پارک جنگلی چیتگر تهران
پارک ها و بوستان های جنگلی، به عنوان بهترین محل ها برای گذراندن اوقات فراغت و پیک نیک های خانوادگی به شمار می آیند. پارک چیتگر جنگلی تهران، به عنوان یکی از پارک های جنگلی پایتخت شناخته می شود که در غرب این شهر و در منطقه 22 شهرداری تهران واقع شده است.
پارک چنگلی چیتگر در مسیر باد های غربی تهران قرار دارد. به همین دلیل در تلطیف هوای این کلان شهر سهم چشم گیری داشته است. این بوستان از امکانات تفریحی و رفاهی متنوعی مانند پیست دوچرخه سواری، پیست پیاده روی، باشگاه سوار کاری، باغ وحش، باغ راز هستی و… برخوردار شده است.
اگر شما هم شیفته این پارک زیبا و جذاب شده اید، با من بیا در ادامه اطلاعات بیش تری را در مورد آن در اختیار شما قرار خواهد داد. با ما همراه باشید.
معرفی پارک جنگلی چیتگر
پارک چیتگر، یکی از بوستان های جنگلی تهران به شمار می آید که در دوره پهلوی دوم و در سال 1342 احداث شده است. پارک جنگلی چیتگر با امتداد شرقی – غربی در ارتفاع 1225 متری از سطح دریا واقع شده است و از پستی و بلند و تپه ماهمور تشکیل شده است. این بوستان حدود 874 هکتار وسعت دارد و به دلیل عبور مسیل چیتگر از میان آن، به دو بخش شرقی و غربی تقسیم بندی شده است که بخش شرقی 253 هکتار و بخش غربی آن 658 هکتار وسعت دارد.
حدود 14 کیلو متر جاده آسفالت شده از میان پارک جنگلی چیتگر عبور می کند که یک کیلو متر آن از بلوار تشکیل شده است. هم چنین حدود 50 کیلو متر جاده خاکی در این پارک دیده می شود. تونل شهدای غزه نیز از زیر پارک جنگلی چیتگر عبور می کند. این تونل که به صورت یک تونل دو قلو طراحی و اجرا شده است، امکان توسعه شهید حکیم را بدون قطع حتی یک اصله درخت از بوستان چیتگر، فراهم نموده است.
بررسی تارخچه پارک جنگلی چیتگر
در دهه 40، سازمان جنگل ها و مراتع کشور تصمیم به احداث و جنگل کاری در سه منطقه تهران گرفتند. به همین دلیل در شمال، بوستان جنگلی لویزان، در شرق بوستان جنگلی سرخه حصار و در غرب پارک جنگلی چیتگر احداث شدند. احداث پارک جنگلی چیتگر، که بالا بردن میزان اکسیژن هوای تهران، یکی از اهداف ساخت آن شمرده می شد، از سال 1342 آغاز شد و تا سال 1348 ادامه پیدا کرد.
پس از انقلاب اسلامی و در سال 1361، بوستان چیتگر به شرکتی وابسته به بنیاد شهید به نام شرکت شاهد واگذار گردید. در سال 1367 به دلیل ضعف در مدیریت، سازمان پارک ها و فضای سبز شهر تهران و سپس در سال 1368، شهرداری منطقه پنج مدیریت پارک چیتگر را بر عهده گرفت. با شکل گیری شهرداری منطقه 22 در اواخر دهه 70، پارک جنگلی چیتگر تحت نظارت این حوزه قرار گرفت و از آن زمان تا به امروز، توسط همین سازمان اداره می شود.
بررسی پوشش گیاهی و جانوری پارک جنگلی چیتگر
پارک جنگلی چیتگر، از پوشش گیاهی متنوعی مانند کاج های تهران، زبان گنجشک، اقاقیا، نارون، پلت، سرو خمره ای، سرو نقره ای، افرای سیاه و ارغوان برخوردار شده است. درختان سوزنی برگ پوشش غالب این بوستان به شمار می آیند که 53 درصد از درختان و 48 درصد از مساحت چیتگر را در 390 هکتار به خود اختصاص داده اند. درختان پهن برگ نیز 47 درصد درختان چیتگر را تشکیل می دهند.
پوشش جانوری پارک جنگلی چیتگر، گونه های مختلف جانوری را در بر می گیرد. در این پارک انواع پرندگان مانند طوطی، مرغ مینا، کلاغ، گنجشک و حیواناتی دیگر چون سنجاب و روباه زندگی می کنند.
پارک جنگلی چیتگر کجا است؟
پارک جنگلی چیتگر، از دیدنی های بی نظیر تهران می باشد که در منطقه 22 و در غرب پایتخت واقع شده است. این پارک در مسیر آزاد راه کرج قرار دارد. این بوستان در نزدیکی دریاچه چیتگر یا همان شهدای خلیج فارس جای گرفته است و از جنوب به آزاد راه تهران – کرج، از شمال به اتوبان حکیم غرب یا شهید همدانی، از غرب به شهرک سرو آزاد و پیکان شهر و باغ گیاه شناسی و از شرق به منطقه خرگوش دره منتهی می شود.
مسیر دسترسی به پارک جنگلی چیتگر تهران
آزاد راه تهران – کرج، به طرف غرب، بعد از اتوبان آزادگان، خروجی پارک چیتگر
دسترسی به پارک چیتگر با مترو
دسترسی به پارک جنگلی چیتگر از طریق مترو نیز میسر می باشد که در ادامه آن را شرح داده ایم:
ایستگاه مترو چیتگر: این ایستگاه در بلوار کوهک و در مقابل درب شماره یک پارک چیتگر واقع شده است.
ایستگاه مترو ایران خودرو: این ایستگاه به فاز غربی پارک مشرف می باشد و به درب های پنج و هفت پارک چیتگر دسترسی دارد.
ورودی های پارک جنگلی چیتگر شهر تهران
پارک جنگلی چیتگر از 5 ورودی مجزا برخوردار شده است:
ورودی شماره یک: بلوار کوهک (ایستگاه مترو چیتگر)
ورودی شماره دو: خروجی آزاد راه تهران – کرج، جنب مدیریت پارک
ورودی شماره سه و چهار: بلوار دستواره، بعد از پمپ گاز
ورودی شماره پنج: آزاد شهر (فاز غربی)
ورودی ایستگاه مترو ایران خودرو: فاز غربی
بررسی امکانات پارک جنگلی چیتگر
پارک جنگلی چیتگر، از امکانات تفریحی، ورزشی و رفاهی متنوعی برخوردار شده است که بیش تر این امکانات در محدوده شرقی پارک واقع شده اند و محدوده غربی به صورت جنگلی باقی مانده است.
پارک چیتگر پیست های ورزشی، کتابخانه (ضلع غربی، بلوار دستواره، جنب اداره فضای سبز)، سالن اجتماعات (ضلع شرقی، میدان بهار)، ایستگاه های اسکان اضطراری، پارکینگ، نمازخانه، سرویس بهداشتی، آلاچیق و یگان حفاظت می باشد.
بررسی امکانات تفریحی و ورزشی بوستان جنگلی چیتگر
باغ راز هستی
باغ راز هستی بوستان جنگلی چیتگر، در سال 1398 افتتاح شده است. این باغ با مساحت 18.5 هکتار در ضلع جنوب غربی دریاچه شهدای خلیج فارس واقع شده است. عمده پوشش گیاهی این باغ، به گیاهان دارویی اختصاص داده شده است و در کنار آن مجموعه ای از گونه های مختلف مانند گیاهان غیر مثمر، گیاهان آبزی و مرکباتی هم چون پرتقال، سیب، زیتون و نارنج به چشم می خورند.
باغ راز هستی چیتگر علاوه بر گیاهان، دارای حیات وحش نیز می باشد و در آن حیواناتی مانند بز، الاغ، اسب، روباه، گوزن، آهو، گاو و انواع پرندگان نگهداری می شوند. در این باغ هم چنین فضایی با عنوان نوازش در نظر گرفته شده است که کودکان می توانند از نزدیک با حیوانات ارتباط برقرار کرده و آن ها را نوازش کنند.
کلینیک دامپزشکی، کافی شاپ و کافه دمنوش نیز از دیگر قسمت های این باغ به حساب می آیند. باغ راز هستی در مجموع از دو وردی اصلی و پنج ورودی فرعی برخوردار شده است. یکی ورودی در ضلع جنوب غربی دریاچه شهدای خلیج فارس و دیگری در مجاورت پارک جنگلی چیتگر تعبیه شده اند.
بوستان بانوان ریحانه
بوستان بانوان ریحانه در ضلع شرقی بوستان جنگلی چیتگر در مساحتی بالغ بر 18 هکتار قرار گرفته است. این بوستان زیر نظر معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 22 تهران اداره می گردد.
بررسی امکانات ورزشی بوستان ریحانه
بوستان ریحانه پارک چیتگر از امکانات ورزشی متنوعی برای بانوان ورزشکار برخوردار شده است. سکوی ورزش صبحگاهی و پیست اسکیت، ست های ورزشی بانوان، ست های بازی کودکان، ایستگاه تندرستی، پیست دوچرخه سواری، سالن بدنسازی، سالن بیلیارد، سالن چند منظوره ورزشی، میز شطرنج، سالن پینگ پونگ، فوتبال دستی و زمین بازی محصور از امکانات این بوستان زیبا به شمار می آیند.
بررسی امکانات رفاهی بوستان ریحانه
بوستان ریحانه به منظور ایجاد رفاه برای بانوان از امکانات رفاهی متنوعی نیز برخوردار شده است. این امکانات شامل سرویس بهداشتی، آمفی تئاتر رو باز، نمارخانه، خانه عکس، سکو های نشیمن خانوادگی، آلاچیق های سر پوشیده مجهز به باربیکیو و میز و صندلی، آب نما، نمازخانه صحرایی، رختکن مجهز به کمد امانات و آیینه، سیستم صوتی، آبخوری و زمین چمن می شود.
باشگاه های سوارکاری
در بوستان جنگلی چیتگر، چندین باشگاه سوارکاری فعالیت دارند که برای علاقه مندان به این ورزش و تفریح، بسیار مهیج خواند بود. در ادامه آن ها را معرفی نموده ایم:
باشگاه سوارکاری بام: فاز غربی خیابان یکم
باشگاه سوارکاری ابرش: اتوبان کرج، فاز غربی درب شماره سه خیابان بوستان
باشگاه سوارکاری آریاسب: ورودی دو و سه چیتگر انتهای بلوار دستواره
باشگاه سوارکاری میلاد: واقع در ضلع غربی بوستان جنگلی چیتگر
باشگاه سوارکاری چیتگر
پیست دوچرخه سواری در پارک جنگلی چیتگر
دوچرخه سواری ورزشی هیجان انگیز و مهیج شمرده می شود. پرداختن و انجام آن در محیطی سرسبز مانند بوستان جنگلی چیتگر، صفای دیگری داد. این پارک چهار پیست کوهستان، سرعت، استقامت و پیست دوچرخه سواری بانوان به طول 30 کیلو متر را در خود جای داده است.
در پیست بانوان امکان دوچرخه سواری با لباس راحت ورزشی وجود دارد. این پارک پنج غرفه مجاز کرایه دوچرخه نیز دارد که دو غرفه در بالای پارک مخصوص اجاره دوچرخه بانوان می باشد.
پینت بال
بازی پر هیجان پینت بال، طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است که در میان آن ها بیش تر جوانان و نوجوانان حضور دارند! بوستان جنگلی چیتگر، دارای باشگاه و زمین پینت بال به منظور پرداختن مراجعین به این بازی مفرح می باشد.
بررسی امکانات رفاهی بوستان جنگلی چیتگر
در پارک جنگلی چیتگر، برای رفاه گردشگران و بازدید کنندگان امکانات رفاهی متعددی در نظر گرفته شده است که در کنار گشت و گذار در این مکان مفرح و نشاط بخش، می توانید از آن ها استفاده نمایید. رستوران ها، درمانگاه، ایستگاه های آتش نشانی و هلال احمر از جمله این امکانات می باشند.
حیوانات بوستان جنگلی چیتگر تهران
پارک چیتگر در خود باغ وحش یا میشه زاری را جای داده است که در آن گونه های جانوری مختلفی مانند خرگوش، طاووس، قوش و میش زندگی می کنند. در حیات وحش چیتگر هم چنین گونه های ایرانی کمیاب و در معرض تهدید که با اقلیم پارک و تهران سازگاری دارند نیز به چشم می خورند که از مهم ترین آن ها می توانیم به گونه های لارستان با اوریال اشاره کنیم. این گونه کمیاب ترین گونه گوسفند وحشی جهان و کوچک ترین قوچ وحشی دنیا می باشد که در معرض انقراض قرار دارد.
در صورتی که شما هم خاطره و یا اطلاعاتی در مورد پارک جنگلی چیتگر دارید، می توانید آن را در انتهای این مطلب با سایر کاربران با من بیا به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
پارک جنگلی چیتگر کجا است؟
پارک جنگلی چیتگر در منطقه 22 و در غرب پایتخت، در مسیر آزاد راه کرج قرار دارد. این بوستان از سمت جنوب به آزاد راه تهران – کرج، از شمال به اتوبان حکیم غرب یا شهید همدانی و از غرب به شهرک سرو آزاد و پیکان شهر و باغ گیاه شناسی و از شرق به منطقه خرگوش دره محدود می شود.
نزدیک ترین ایستگاه مترو به پارک جنگلی چیتگر کدام است؟
دو ایستگاه چیتگر و ایران خودرو، نزدیک ترین ایستگاه های مترو به پارک جنگلی چیتگر می باشند.
پارک جنگلی چیتگر چه امکاناتی را در خود جای داده است؟
پارک جنگلی چیتگر از امکاناتی مانند باغ وحش، باغ راز هستی، بوستان بانوان، پیست دوچرخه سواری، پیست پیاده روی، باشگاه های سوارکاری و… برخوردار شده است.
پارک چیتگر چند پیست دوچرخه سواری دارد؟
پارک جنگلی چیتگر چهار پیست دوچرخه سواری سرعت، استقامت، کوهستان و پیست بانوان را در خود جای داده است.