ورزشگاه بین المللی خلیفه قطر
استادیوم بین المللی خلیفه از سال 1976، به عنوان استادیوم اصلی فوتبال کشور قطر شناخته می شده است و تا کنون برای برگزاری بازی های آسیایی، جام ملت های آسیا و… مورد استفاده قرار گرفته است. این استادیوم یکی از قدیمی ترین ورزشگاه های کشور قطر به شمار می آید و در مدت زمان سه سال بازسازی شد. در نهایت در سال 2017 با سبک معماری خیره کننده، رویکرد های سازگار با محیط زیست و نورپردازی فوق العاده مجددا کار خود را آغاز کرد.
استادیوم بین المللی خلیفه یکی از ورزشگاه های محل برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال 2022 قطر و تیم ملی ایران می باشد. در ادامه با من بیا تصمیم دارد به معرفی این ورزشگاه بپردازد. با ما همراه باشید.
ورزشگاه بین المللی خلیفه کجا است؟
استادیوم بین المللی خلیفه در غرب شهر دوحه و تقریبا در 10 کیلو متری مرکز دوحه و 18 کیلو متری مروارید قطر واقع شده است. استادیوم خلیفه حدود 23 کیلو متر با فرودگاه دوحه فاصله دارد.
دسترسی به ورزشگاه بین المللی خلیفه
دسترسی به استادیوم بین المللی خلیفه چندان هم سخت نیست. به خصوص که این استادیوم در نزدیکی برخی از معروف ترین دیدنی های قطر و دوحه قرار دارد و اتوبوس ها و تاکسی های زیادی در این مجدوده فعالیت می کنند. ضمن این که امکان استفاده از مترو فراهم شده است. به منظور بازدید از این ورزشگاه، باید در ایستگاه مترو اختصاصی «اسپرتس سیتی» پیاده شوید. این خط مترو که به تازگی افتتاح شده است، از مرکز شهر عبور می کند و طی کردن مسیر مرکز شهر تا استادیوم حدود 35 دقیقه زمان می برد.
معرفی استادیوم خلیفه قطر
استادیوم بین المللی خلیفه که به افتخار خلیفه بن احمد آل ثانی، امیر سابق قطر نام گذاری شده است، بخشی از مجموعه شهر ورزشی دوحه محسوب می شود. این ورزشگاه در سال 2017 با برگزاری مراسم افتتاحیه بسیار با شکوهی مجددا در های خود را به روی علاقه مندان به فوتبال باز کرد که هم زمان با میزبانی فینال جام امیر کاپ بود.
ورزشگاه خلیفه تا پیش از آغاز مسابقات جام جهانی 2022 قطر، میزبانی مسابقات دیگری مانند جام باشگاه های جهان و هم چنین مسابقات قهرمانی دو و میدانی جهانی را عهده دار بوده است. استادیوم خلیفه در سال 2011 نیز میزبان فینال بین ژاپن و استرالیا در جام ملت های آسیا 2011 بود. این استادیوم محل بازی تیم ملی قطر می باشد و گاهی اوقات بازی های دوستانه بین المللی سایر تیم های فوتبال مانند آرژانتین و برزیل را میزبانی می کند.
استادیوم بین المللی خلیفه نقشی محوری در مسابقات جام جهانی 2022 دارد و به واسطه موقعیت مکانی منحصر به فرد و سیستم های حمل و نقل پیشرفته که از آن ها برخوردار شده است، بهترین محل برای تماشای رقابت های بین المللی ورزشی فوتبال به شمار می آید.
این ورزشگاه بازسازی شده و تمامی بازسازی های آن با رعایت پایداری و سازگاری با محیط زیست صورت پذیرفته است. در واقع حتی پیش از این که طرفداران فوتبال به استادیوم برسند، نقش مهمی در تبدیل جام جهانی 2022 قطر به مسابقات دوست دار محیط زیست خواهند داشت. چرا که آن ها با استفاده از حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس و مترو، می توانند به کاهش کربن در مسابقات کمک کنند.
در صورتی که هواداران فوتبال بعد از یک مسابقه، به تماشای مسابقه دیگری از جام جهانی 2022 بروند، میزان آلاینده های افزایش پیدا نمی کند. در واقع بر خلاف دوره های قبلی این مسابقات، هیچ یک از استادیوم های قطر پیش از یک ساعت با هم فاصله ندارند.
هتل تورچ دوحه و هتل موونپیک العزیزیه از هتل های نزدیک به استادیوم بین المللی خلیفه می باشند که با اقامت در آن ها می توانید به راحتی برای تماشای مسابقه مورد نظرتان به استادیوم بروید.
ظرفیت استادیوم بین المللی خلیفه چند نفر است؟
ورزشگاه بین المللی خلیفه در ابتدا ظرفیت پذیرش 20 هزار تماشاگر را داشت. در طول سال ها، استادیوم چندین بار دستخوش تغییرات شد که از مهم ترین آن ها برای بازی های آسیایی 2006 بود و ظرفیت آن به 40 هزار صندلی افزایش پیدا کرد. در حال حاضر این ورزشگاه برای 45416 نفر ظرفیت دارد.
استادیوم بین المللی خلیفه میزبان کدام بازی های جام جهان 2022 قطر است؟
استادیوم بین المللی خلیفه میزبان هشت بازی در جام جهانی فوتبال 2022 خواهد بود که شامل 6 بازی دور اول گروهی، یک بازی از مرحله یک شانزدهم نهایی و دیدار رده بندی می شود:
تیم های فوتبال | تاریخ برگزاری مسابقه | ساعت برگزاری مسابقه به وقت محلی |
ایران – انگلیس | 21 نوامبر (سی ام آبان) | ساعت 16 |
ژاپن – آلمان | 23 نوامبر (دوم آذر) | ساعت 16 |
اکوادور – هلند | 25 نوامبر (چهارم آذر) | ساعت 19 |
کرواسی – کانادا | 27 نوامبر (ششم آذر) | ساعت 19 |
اکوادور – سنگال | 29 نوامبر (هشتم آذر) | ساعت 18 |
ژاپن – اسپانیا | 1 دسامبر (دهم آذر) | ساعت 22 |
مرحله یک شانزدهم (تیم اول گروه A – تیم دوم گروه B) | 3 دسامبر (دوازدهم آذر) | ساعت 18 |
دیدار رده بندی | 17 دسامبر (بیست و ششم آذر) | ساعت 18 |
استادیوم بین المللی خلیفه چه زمانی و چگونه ساخته شد؟
استادیوم بین المللی خلیفه در سال 1976 در دوحه به منظور برگزاری جام خلیج فارس ساخته شد. این ورزشگاه که به عنوان قلب اصلی ورزش کشور قطر به شمار می آید، برای اولین بار در جهت بازی های آسیایی 2006 مورد بازسازی قرار گرفت. طراحی، مستند سازی و ساخت و ساز سقف و طاق نورپردازی در کم تر از 12 ماه صورت پذیرفت. کلیه امور بازسازی و توسعه در 28 فوریه 2005 به اتمام رسید و در ماه ژوئن همان سال استادیوم میزبان مسابقه فوتبال بود.
زمانی که قطر در سال 2010 موفق شد میزبانی جام جهانی 2022 را از آن خود کند، استادیوم بین المللی خلیفه به عنوان یکی از مکان های برگزاری مسابقات مطرح شد. اگر چه نیاز به بازسازی های گسترده ای داشت. کار روی استادیوم در سال 2014 آغاز شد و شامل نوسازی تمام جایگاه ها، صندلی های اضافی، امکانات پذیرایی اضافی، جایگاه مخصوص پادشاه قطر و ساخت سایبان نوآورانه بزرگی می شد که 70 درصد از استادیوم را تحت پوشش خود می گرفت.
طاق نمادین ورزشگاه با طاق جدید جایگزین و با طاق دوم تکمیل گردید. استادیوم مزبور اکنون ظاهری فوق مدرن با قوس های دوگانه دارد که گویی طرفداران فوتبال از سراسر جهان را در آغوش می گیرد. در واقع این قوس ها نماد استادیوم محسوب می شوند.
امور بازسازی در تابستان 2017 به اتمام رسید و به این ترتیب، استادیوم بین المللی خلیفه اولین ورزشگاه جام جهانی 2022 بود که برای این رویداد مهم کامل شد.
بررسی امکانات ورزشگاه خلیفه قطر
استادیوم چند منظوره خلیفه، با داشتن زیر ساخت ها و امکانات پیشرفته، در واقع نشانگر تعهد قطر به ورزش می باشد و از امکانات ورزشی و پزشکی ورزشی، مراکز تحقیقاتی و آموزشی برخوردار شده است. امکانات استادیوم برای میزبانی رویداد های ورزشی مهم بین المللی، به ویژه فوتبال و دو و میدانی طراحی شده اند.
تغییرات گسترده ای که در سال 2017 در این استادیوم انجام شد، شامل فناوری خنک کننده هوشمند می شود که مصرف انرژی را کاهش می دهد و آب و هوای استادیوم را به صورت مطلوبی تنظیم می کند. راه حلی ساده و سبز برای چالش های محیطی که در این محل اجرا شده است. سیستم های روشنایی با مصرف بهینه انرژی و نور افکن های دیجیتال نیز بخش دیگری از این تغییرات بودند. جالب این که استادیوم بین المللی خلیفه، اولین استادیوم در جهان محسوب می شود که از سیستم ارزیابی پایداری جهانی (GSAS)، رتبه چهار ستاره را دریافت کرده است.
با توجه به هوای بسیار گرم دوحه، بخش تماشاگران مجهز به سایبان شد تا طرفداران فوتبال در زمان تماشای بازی ها با مشکلی رو به رو نشوند.
دیدنی های اطراف استادیوم بین المللی خلیفه
ورزشگاه بین المللی خلیفه بخشی از پروژه اسپایر زون می باشد که پایه و اساس بازی های آسیایی 2006 بود. در راستای چشم انداز 2030 قطر، کل این منطقه برای مشارکت در وزش و سبک زندگی سالم طراحی شد. به این ترتیب در طول سال ها، سازه های جدید بسیاری به چشن انداز اطراف استادیوم بین المللی خلیفه اضافه شدند و آن را به مرکز ورزشی اسپایر زون تبدیل کردند.
یکی از چشم گیر ترین این موارد، هتل تورچ دوحه می باشد که برای بازی های آسیایی 2006 به بهره برداری رسید. علاوه بر این، باغ ها، پارک ها و مسیر های پیاده روی در این محدوده تعبیه گردید. اسپایر دم یا همان گنبد اسپایر (بزرگ ترین سالن ورزشی چند منظوره سرپوشیده جهان)، مرکز آبی حمد، پارک اسپایر و مراکز تخصصی ورزشی بانوان بخشی از جاذبه های اسپایر زون به شمار می آید که در نزدیکی استادیوم خلیفه واقع شده اند.
موزه ورزش و المپیک قطر 3 – 2 – 1
موزه ورزش و المپیک قطر 3 – 2 – 1 که دقیقا در کنار استادیوم بین المللی خلیفه قرار دارد، یکی از معروف ترین دیدی های کشور قطر به شمار می آید. این موزه یکی از خلاقانه ترین موزه های ورزشی در دنیا می باشد که به تاریخ و میراث ورزش قطر پرداخته است. موزه ورزش و المپیک قطر از نمایشگاه های تعاملی، آثار هنر الهام بخش و بخش های هدفمند به منظور فعالیت مخاطبان مختلف تشکیل شده است.
ویلاجیو مال
ویلاجیو مال، بزرگ ترین و معروف ترین مرکز خرید دوحه محسوب می شود که در نزدیکی ورزشگاه خلیفه واقع شده است. این مرکز خرید که در سال 2012 در اسپایر زون افتتاح شد، فروشگاه های مختلفی برای فروش انواع پوشاک، جواهرات و… از برند های بین المللی دارد. علاوه بر خرید می توانید به یکی از کافه ها و رستوران ها و فست فود های زنجیره ای بروید و غذا، میان وعده و یا نوشیدنی گوارایی را میل نموده و روز متفاومتی را برای خود رقم بزنید. سالن های سینما، اسکیت روی یخ، بولینگ و پارک موضوعی برای کودکان، سایر بخش های جذاب ویلاجیو مال محسوب می شوند.
پارک اسپایر
پارک اسپایر با 88 هکتار وسعت، بزرگ ترین پارک دوحه و یکی از معروف ترین جاذبه های گردشگری قطر به شمار می آید. این پارک که به برج اسپایر مشرف می باشد، محلی عالی برای پیک نیک و دورهمی های خانوادگی در فضای باز محسوب می شود. علاوه بر محوطه بازی کودکان، مسیر های پیاده روی و دریاچه بزرگ، چندین کافه و رستوران در پارک وجود دارد.
در صورتی که اطلاعات بیش تری در مورد استادیوم بین المللی خلیفه دارید، می توانید آن را در انتهای این مطلب با سایر کاربران با من بیا به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
بازی ایران – انگلیس در کدام ورزشگاه قطر برگزار می شود؟
استادیوم بین المللی خلیفه
استادیوم بین المللی خلیفه چند نفر ظرفیت دارد؟
45416 نفر
ورزشگاه بین المللی خلیفه در چه سالی تاسیس شد؟
استادیوم بین المللی خلیفه در سال 1976 در دوحه به منظور برگزاری جام جهانی خلیج فارس ساخته شد و تا کنون چندین بار مورد بازسازی قرار گرفته است.
فاصله استادیوم خلیفه با فرودگاه چقدر است؟
استادیوم خلیفه حدود 23 کیلو متر با فرودگاه دوحه فاصله دارد.