ورزشگاه الثمامه قطر
ورزشگاه الثمامه، یکی از استادیوم های جام جهانی قطر می باشد که به شکل عرق چین (نوعی کلاه سنتی عربی) طراحی شده است. ساخت این استادیوم در سال 2017 شروع شد و چهار سال به طول انجامید. ورزشگاه الثمامه امکان جای دادن 40 هزار نفر تماشاگر را در خود دارد و رسما در 22 اکتبر 2021 با میزبانی چهل و نهمین فینال امیر کاپ بین تیم های السد و الریان افتتاح گردید.
اساتدیوم الثمامه حتی با وجود تعهدی که به میراث معماری و فرهنگی منطقه داشته، اقدامات ویژه ای در جهت بهره وری انرژی انجام داده است تا در دسته استادیوم های سبز دنیا قرار بگیرد. این ورزشگاه میزبان بازی های مختلفی از جمله یکی از مسابقات ایران در جام جهانی قطر خواهد بود.
در ادامه این مطلب، با من بیا تصمیم دارد به معرفی ورزشگاه الثمامه قطر بپردازد و تاریخچه آن را مورد بررسی قرار دهد. با ما همراه باشید.
استادیوم الثمامه کجا است؟
ورزشگاه الثمامه در منطقه ای به همین نام در جنوب غربی دوحه کشور قطر واقع شده است و تا مرکز این شهر، 12 کیلو متر فاصله دارد.
دسترسی به ورزشگاه الثمامه
استادیوم الثمامه در نزدیکی خود ایستگاه مترویی ندارد. به همین دلیل باید برای رسیدن به آن از تاکسی و یا اتوبوس استفاده نمایید و یا سوار وسایل نقلیه خاصی شوید که به منظور جام جهانی تعبیه شده اند.
به منظور بهره گیری از اتوبوس باید اتوبوس 10 را در ایستگاه اتوبوس الغانم در نزدیکی سوق واقف سوار شده و در ایستگاه الثمامه پیاده شوید. استادیوم تقریبا در انتهای خط اتوبوس واقع شده است.
وسایل حمل و نقل عمومی نیز از ایستگاه مترو منطقه آزاد در خط قرمز مترو دوحه تا استادیوم برای علاقه مندان به فوتبال وجود دارد.
معرفی ورزشگاه الثمامه
ورزشگاه الثمامه به عنوان اولین استادیوم کشور قطر به شمار می آید که طراحی آن را معماری قطری به نام ابراهیم محمد جیده بر عهده داشته است. طراحی پیچیده و معنا داری که گذشته و آینده قطر و کل جهان عرب را در خود جای داده است. این ورزشگاه نام خود را از منطقه محل ساختش و هم چنین درختی بومی گرفته است.
استادیوم الثمامه در سال 2018 جیزه بهترین طراحی را در بخش امکانات ورزشی و استادیوم های در دست ساخت MIPIM را از آن خود نمود. این جایزه، نوآوری های فناوری در طراحی و ساخت و هم چنین ارتباط آن ها با محیط زیست را مورد توجه قرار می دهد.
از آن جایی که قطر در ساخت تمامی استادیوم های جام جهانی 2022 از جمله ورزشگاه الثمامه توجه ویژه ای به نوآوری و پایداری داشته، مسافت و زمان سفر بین استادیوم ها را در مقایسه با مسابقات پیشین جام جهانی به شدت کاهش داده است. در این صورت از تولید کربن بیش تر و در نتیجه آلودگی هوا جلوگیری کرده است.
هم چنین این استادیوم سعی دارد تا گواهینامه چهار ستاره سیستم ارزیابی پایداری جهانی (GSAS) را برای طراحی و ساخت از آن خود کند. از این رو مرکز انرژی موجود را برای مطابقت با آخرین استاندارد های بهره وری انرژی، بازسازی و ارتقا داده است.
در نزدیکی این ورزشگاه، غذا خوری های کمی فعالیت می کنند و هیچ هتلی وجود ندارد. در صورتی که تصمیم دارید هتلی در نزدیک ترین فاصله ممکن با این استادیوم را برای اقامت انتخاب کنید، هتل های زیادی در ضلع جنوبی کورنیش و حوالی منطقه سوق واقف به این منظور تعبیه شده اند.
ظرفیت استادیوم الثمامه چند نفر است؟
جایگاه تماشاگران در استادیوم الثمامه به دو طبقه تقسیم می شود و در مجموع 40 هزار صندلی را در خود جای داده است. پس از پایان مسابقات فوتبال جام جهانی 2022 قطر، طبقه بالایی استادیوم برچیده خواهد شد و به این ترتیب ظرفیت ورزشگاه به 20 هزار نفر کاهش پیدا می کند.
جالب است بدانید که دولت کشور قطر تصمیم دارد تا صندلی های مازاد را به کشور های نیازمند به زیر ساخت های ورزشی اهدا نماید.
استادیوم الثمامه میزبان کدام بازی های جام جهانی 2022 قطر است؟
در طول جام جهانی 2022 که در کشور قطر برگزار می شود، ورزشگاه الثمامه میزبان 6 مسابقه گروهی دور اول، یک بازی از مرحله یک شانزدهم و یک چهار نهایی خواهد بود که آن ها را به همراه ساعت برگزاری محلی در جدول زیر برای شما نموده ایم:
تیم های فوتبال | تاریخ برگزاری مسابقه | ساعت برگزاری مسابقه به وقت محلی |
سنگال – هلند | 21 نوامبر (سی ام آبان) | ساعت 13 |
اسپانیا – کاستاریکا | 23 نوامبر (دوم آذر) | ساعت 19 |
قطر – سنگال | 25 نوامبر (چهارم آذر) | ساعت 16 |
مراکش – بلژیک | 27 نوامبر (ششم آذر) | ساعت 16 |
ایران – آمریکا | 29 نوامبر (هشتم آذر) | ساعت 22 |
کانادا – مراکش | 1 دسامبر (دهم آذر) | ساعت 18 |
مرحله یک شانزدهم (تیم اول گروه D – تیم دوم گروه C) | 4 دسامبر (سیزدهم آذر) | ساعت 18 |
مرحله یک چهارم نهایی (برنده بازی 55 و 56) | 10 دسامبر (نوزدهم آذر) | ساعت 18 |
استادیوم الثمامه چه زمانی و چگونه ساخته شد؟
طراحی ورزشگاه الثمامه با همکاری شرکت های معماری بین المللی معروف صورت پذیرفته است و شرکتی ترکیه ای – قطری به طور رسمی ساخت این مرکز را از اول مارس 2017 آغاز کرد. اگر چه امور مقدماتی آن پیش تر در سال 2016 شروع شده بود. چهار سال مانده به جام جهانی فوتبال 2022، در نوامبر 2018، بیش از 80 درصد از اسکلت بتنی ورزشگاه به اتمام رسیده و کار بر روی سازه فولادی طبقه بالا نیز به خوبی پیش می رفت.
در ابتدا قرار بود که این استادیوم در سپتامبر 2020 افتتاح شود. اما با شیوع بیماری کرونا، روند اجرای پروژه به کندی پیش رفت و در نهایت این ورزشگاه در 22 اکتبر 2021 (30 مهر ماه 1400) هم زمان با بازی فینال امیر کاپ افتتاح گردید.
استادیوم الثمامه با پلانی به صورت دایره کامل با قطر 240 متر، شکلی بسیار زیبا و هنری به خود گرفته است. نما و سقف این ورزشگاه با الهام از عرقچین عربی طراحی شده است. (یک نوع کلاه سنتی که برای قرن ها توسط مردان و پسران کشور های عربی خاورمیانه مورد استفاده قرار می گرفته است)
در فرهنگ عربی، عرقچین بخشی محبوب از سنت خانوادگی و نمادی از عزت و استقلال و مسیر هر پسری به سوی بزرگسالی محسوب می شود. نمای سفید استادیوم که با حدود 25 هزار متر مربع پنل مشبک پوشانده شده است، از تزیینات توری مانند برخوردار گردیده است. سقف آن شامل سازه ای کابلی می شود که با روکش سفید زنگ به وسعت 35 هزار متر مربع احاطه شده است.
جالب است بدانید که از دیدگاه مهندسی، سیستم خنک کننده این ورزشگاه به عنوان یکی از جالب ترین جنبه های استادیوم به شمار می آید. چرا که فضای داخلی آن را در طول بازی ها در دمای حدود 18 درجه سانتی گراد نگه می دارد. انرژی لازم در جهت فعالیت این سیستم از پردازش تابش نور خورشیدی تامین می گردد.
به طور کلی، 54 تصفیه کننده هوا در این محل تعبیه شده است که در درجه اول باعث ارتقای کیفیت هوا در استادیوم شده و پس از آن به بهبود کیفیت هوا در بخش های مختلف پشت استادیوم کمک می کنند.
طراحی سبز و پایدار ورزشگاه الثمامه باعث شده است تا در مقایسه با یک استادیوم معمولی، 40 درصد بیش تر در مصرف آب صرفه جویی شود. آب بازیافتی نیز برای آبیاری محوطه سرسبز اطراف ورزشگاه مورد استفاده قرار می گیرد.
بررسی امکانات استادیوم الثمامه قطر
استادیوم الثمامه در محیطی سرسبز واقع شده است که نه تنها محلی برای بازی و استراحت به شمار می آید، بلکه با هدف بهبود زندگی و آینده جوامع محلی ایجاد شده است. 50 هزار متر مربع از این محوطه به پوشش گیاهی بومی و حدود 400 درخت اختصاص داده شده است که 84 درصد از این پارک را شامل می شوند. در این محل، مرکزی تفریحی با امکاناتی برای ورزش های مختلف ماند هندبال، والیبال، بسکتبال و شنا و هم چنین مسیر های دو و میدانی و دوچرخه سواری در نظر گرفته شده است.
پس از جام جهانی 2022 تصمیم دولت کشور قطر بر است که صندلی های طبقه فوقانی استادیوم برداشته شده و جای آن شعبه ای از کلینیک ورزشی مشهور آسپتار و هتل بوتیکی با 60 اتاق ساخته شوند. هم چنین تعدادی واحد تجاری و فروشگاه در این محل شروع به کار خواهند کرد.
معرفی اماکن دیدنی اطراف استادیوم الثمامه قطر
پارک آگاهی کهراماء
مجموعه سه طبقه پارک آگاهی کهراماء یکی از دیدنی های کشور قطر به شمار می آید و به عنوان پارکی آموزشی با هدف افزایش آگاهی در مورد برق و حفاظت از آب شناخته می شود. انواع نمایشگاه های واقعیت افزوده، فیلم های سه بعدی و بازی های تعاملی، بازدید کنندگان را با خود همراه می کنند و به آن ها اهمیت حفاظت از منابع برای نسل های آینده قطر را آموزش می دهند.
پارک خانوادگی النعیجه
پارک النعیجه از بهترین پارک ها و دیدنی های دوحه محسوب می شود که برای گشت و گذار عصرگاهی همراه با خانواده و حضور در طبیعت، گزینه بسیار مناسبی می باشد. این پارک فضای کافی به منظور پیاده روی آرامش بخش در مسیر های مشخصی را در خود جای داده است و امکان استشمام هوای تازه را برای میهمانان خود مهیا نموده است.
پارک النعیجه از امکاناتی مانند زمین های بازی برای کودکان، میز های پیک نیک، سرویس بهداشتی، کافه و رستوران برخوردار شده است تا بازدید کنندگان بتوانند اوقات خوب و خوشی را در آن سپری کنند.
پرسش های متداول
دیدار ایران و آمریکا در جام جهانی 2022 قطر در کدام ورزشگاه کشور قطر برگزار می شود؟
استادیوم الثمامه
ورزشگاه الثمامه بر اساس چه چیزی طراحی شده است؟
به شکل عرق چین (نوعی کلاه سنتی عربی)
ورزشگاه الثمامه چند نفر ظرفیت دارد؟
40 هزار نفر
آیا استادیوم الثمامه از سیستم خنک کننده برخوردار شده است؟
بله