موزه پرا استانبول
در هر گوشه از شهر استانبول، جاذبه ای ارزشمند به چشم می خورد. از ساختمان های تاریخی گرفته تا انواع موزه ها، در این شهر وجود دارند. موزه پرا استانبول، یک مقصد با ارزش برای دوستداران هنر محسوب می شود. در واقع شهر استانبول با داشتن دیدنی های تاریخی و تفریحات مختلف، یکی از شهر های محبوب و پر طرفدار برای گردشگران به شمار می آید.
این موزه نیز مجموعه ای غنی و بی نظیر از نقاشی های تاریخی را با قدمت سه قرن در خود جای داده است. به همین دلیل با من بیا تصمیم به معرفی آن دارد و بخش های مختلف این موزه را برای شما معرفی خواهد کرد. با ما همراه باشید.
معرفی موزه پرا استانبول
موزه پرا در تاریخ 8 ژوئن سال 2005 میلادی، با هدف نمایش هنر و فرهنگ در طیفی گسترده برای عموم افتتاح شد. این موزه که در ساختمان قدیمی هتل بریستول واقع شده است، در سال 2003 مورد بازسازی قرار گرفت تا امکانات لازم مانند درب ورودی مدرن و ملزومات یک موزه برای آن تعبیه شود.
در نهایت، ساختمانی با المان های مدرن در کنار معماری تاریخی و قدیمی شهر در هم آمیخته و با یکدیگر پیوند زده و موزه پرا متولد شد.
موزه پرا، صرفا به دنبال نمایش زیبایی و کیفیت مجموعه خود نبوده و در نظر دارد تا با ایجاد گفتمان با عموم مردم، ارزش ها و هویت های فرهنگی نهفته در این آثار تاریخی را مورد توجه قرار دهد.
این موزه هم چنین با به کار گیری روش های نوین مانند بر پایی نمایشگاه ها، تهیه نشریات، برگزاری رویداد های سمعی و بصری و برگزاری دوره های آموزشی و کارگاه های علمی، سعی دارد تا زیبایی و اهمیت این آثار را به نسل های آینده انتقال دهد.
در همین راستا، موزه پرا با موزه های مطرح بین المللی مانند موزه ویکتوریا و آلبرت و مدرسه هنر های بصری نیویورک و سایر موزه ها همکاری کرده و با برگزاری پروژه های مشترک، آثار هنرمندان مطرحی مانند رامبراند، خوان میرو، آکیرا کوروساوا، مارک شاگال، پابلو پیکاسو، فریدا کالو، دیگو ریورا و گویا را به مخاطبان ترکی معرفی کرده است.
موزه پرا نیز در سطح داخلی به همکاری های گسترده با موسسات مختلف پرداخته است و علاوه بر برگزاری نمایشگاه های مختلف، برنامه های فصلی و نمایش فیلم را نیز پوشش می دهد. در حال حاضر موزه پرا به عنوان یکی از برجسته ترین مراکز فرهنگی شهر استانبول در یکی از شیک ترین بخش های این شهر به حساب می آید.
موزه پرا کجا است؟
موزه پرا از دیدنی های جذاب شهر استانبول محسوب می شود که در منطقه بی اوغلو، خیابان مشروطیت واقع شده است. برای دسترسی به این مکان می توانید از خط M2 (ینی کاپی – حاجی عثمان) به ایستگاه شیشانه بروید. در این ایستگاه از خروجی خیابان مشروطیت خارج شوید. از این محل تا موزه حدود 10 دقیقه پیاده روی پیش رو دارید.
اگر تصمیم دارید از اتوبوس استفاده کنید، لازم است بدانید که نزدیک ترین ایستگاه اتوبوس به موزه پرا، ایستگاه تپه باشی – بی اوغلو واقع در بولوار تارلاباشی می باشد. از این ایستگاه تا موزه حدود 5 دقیقه پیاده روی فاصله است.
هم چنین از میدان تکسیم، در خیابان استقلال پیش بروید، پیش از این که به انتهای خیابان برسید، به سمت راست پیچیده و وارد خیابان آسمالی میسکت شوید. در این خیابان به چهارراهی خواهید رسید، پس از چهارراه به راست بپیچید و مسیر را پیش بروید تا به موزه پرا برسید.
معرفی بخش های مختلف موزه پرا استانبول
موزه پرا از مجموعه های دائمی و نمایشگاه های موقت تشکیل شده است که در این بخش به معرفی مجموعه های دائمی آن پرداخته ایم.
مجموعه شرق شناسی
مجموعه نقاشی های شرقی پرا به عنوان یکی از برجسته ترین مجموعه های کشور ترکیه شناخته می شود که آثار مهمی از جمله آثار شاخص هنرمندان اروپایی با الهام از دنیای عثمانی، جغرافیای ترکیه و هم چنین آثار هنرمندان عثمانی و چگونگی تاثیر آن ها بر یکدیگر را از قرن 17 تا اوایل قرن 19 را به نمایش گذاشته است.
مجموعه عثمان حمدی بی
این مجموعه به بزرگداشت آثار و زندگی عثمان حمدی بی پرداخته است. عثمان حمدی بی در زمینه های مختلف فرهنگی و هنری از جمله نقاشی، باستان شناسی، موزه شناسی و آموزش هنر فعالیت داشته و در این زمینه اقدامات شاخص و مهمی را جامه عمل پوشانده است.
با این که 100 سال از زمان مرگ وی می گذرد، اما هم چنان نظر ها را به خود جلب می کند و موضوعات مختلف و پر طرفداری را برای محافل فرهنگی به ارمغان می آورد.
پرتره های امپراتور
در طول قرن ها، دنیای شرق توجه جهان غرب را به خود جلب کرده بود و روشنفکران و هنرمندان اروپایی از همان ابتدا، مجذوب این دنیای مرموز و سر بسته شده بودند. به همین خاطر، چندان هم دور از ذهن نبود که در طول دوره های مختلف، هنرمندان بسیاری چه از طریق سفر شخصی به شرق و چه از طریق سفر درون تخیلات، سعی در کشف ماهیت شرق داشته اند و در آثار خود این موضوع را به نمایش درآورده اند. این نمایش، به طور معمول به صورت نمایش شرق به آن شکل و صورتی که هست و یا برداشت شخصی هنرمندان صورت می گرفت.
جنبشی با عنوان «شرق شناسی» در اروپا شناخته می شد و با جنبش رومانتیسم قرن 19 هم بسته بود، روی شرق و به ویژه امپراتوری عثمانی تمرکز داشت. حتی مدت ها پیش از آن که جنبش شرق شناسی در هنر اروپا شروع شود، بسیاری از هنرمندان اروپا در اولین نگاه به شرق، مجذوب آن شدند و حتی تحت تاثیر پوشش ترک ها قرار گرفتند.
برای دو سده که از قرن 18 آغاز می شود، هنرمندان که با نام نقاشان بسفری شناخته می شدند، به صورت مستمر در سرزمین های امپراتوری به نقاشی مشغول شدند و جنبه های متفاوتی از دنیای عثمانی را به تصویر درآوردند. مجموعه پرتره امپراتور در موزه پرا نقاشی های این بخش از تاریخ را در خود جای داده است.
جهان های موازی، سفیران و نقاشان
این مجموعه از پرتره های حامیان هنر و سفیران از قرن 17 تا 19 میلادی تشکیل شده است. تا پیش از قرن 19، سفیران زیادی از کشور های مختلف به عثمانی فرستاده می شدند که با آن ها به روش سنت های عثمانی رفتار می شد و آن ها در بازگشت، علاوه بر مستنداتی که از شهر ها به ویژه استانبول، ساختار های اجتماعی، آداب و رسوم و سازمان های اداری و ارتشی امپراتوری عثمانی به همراه داشتند، از مزایای هدایا و نقاشی هایی که به آن ها اهدا شده بود نیز بهره مند می شدند.
این مجموعه علاوه بر این که بازدید کنندگان را با زیر و بم تاریخ دیپلماتیک از طریق هنر آشنا می کند، شخصیت های جذابی را نیز معرفی کرده است.
مجموعه استانبول، شهر رویا ها
این مجموعه صحنه هایی از زندگی روزمره در استانبول و دنیای عثمانی از قرن 17 تا اوایل قرن 19 را شامل می شود. از دوران قدیم، استانبول به عنوان پایتخت امپراتوری های بزرگ، مرکز توجه قرار گرفته است. به همین خاطر، از زمان رنسانس به بعد، هنرمندانی که تلاش می کردند تا شرق را به تصوری بکشند، از استانبول به دلایل مختلف دیدن و در نقاشی های خود، موقعیت و مردن این شهر را به تصویر درمی آوردند.
از این رو با توجه به موقعیت جغرافیایی این کشور در کنار وضعیت سیاسی، تجاری و روابط فرهنگی، پایتخت عثمانی نه تنها به عنوان شهر شرقی انتخاب شد که هنرمندان غربی آن را به تصویر می کشند، بلکه حتی عنوان «پایتخت شرق» در میان غربی ها را از آن خود کرد.
این مجموعه در واقع نشان دهنده جهان عثمانی از نگاه هنرمندان غربی می باش که از سه بخش «زندگی در خانه و فضای خصوصی»، «فضای شهری» و «مناظر عمومی تر استانبول» تشکیل می شود. به همین دلیل وجوه مختلف زندگی در امپراتوری عثمانی در این مجموعه به نمایش درآمده است و بازدید کنندگان می توانند سفری شرقی را تجربه کنند.
ساعات بازدید و هزینه بلیط موزه پرا
در روز های سه شنبه تا جمعه از ساعت 11 صبح تا 6 عصر امکان بازدید از موزه پرا وجود دارد. این موزه در روز های شنبه، یکشنبه، دوشنبه، تعطیلات مذهبی و روز سال نو درب های خود را به روی گردشگران و بازدید کنندگان می بندد.
بازدید از موزه پرا در روز های جمعه بین ساعت 16 تا 18 برای عموم و دانش آموزان و دانشجویان در روز چهارشنبه رایگان می باشد. همین طور لازم است بدانید که بهای بلیط این موزه برای بزرگسالان، افراد زیر 12 سال، گروه های بیش تر از 10 نفر متفاوت است.
در صورتی که شما هم تجربه و خاطره ای از بازدید موزه پرا استانبول دارید، می توانید آن را در انتهای این مطلب با سایر کاربران با من بیا به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
در موزه پرا چه آثاری به نمایش گذاشته شده اند؟
در موزه پرا مجموعه ای غنی و بی نظیر از نقاشی های تاریخی با قدمت سه قرن به نمایش گذاشته شده اند.
مجموعه های دائمی موزه پرا کدام اند؟
مجموعه های دائمی موزه پرا شامل مجموعه شرق شناسی، مجموعه عثمان حمدی بی، پرتره های امپراتور، جهان های موازی، سفیران و نقاشان و مجموعه استانبول، شهر رویا ها می شود.
بهای بلیط موزه پرا چقدر است؟
بازدید از موزه پرا در روز های جمعه بین ساعت 16 تا 18 برای عموم و دانش آموزان و دانشجویان در روز چهارشنبه رایگان می باشد. همین طور لازم است بدانید که بهای بلیط این موزه برای بزرگسالان، افراد زیر 12 سال، گروه های بیش تر از 10 نفر متفاوت است.
ساعت بازدید از موزه پرا چگونه است؟
در روز های سه شنبه تا جمعه از ساعت 11 صبح تا 6 عصر امکان بازدید از این موزه وجود دارد. اما در روز های شنبه، یکشنبه، دوشنبه، تعطیلات مذهبی و روز سال نو، موزه پرا فعالیت ندارد.