معرفی منارجنبان اصفهان
شهر اصفهان با داشتن اماکن دیدنی مختلف یکی از مقاصد مهم گردشگران خارجی و داخلی محسوب می شود. مهم ترین جاهای دیدنی شهر اصفهان را اماکن تاریخی در بر می گیرند و منارجنبان اصفهان یکی از آن ها می باشد.
برای این که سفر چند روزه خود به اصفهان را به خوبی برنامه ریزی کنید، علاوه بر نیاز داشتن راهنمای سفر به اصفهان، باید به خوبی آثار تاریخی و اماکن دیدنی این شهر را بشناسید. در این صورت می توانید در کوتاه ترین زمان، با یک برنامه ریزی درست، خاطرات خوشی را از سفر به شهر اصفهان برای خود و اعضای خانواده تان رقم بزنید.
در این مطلب سعی داریم در مورد تاریخچه منارجنبان اصفهان و همین طور علت لرزش آن برای شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
بررسی منارجنبان اصفهان
بعضی از مناره ها در ایران، با داشتن استحکام و مقاومت چشم گیر و بالا، در جای خود تکان می خورند. به همین دلیل به آن ها منارجنبان گفته می شود. یکی از این مناره های جذاب و دیدنی، منارجنبان اصفهان می باشد. این بنا در سال های خیلی دور، در دهکده ای به نام کارلادان ساخته شده است.
اکنون این عمارت در اطراف منطقه ای به نام نصرآباد واقع شده است. این اثر تاریخی، بخشی از شهر اصفهان محسوب می شود که استادان و کاشی کاران ماهر و زبردست آن زمان، با کاشی هایی ستاره ای شکل لاجوردی و کثیر الضلع فیروزه ای، آن را مزین نموده اند.
منارجنبان اصفهان کجا است؟
منارجنبان یکی از اماکن دیدنی تاریخی شهر اصفهان به شمار می آید که حدود کیلو متر 6 جاده اصفهان به طرف نجف آباد، قسمت راست جاده واقع شده است. در اطراف این عمارت دیدنی و زیبا، اثر تاریخی دیگری به نام آتشگاه واقع شده است. برای دسترسی به این مکان می توانید از خودرو شخصی و یا تاکسی های دربست و آنلاین استفاده نمایید.
برای دسترسی با خودرو شخصی، باید به خیابان آتشگاه بروید و پس از طی 6 کیلو متر، به منارجنبان اصفهان برسید. این مجموعه به پارکینگ عمومی نیز مجهز شده است.
بررسی تاریخچه منارجنبان اصفهان
بر اساس مدارک موجود، منارجنبان اصفهان در دوران فرمانروایی فردی به نام محمد خدا بنده اولجایتو در شهر اصفهان ساخته شده است. این محل آرامگاه فردی به نام عمو عبدالله این محمود صقلابی، یکی از عارفان خدا پرست نیز می باشد.
به همین دلیل منارجنبان با نام آرامگاه شیخ امیر عبدالله نیز شناخته می شود. بر روی سنگ قبر وی عدد 716 حک شده است، عددی که نشان دهنده سال ساخت آرامگاه امیر عبدالله می باشد.
عمارت تک ایوانی منارجنبان در دوره ایلخانی ساخته شده است. بر اساس مدارک تاریخی موجود، این بنا به روش مغول ساخته شده، اما ساختمان مناره ها نشان دهنده آن است که آن ها را در سال های آخر حکومت صفویان به این ایوان متصل نموده اند.
بررسی معماری منارجنبان اصفهان
مجموعه منارجنبان شهر اصفهان از چند بخش تشکیل شده است که یک به یک آن ها را در ادامه برای شما شرح خواهیم داد:
- مناره ها: مناره های مهم ترین بخش این مجموعه محسوب می شوند. هر مناره از 9 متر عرض و 17 متر ارتفاع برخوردار شده است. در تزیین آن ها از کاشی های کثیرالاضلاع فیروزه ای رنگ و همین طور کاشی های لاجوردی ستاره چهار پر استفاده کرده اند. ویژگی منحصر به فرد این مناره ها، حرکت یکی از آن ها در پی تکان دادن مناره اولی می باشد.
- ایوان: ایوان مجموعه منارجنبان، محل آرامگاه قبر شیخ امیر عبدالله می باشد و حدودا 10 متر از سطح زمین ارتفاع دارد. در ساخت ایوان از آجر استفاده شده است و برای تزیین آن، کاشی ها و نقاشی های درون گنبد کار شده اند. در نزدیکی ایوان، چند سنگ قبر سفید به چشم می خورد. این قبر ها بازمانده قبرستان قدیمی ای محسوب می شوند که بنا بر روی آن ساخته شده است. با پلکانی مارپیچ می توان از ایوان به سمت پشت بام و مناره های مجموعه دسترسی پیدا کرد. البته استفاده از آن برای بازدید کنندگان ممنوع می باشد.
- چله خانه: دو اتاقک در مجموعه واقع شده اند که از آن ها با نام چله خانه یاد می شود. چله خانه ها محل چله نشینی عرفا به شمار می آمده اند. عارفان و زاهدان با اقامت 40 روزه در این فضای ساده، ضمن کشیدن ریاضت با خدای خود نیز خلوت می کردند.
علت لرزش منارجنبان اصفهان
همان طور که پیش تر اشاره شد، با تکان یکی از مناره ها، مناره دوم و دیگر بخش های بنا نیز می لرزد. در واقع این همان ویژگی منحصر به فردی است که این مجموعه تاریخی را به یکی از جاذبه های اصفهان تبدیل نموده است.
به ظاهر در کشور هایی مانند عربستان و عراق نیز آثار تاریخی پیدا شده اند که در جای خود، به حرکت در می آیند. اما بر اساس نظرات مهندسان علم فیزیک، دلیلی که می توان برای حرکت مناره ها بیان نمود، نظریه دلوپر (کریستال دوپلر، ریاضیدان و فیزیکدان اتریشی) یا تشدید می باشد. این مناره ها، به طور کل به یکدیگر شبیه هستند و وزن چندان سنگینی ندارند. هنگامی که یکی از مناره ها تکان داده شود، روی مناره دیگر به خودی خود تاثیر می گذارد و باعث حرکت آن می شود.
برخی از افراد بر این باور هستند که منارجنبان اصفهان با دیگر منار های جنبان تفاوت دارد. چرا که علاوه بر تکان خوردن مناره ها، بخش های دیگر این عمارت قدیمی و تاریخی نیز به لرزه در می آید.
ساعات بازدید و تهیه بلیط منارجنبان اصفهان
به منظور بازدید از منارجنبان اصفهان می توانید از ساعت 9 تا 18 به آن مراجعه کنید. در صورتی که دیدن لرزش مناره ها برای شما جذاب است، در شیفت صبح در ساعات 1.30، 12 و 13.30 و در شفت عصر در ساعات 15، 16.30 و 18.30 مراجه کنید. چرا که مناره را در این ساعات به لرزش در می آورند و شما می توانید تکان خوردن آن ها را مشاهده کنید.
منارجنبان اصفهان در روز های تاسوعا و عاشورا، شهادت امام علی (ع)، رحلت پیامبر (ص)، رحلت امام خمینی (ره) و شهادت امام جعفر صادق (ع) تعطیل می باشد. بهای بلیط برای گردشگران داخلی و خارجی متفاوت است و هر سال تغییر می کند.
پرسش های متداول
منارجنبان اصفهان کجا است؟
منارجنبان اصفهان حدود کیلو متر 6 جاده اصفهان به طرف نجف آباد، قسمت راست جاده واقع شده است.
علت تکان خوردن مناره منارجنبان چیست؟
علت تکان خوردن مناره دومی بر اساس تکان مناره اولی، پدیده تشدید می باشد.
قدمت منارجنبان به چه دورانی باز می گردد؟
عمارت تک ایوانی منارجنبان در دوره ایلخانی ساخته شده است و مناره ها در سال های آخر حکومت صفویان، به ایوان متصل شده اند.
ساعات بازدید و حرکت مناره های منارجنبان اصفهان کدام اند؟
به منظور بازدید از منارجنبان اصفهان می توانید از ساعت 9 تا 18 به آن مراجعه کنید. در صورتی که دیدن لرزش مناره ها برای شما جذاب است، در شیفت صبح در ساعات 1.30، 12 و 13.30 و در شفت عصر در ساعات 15، 16.30 و 18.30 مراجعه کنید. چرا که مناره را در این ساعات به لرزش در می آورند و شما می توانید تکان خوردن آن ها را مشاهده کنید. منارجنبان اصفهان در روز های تاسوعا و عاشورا، شهادت امام علی (ع)، رحلت پیامبر (ص)، رحلت امام خمینی (ره) و شهادت امام جعفر صادق (ع) تعطیل می باشد.