شنبه, آذر ۱۸, ۱۴۰۲
  • شهرهای ایران
    • اصفهان
    • شیراز
    • تهران
    • رشت
    • کیش
    • مازندران
  • شهرهای دنیا
    • آذربایجان
    • آنتالیا
    • ارمنستان
    • استانبول
با من بیا
  • خانه
  • گردشگری
    • اخبار گردشگری
  • ایرانگردی
  • جهانگردی
  • دیدنی های شهر
  • رستوران گردی
    • سوغاتی های محلی
  • راهنمای سفر
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
با من بیا
خانه گردشگری دیدنی های شهر

معرفی بازار قیصریه اصفهان

بازار ها یکی از جذاب ترین مکان های دیدنی هر شهر محسوب می شوند. در بازار می توان ترکیبی از تاریخ و فرهنگ و هنر را به چشم مشاهده نمود. شهر های تاریخی مختلف ایران مانند شهر اصفهان، با داشتن اماکن دیدنی تاریخی مختلف مانند بازار قیصریه، می تواند تجربه ای فراموش نشدنی را برای شما از سفر به این شهر به جا بگذارد.

مائده مسعودی نویسنده: مائده مسعودی
مهر ۲۸, ۱۴۰۱
در اصفهان, دیدنی های شهر
83 1
0
بازار قیصریه اصفهان

درباره بازار قیصریه اصفهان

بازار قیصریه اصفهان

بازار ها یکی از جذاب ترین مکان های دیدنی هر شهر محسوب می شوند. در بازار می توان ترکیبی از تاریخ و فرهنگ و هنر را به چشم مشاهده نمود. شهر های تاریخی مختلف ایران مانند شهر اصفهان، با داشتن اماکن دیدنی تاریخی مختلف مانند بازار قیصریه، می تواند تجربه ای فراموش نشدنی را برای شما از سفر به این شهر به جا بگذارد.

بازار قیصریه اصفهان، از نمونه های بارز فرهنگ و تاریخ و هنر کهن می باشد که در این مطلب تصمیم داریم آن را به شما معرفی کنیم. تاریخچه بازار قیصریه اصفهان و همین طور بررسی معماری آن از مهم ترین مطالبی هستند که در این مطلب جمع آوری شده اند. با ما همراه باشید.

معرفی بازار قیصریه اصفهان

بازار قیصریه یکی از معروف ترین بازار های تاریخی ایران و همین طور اماکن دیدنی شهر اصفهان می باشد که با نام بازار شاهی نیز شناخته می شود. این بازار از سر در قیصریه شروع، به بازار چیت ساز ها و از آن جا به بازار دارالشفا منتهی می شود. بازار قیصریه یکی از مراکز مشهور صنایع دستی محسوب می شود. این بازار نیز بزرگ ترین و مجلل ترین مرکز خرید و فروش در دوران صفویه به حساب می آمده است.

بازار قیصریه اصفهان
معرفی بازار قیصریه اصفهان

به طور کلی بازار سرپوشیده اصفهان چند کیلو متر طول دارد که هر بخش آن به فروش کالای ویژه ای اختصاص داده شده است. بازار بزرگ اصفهان که بازار قیصریه بخشی از آن به شمار می آید، از درب های ورودی مختلفی برخوردار شده است.

در این بازار، همانند گذشته پارچه های گوناگون و قلمکار های اصفهانی و.. به فروش می رسند. به همین دلیل در زمان سفر به شهر اصفهان، گردشگران و توریست ها علاقه زیادی نسبت به بازدید از این بازار نشان می دهند.

بازار قیصریه کجا است؟

بازار قیصریه در شمال میدان نقش جهان اصفهان واقع شده است. برای دسترسی می توانید از خودرو شخصی و یا وسایل نقلیه عمومی استفاده نمایید. ایستگاه های اتوبوس و متروی میدان امام حسین در فاصله به نسبت کمی از میدان نقش جهان قرار دارند و مسافت باقی مانده از آن ها تا بازار قیصریه را می توانید با تاکسی و یا پیاده طی کنید.

در صورتی که تصمیم دارید با خودرو شخصی به این بازار برسید، باید خود را به خیابان سپه و یا خیابان حافظ برسانید. خوشبختانه تعدادی پارکینگ در خیابان های اطراف میدان نقش جهان تعبیه شده اند تا با خیال آسوده خودرو خود را پارک کنید و از دیدن این بازار بی نظیر لذت ببرید.

بررسی تاریخچه بازار قیصریه

بازار قیصریه اصفهان به دستور شاه عباس اول بین سال های 1011 تا 1029 ساخته شد. این بازار در دوره صفویه مرکز فروش پارچه و فرش های گران بها بوده و شرکت های تجاری خارجی نیز در آن صاحب حجره بودند. بازار قیصریه قسمت اصفهان جدید دوره صفویه را به شهر سلجوقی میدان کهنه آن روزگار (میدان قیام فعلی) متصل می کرد.

بر اساس نوشته های مورخان، قیصریه از واژه قیصر و یا سزار مشتق شده است. قیصریه به طور معمول به راسته ای از بازار گفته می شد که در آن کالا های سبک وزن و گران قیمت لوکس به فروش می رسید. این قسمت توسط حکومت یا بازرگانان ثروتمند ساخته می شد و به دلیل توان مالی پیشه وران قیصریه، این قسمت از بازار از نظر ویژگی های معماری و تزیینات پر کار تر و غنی تر از سایر قسمت ها بود و به شکلی هندسی تر ساخته می شد. قیصریه ها به دلیل وجود همین تزیینات غنی و سازندگان معتبرشان، بازار شاهی و یا قیصریه نام گذاری می شدند.

قدیمی ترین توصیفی که از بازار اصفهان به جا مانده است، شرحی است از قرن چهارم هجری قمری (دوران دالیمه)، در کتاب رساله محاسن اصفهان تحت عنوان بازار جورین که می گوید:

«بازاری بود بر دروازه خور (خورشید) که یکی از چهار دروازه مشهور اصفهان در آن زمان بوده و در فصل نوروز عامه مردم اصفهان با انواع خوردنی ها و آشامیدنی ها و آلات و ادوات موسیقی یکی دو ماه را در آن محل به تفریح و عیش و عشرت می گذراندند و بالطبع برای احتیاج این جمعیت از اغذیه، البسه و غیره بازار هایی بر پا می کردند و طوافان و بازاریان انواع نعمت ها را در آن جا گرد می آوردند.»

بازار قیصریه اصفهان
بررسی تاریخچه بازار قیصریه اصفهان

جالب است بدانید که امروزه در بازار قیصریه دکان هایی وجود دارد که از 400 سال پیش تا به امروز به عرضه تنها یک نوع کالا مبادرت کرده اند.

بررسی معماری بازار قیصریه اصفهان

بازار قیصریه یکی از بزرگ ترین و با شکوه ترین بازار های شهر اصفهان محسوب می شود. راسته بازار قیصریه در دو طبقه مرتفع ساخته شده است که طبقه بالا به امور دفتری و بازرگانی و طبقه پایین به مغازه های اصناف گوناگون اختصاص داده شده بود. مغازه ها با داشتن محصولات و اجناس مختلف در کنار یکدیگر مستقر بوده اند. از این بازار بزرگ و مجلل بازار های دیگر منشعب می شدند و برخی از آن ها نیز هم چنان فعال هستند و به مشاغل مختلف اختصاص یافته اند.

برخی از بخش های بازار قیصریه شامل موارد زیر می شود:

  • چارسوی بازار: در وسط بازار محوطه بزرگ مدور شکلی به چشم می خورد که گنبد زیبایی با تزیینات مقرنس های اسلیمی بر روی آن واقع شده است. این چارسو از جنوب به بازار قیصریه، از شمال به تیمچه ضرابخانه، از شرق به ضرابخانه سلطنتی و از غرب به کاروان سرا منتهی می شود.
  • کاروانسرای شاهی: در بخش غربی بازار، کاروانسرای با شکوه شاهی واقع شده است که با دو طبقه، تقریبا 150 حجره را در خود جای داده است. در گذشته این مکان به عنوان کاروان سرا و محلی به منظور مدیریت راسته ها مورد استفاده قرار می گرفته است. امروزه کاروان سرای شاهی بیش تر با نام سرای ملک التجار در بین بازاری ها شناخته می شود.
  • ضرابخانه: در شرق بازار ضرابخانه ای وجود داشت که در دوره صفویه به عنوان محل ضرب سکه از آن استفاده می شد. این مکان در حال حاضر به بانک تبدیل شده است.

بررسی سردر بازار قیصریه

سر در بازار قیصریه که در شمال میدان امام یا همان میدان نقش جهان واقع شده است، نشان گر یکی از نفیس ترین نقاشی های مربوط به دوران صفویه می باشد. این سردرد با داشتن شکلی قوس مانند با استفاده از کاشی کاری مجلل و با شکوه و نقاشی های رنگ باخته صفوی آراسته شده است و به عنوان ورودی بازار قیصریه به حساب می آید.

سردر قیصریه در گذشته از سه طبقه تشکیل شده بود. اما امروزه از طبقه سوم که به عنوان نقاره خانه از آن استفاده می شد و در آن اوقات روز اعلام می گردید، اثری نیست. این بنا از روی نمونه بنای دیگری در شهر قیصریه ساخته شده است و به همین دلیل این نام را برای آن انتخاب کرده اند.

سردرد قیصریه در 15 دی ماه سال 1310 شمسی به شماره 103 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و به عنوان بخشی از میدان نفش جهان، در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد.

یکی از جهانگردانی که در مورد سردر قیصریه صحبت کرده است، پیترو دلاواله ایتالیایی می باشد. او سردر قیصریه را این چنین توصیف می کند:

«طرف بازار چشم انداز زیبایی وجود دارد که قرینه این مسجد، مسجد جامع عباسی می باشد، به همراه دو تالار مرتفع که بر روی آن غرفه ها ساخته شده اند.»

بازار قیصریه اصفهان
بررسی سردر بازار قیصریه اصفهان

سقف داخلی سردر از کاشی هایی به رنگ آجری، گلبهی و سرمه ای بسیار خوشرنگ با طرح های اسلیمی به صورت مقرنس استفاده شده است که مشاهده آن ها بسیار جالب توجه می باشند. پس از سقف به دیوار های سردر می رسیم که نقاشی های چشم نوازی را برای نمایش گذاشته اند. دیوار رو به رو جنگ شاه عباس با ازبکان را نشان می دهد. دیوار سمت راست نشان دهنده اروپاییان در حال رقص آواز می باشد. دیوار سمت چپ شکارگاهی را به تصویر کشیده است که با گذشت سال ها و نابودی قسمت هایی از نقاشی ها، هم چنان رنگ هایی زنده دارد و زیبایی خود را حفظ کرده است.

در زمان سلطنت قاجار و حکومت مسعود میرزای ظل السلطان بر اصفهان، در جبهه های سردر قیصریه تغییراتی صورت گرفت و یک حاشیه کاشی کاری در امتداد سه جانب سردر اضافه شد.

شاردن، سیاح و جهانگرد مشهور فرانسوی، نیز درباره سردر قیصریه این چنین در سفر نامه خود اظهار نظر کرده است:

«نظر به این که همه نویسندگان مشرق زمین در تعیین طالع شهر ها از  طریق تنجیم بسیار دقیق عمل می کنند، آن ها احداث اصفهان را در اوج برج قوس تعیین کرده اند و از همین رو علامت این برج را بر سر در کاخ و بازار شاهی به تصویر کشیده اند. البته شرقی ها آن را مثل ما و به شکل نیمی انسان – نیمی اسب نقاشی نمی کنند. بلکه به صورت نیمی انسان و نیمی ببر به تصویر می کشند. ببری که دارای دمی است به شکل افعی بزرگ که نیمه آدمی برج قوس، تیری به سوی دهان آن نشانه گرفته است.»

خرید در بازار قیصریه اصفهان

بازار قیصریه محل مناسبی برای خرید وسایل قدیمی، سوغات شهر اصفهان و همین طور صنایع دستی این شهر می باشد. هر چند تعدد و تنوع اجناس می تواند در ابتدا گیج کننده به نظر برسد، اما با به خرج دادن صبر و حوصله می توانید خریدی عالی را تجربه کنید.

قیمت اجناس در بازار قیصریه اصفهان نسبت به دیگر بازار های این شهر مناسب تر و مقرون به صرفه تر می باشند. اما در هر صورت با توجه به ارزش صنایع دستی، انتظار قیمت های پایین را نداشته باشید!

ساعات بازدید از بازار قیصریه

ساعات فعالیت بازار قیصریه به طور کامل به  زمان کار کسبه بستگی دارد. اغلب در نیمه اول سال، این بازار از ساعت 9 صبح تا 6 عصر و در نیمه دوم سال از ساعت 9 صبح تا 5 عصر فعالیت دارد.

بازار قیصریه اصفهان
ساعات بازدید از بازار قیصریه اصفهان

سوالات متداول

بازار قیصریه کجا است؟

بازار قیصریه در شمال میدان نقش جهان واقع شده است.

چرا سردر بازار قیصریه شهرت دارد؟

سردر بازار قیصریه، یکی از نفیس ترین نقاشی های مربوط به دوران صفویه را به نمایش درآورده است که با کاشی کاری های مجلل آراسته شده است.

در بازار قیصریه چه اجناسی به فروش می رسد؟

بازار قیصریه محل مناسبی به منظور خرید صنایع دستی، وسایل قدیمی و سوغات محسوب می شود. قیمت اجناس در این بازار نسبت به سایر بازار های شهر اصفهان مناسب تر است. اما در هر صورت با توجه به ارزش صنایع دستی، انتظار قیمت های پایین را نداشته باشید.

ساعات بازدید از بازار قیصریه چه وقت است؟

ساعات فعالیت بازار قیصریه به طور کامل به  زمان کار کسبه بستگی دارد. اغلب در نیمه اول سال، این بازار از ساعت 9 صبح تا 6 عصر و در نیمه دوم سال از ساعت 9 صبح تا 5 عصر فعالیت دارد.

در صورتی که اطلاعات بیش تری در مورد این بازار دارید، می توانید آن را با سایر کاربران با من بیا به اشتراک بگذارید.

برچسب: بازار قیصریه اصفهان
اشتراک گذاری107اشتراک گذاریارسال
طراحی سایت و سئو طراحی سایت و سئو طراحی سایت و سئو
مقاله قبلی

معرفی کاخ چهلستون اصفهان

مقاله بعدی

سی و سه پل اصفهان

مطالب پیشنهادی

موزه بانک ملی ایران
دیدنی های شهر

موزه بانک ملی ایران؛ مجموعه ای از اسکناس های تاریخی

خرداد ۸, ۱۴۰۲

موزه بانک ملی ایران؛ مجموعه ای از اسکناس های تاریخی در صورتی که علاقه زیادی به آثار تاریخی و موزه...

خانه موتمن الاطبا
دیدنی های شهر

خانه موتمن الاطبا تهران؛ خانه ای با قدمت قاجار در محله عودلاجان!

اردیبهشت ۲۵, ۱۴۰۲

خانه موتمن الاطبا تهران؛ خانه ای با قدمت قاجار در محله عودلاجان! قدیمی ترین محله شهر تهران، یعنی محله عودلاجان،...

امامزاده داوود تهران
دیدنی های شهر

امامزاده داوود تهران؛ لذت عبادت در آب و هوایی خوش!

اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۲

امامزاده داوود تهران؛ لذت عبادت در آب و هوایی خوش! امامزاده داوود (ع)، از مکان های محبوب زیارتی و سیاحتی...

مقاله بعدی
سی و سه پل اصفهان

سی و سه پل اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

رونق چرخه اقتصاد محلی در طرح تعطیلات سراسری پایان هفته

رونق چرخه اقتصاد محلی در طرح تعطیلات سراسری پایان هفته

نویسنده: مائده مسعودی
خرداد ۲۵, ۱۴۰۲
0

دولت در لایحه‌ سازماندهی تعطیلات که به مجلس ارائه داده به دنبال کاهش ساعت کاری است و در این لایحه...

یک شب اسکان رایگان در ازای ۳ روز اقامت در بوم‌ گردی ‌ها

یک شب اسکان رایگان در ازای ۳ روز اقامت در بوم‌ گردی ‌ها

نویسنده: مائده مسعودی
خرداد ۲۵, ۱۴۰۲
0

عضو هیات مدیره جامعه حرفه ‌ای اقامتگاه ‌های بوم‌ گردی کشور گفت: برای تابستان امسال طرحی ویژه‌ ای را برای...

آماده حمایت از طرح‌ های مبتکرانه در جهت تسهیل سفر هستیم

آماده حمایت از طرح‌ های مبتکرانه در جهت تسهیل سفر هستیم

نویسنده: مائده مسعودی
خرداد ۲۵, ۱۴۰۲
0

بر اساس گزارشات خبرنگار با من بیا مدیر کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی استان اردبیل گفت: آماده حمایت...

برپایی ۲ غرفه صنایع دستی مدد جویان در شهر ملی گلیم

برپایی ۲ غرفه صنایع دستی مدد جویان در شهر ملی گلیم

نویسنده: مائده مسعودی
خرداد ۲۵, ۱۴۰۲
0

رئیس کمیته امداد نمین گفت: هم زمان با برگزاری جشنواره ملی گلیم در عنبران، دو غرفه محصولات صنایع دستی مدد...

طراحی سایت و سئو هیراوب طراحی سایت و سئو هیراوب طراحی سایت و سئو هیراوب

مطالب گوناگون

سوغات رشت
سوغاتی های محلی

معرفی سوغات رشت

نویسنده: مائده مسعودی
مرداد ۲, ۱۴۰۱
0

معرفی سوغات رشت شهر رشت یکی از کلان شهر های ایران و همین طور مرکز استان گیلان محسوب می شود....

جزئیات بیشتر
پارک جنگلی چیتگر
دیدنی های شهر

پارک جنگلی چیتگر تهران

نویسنده: مائده مسعودی
بهمن ۱۰, ۱۴۰۱
0

پارک جنگلی چیتگر تهران پارک ها و بوستان های جنگلی، به عنوان بهترین محل ها برای گذراندن اوقات فراغت و...

جزئیات بیشتر
راهنمای سفر به باکو
راهنمای سفر

راهنمای سفر به باکو

نویسنده: مائده مسعودی
مهر ۹, ۱۴۰۱
0

راهنمای سفر به باکو راهنمای سفر به باکو، در واقع راهی است تا پیش از سفر به پایتخت کشور آذربایجان،...

جزئیات بیشتر
اماکن دیدنی جمهوری آذربایجان
جهانگردی

معرفی اماکن دیدنی جمهوری آذربایجان

نویسنده: مائده مسعودی
شهریور ۱۵, ۱۴۰۱
0

معرفی اماکن دیدنی جمهوری آذربایجان اماکن دیدنی جمهوری آذربایجان به قدری زیاد می باشند که در این مطلب به مهم...

جزئیات بیشتر
با من بیا

طراحی و توسعه هیراوب

ارتباط با ما

  • درباره ما
  • تبلیغات
  • حریم خصوصی و امنیت
  • تماس با ما

شبکه های اجتماعی

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • گردشگری
    • اخبار گردشگری
  • ایرانگردی
  • جهانگردی
  • دیدنی های شهر
  • رستوران گردی
    • سوغاتی های محلی
  • راهنمای سفر

طراحی و توسعه هیراوب

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

فراموشی رمز عبور ؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

وارد شدن