راهنمای سفر به استانبول
برای هر فردی که تصمیم سفر به شهر استانبول را داشته باشد، بدون شک راهنمای سفر به استانبول می تواند مثمر ثمر واقع شود. چرا که اطلاعات فشرده ای از سفر و زندگی در این شهر را به گردشگران و مسافران عرضه می کند.
برای این که سفری لذت بخش به این شهر توریستی داشته باشید و خاطرات زیادی را در کنار جاذبه های دیدنی استانبول برای خود رقم بزنید، توصیه می کنیم که حتما به خوبی راهنمای سفر به استانبول را مطالعه کنید.
معرفی شهر استانبول
شهر استانبول، یکی از کلان شهر های پر هیاهو و محبوب کشور ترکیه محسوب می شود که سالانه میزبان میلیون ها گردشگر از سر تا سر دنیا می باشد. شهری که با وجود گرانی دلار و سفر، باز هم ارزشش را دارد تا به آن سفر کرد.
انواع دیدنی های تاریخی استانبول تا وجود مراکز خرید مدرن و متنوع باعث شده اند این شهر به یکی از مقاصد پر طرفدار برای گردشگران تبدیل شود.
جالب است بدانید که شهر استانبول، شهری میان دو قاره آسیا و اروپا می باشد. شهری که با پل معروف بسفر دو قاره را به یکدیگر متصل نموده است. به این ترتیب با عبور از روی بسفر از محله های آسیایی به محله های اروپایی شهر خواهید رسید.
شهر استانبول وسعتی حدود 2576 کیلو متر مربع دارد و جمعیت آن معادل 151214177 نفر می باشد.
دانستنی های کاربردی استانبول
راهنمای سفر به استانبول، شامل موارد ضروری و مختلفی می شود که شما به عنوان یک مسافر باید از تمامی آن ها اطلاع داشته باشید. در این بخش از مطلب به شرح مواردی در مورد شهر استانبول پرداخته ایم:
- ویزا: نمی خواهد
- واحد پول: لیر ترکیه (TRY)
- زمان محلی: GMT + 3
- زبان رسمی: ترکی استانبولی
- دین اکثریت مردم: اسلام
- بهترین فصل سفر: بهار و پاییز
- سبک دیدنی ها: تاریخی، خرید، شهر گردی، تفریحات شبانه
- نوع برق شهری: 230 ولت / 50 هرتز
- سوغاتی ها: قهوه ترک، انواع شیرینی های ترکی مانند باقلوا و راحت الحلقوم، ادویه جات، زیور آلات، پوشاک ترک، لامپ های تزیینی و…
- بهترین جا برای اقامت: اطراف میدان تکسیم و محله هایی مانند سلطان احمد، بیوگلو، امینونو، کاراکوی، گالاتا، پرا و…
شماره های ضروری
کد تلفن ترکیه: 90+
کد تلفن استانبول: 212 برای مناطق اروپایی، 216 برای مناطق آسیایی
پلیس: 155
آتش نشانی: 110
آمبولانس: 112
عبارات ضروری شهر استانبول
همان طور که پیش تر گفته شد، مردم شهر استانبول به زبان ترکی استانبولی صحبت می کنند. اگر به این زبان به طور کامل مسلط نیستید، می توانید از طریق جدول زیر، با عبارات ضروری آشنا شوید:
راه های دسترسی به شهر استانبول
یکی از نکات دیگری که باید از آن به عنوان راهنمای سفر به استانبول یاد شود، راه های دسترسی به این شهر می باشد. یکی از بهترین گزینه ها، انتخاب مسیر هوایی و پرواز های ورودی مستقیم به شهر استانبول می باشند. در صورتی که از تهران به مقصد این شهر با هواپیما حرکت کنید، پس از دو ساعت در فرودگاه شهر استانبول فرود خواهید آمد.
اما اگر به دنبال ارزان ترین راه برای رسیدن به شهر استانبول هستید، به شما توصیه می کنیم از قطار تهران – استانبول استفاده نمایید. اما با انتخاب این روش بیش از یک روز برای رسیدن به این شهر در مسیر خواهید بود.
اما اگر می خواهید یک روش ماجراجویانه را انتخاب کنید، می توانید خود را با قطار به شهر آنکارا برسانید و سپس با هواپیما و یا قطار، از آنکارا به شهر استانبول بروید.
دیدنی های معروف شهر استانبول
راهنمای سفر به استانبول بدون شک، شامل معرفی اماکن دیدنی شهر استانبول نیز می شود. در واقع استانبول از آن شهر هایی محسوب می شود که دیدنی های مختلفی برای هر سلیقه ای دارد. در ادامه به معرفی آن ها پرداخته ایم:
مسجد ایا صوفیه استانبول: اولین جایی که به محض ورود به شهر استانبول با آن مواجه می شوید و از نقاط مختلف شهر شاهد شکوه و زیبایی آن خواهید بود، مسجد ایا صوفیه می باشد. مسجدی که در حال حاضر به موزه تبدیل شده است و قدمتی بیش از 1000 سال دارد.
کاخ دلمه باغچه استانبول: دلمه باغچه یکی از کاخ های سلطنتی و با شکوه واقع در شهر استانبول می باشد که دقیقا در مجاورت آبراه معروف شهر قرار دارد. به همین دلیل چشم اندازی آبی زیبایی برای آن رقم خورده است. شما می توانید سوار قایق و یا کشتی شوید و تمام زیبایی های دلبرانه آن را مشاهده کنید. این کاخ در دوران سلطنت عثمانی بنا شده است و طراحی دکوراسیون بسیار مجللی برای آن انجام شده است.
مسجد آبی: مسجد آبی که با نام مسجد سلطان احمد نیز شناخته می شود، مسجد بزرگی است که به دلیل کاشی های آبی رنگ و تزیینات داخلی جذابی که برای آن انجام شده است، باعث جذابیت آن بین گردشگران شده است.
کشتی سواری در بسفر: محال است به شهر استانبول سفر کنید و کشتی سواری و قایق سواری در بسفر را از دست بدهید. دیدن مرغ های دریایی که به دنبال قایق ها پرواز می کنند و دیدن ساختمان های تاریخی و مشهور از زاویه ای دیگر، می تواند بسیار لذت بخش باشد.
خیابان استقلال استانبول: آخر روز حتما سری به خیابان استقلال بزنید و به شلوغی دوست داشتنی این خیابان بپیوندید. در این خیابان صرفا قدم زدن، تماشای آدم ها و هنرمندان خیابانی هم هیجان انگیز می باشد. خیابان استقلال یکی از بهترین مکان ها برای چشیدن طعم های خوشمزه خیابانی محسوب می شود.
برج گالاتا استانبول: این برج تاریخی در نزدیکی خیابان استقلال واقع شده است. شما می توانید پس از ورود به این برج از ارتفاع 67 متری، بافت تاریخی و منظره استانبول را تماشا کنید.
خرید و بازار گردی: شهر استانبول یکی از بهترین و محبوب ترین مقاصد برای خرید محسوب می شود. چرا که مراکز خرید استانبول از تنوع لازم برخوردار شده اند.
محله بالات استانبول: این محله پر از خانه های رنگی رنگی و رستوران ها و کافه های دنج می باشد که گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.
قلعه دختر استانبول: قلعه دختر ترکیه، یکی از مهم ترین اماکن دیدنی کشور ترکیه محسوب می شود که در میان آب واقع شده است و منظره ای بسیار چشم نواز را ایجاد نموده است.س
پارک گلخانه: یکی از پارک های سرسبز و محبوب شهر استانبول که در منطقه تاریخی فاتح واقع شده است. با گردش و پیاده روی در این پارک، می توانید خاطرات خوشی را برای خود رقم بزنید.
بررسی حمل و نقل عمومی شهر استانبول
از دیگر مواردی که باید به عنوان راهنمای سفر به استانبول از آن اطلاعات کافی داشته باشید، حمل و نقل عمومی در این شهر می باشد.
به طور کلی توصیه می کنیم که در زمان سفر به شهر استانبول حتما از حمل و نقل عمومی استفاده کنید. چرا که تاکسی ها هزینه های زیادی را به همراه دارند و چندان مقرون به صرفه نیستند.
مترو، اتوبوس بی آر تی، اتوبوس، تراموا، قایق و کشتی و هم چنین تاکسی، از جمله وسایل حمل و نقل عمومی محسوب می شوند. به منظور پرداخت کرایه حمل و نقل عمومی، باید استانبول کارت (بلیت الکترونیکی شهری) تهیه نمایید.
مترو: مترو استانبول با داشتن 5 خط مختلف، یکی از بهترین گزینه ها برای جا به جایی در شهر استانبول محسوب می شود. خطوط مترو از ساعت 6 صبح تا 12 شب فعالیت دارند. همین طور لازم است بدانید که هزینه هر سفر با استانبول کارت 2.6 لیر می باشد.
اتوبوس: انواعی از اتوبوس های معمولی و بی آر تی در شهر استانبول فعالیت دارند که جا به جایی شما را در این شهر سهولت می بخشند. کرایه اتوبوس های بی آر تی، بر اساس ایستگاه ها محاسبه می شود. اما با این حال باز هم قیمتی مقرون به صرفه تر از تاکسی ها دارد!
تراموا: حتما تا به حال تراموای قرمز رنگ و مشهور استانبول را دیده اید که از میان خیابان استقلال عبور می کند. با این تراموا می توانید میان جاذبه های معروف بخش اروپایی جا به جا شوید.
اتوبوس دریایی: به منظور گردش در طول آبرا بسفر و یا دسترسی به جزایر پرنس، می توانید سوار اتوبوس دریایی یا همان قایق ها و کشتی های عمومی شهر استانبول شوید.
تاکسی عمومی: تاکسی های زرد رنگ شهر استانبول را می توانید در سطح شهر به خوبی مشاهده کنید. کرایه این خودرو ها بر حسب تاکسی متر محاسبه می شود.
دولموش: دولموش ها در واقع همان ون های عمومی خودمان می باشند که در شهر استانبول با رنگ زرد به چشم می خورند. کرایه دولموش ها نسبت به اتوبوس ها بیش تر می باشد. اما مسیر های متنوع تری از سیستم اتوبوسی دارند.
تاکسی های آنلاین: اگر به استفاده از تاکسی های آنلاین علاقه دارید، حتما یکی از سه اپلیکیشن موبایلی بی تاکسی، اوبر و یا کریم را دانلود و نصب کنید. جالب است بدانید که بی تاکسی محبوب ترین تاکسی آنلاین در شهر استانبول می باشد.
غذا های معروف ترکیه
راهنمای سفر به استانبول شامل معرفی معروف ترین غذا های کشور ترکیه و همین طور شهر استانبول می شود. در واقع این شهر یکی از بهترین مقاصد برای شکم گردی و چشیدن خوشمزه های مختلف می باشد. چرا که انواعی از غذا های رستورانی، خوراکی های خیابانی و البته شیرینی ها و دسر های مختلف در انتظار شما هستند.
در صورتی که برای صرف غذا به رستوران می روید، لازم است بدانید که اول از همه باید یک سینی بزرگ با اقسام مزه ها (پیش غذا) رو به رو می شوید. پیش غذا های خوشمزه ای که شامل انواع دلمه، سالاد، ترشی، میوه، سبزیجات و… می شوند.
برای تست کردن این سینی چندان عجله نکنید تا بتوانید برای وعده اصلی هم جایی در معده باقی بگذارید! یکی از انواع کباب های خوشمزه ترکی مانند دونر کباب، اسکندر کباب، شیش کباب و یا سایر غذا های معروف استانبول مانند کوفته و پیده، گزینه های مناسبی هستند تا آن ها را به عنوان غذای اصلی سفارش دهید.
پس از صرف غذا در رستوران توصیه می کنیم که برای پیاده روی عصرگاهی و یا شبانه به جای مانند خیابان استقلال مراجعه کنید. خوراکی های خیابانی مختلفی در این خیابان انتظار شما را می کشند. خوشمزه هایی مانند بورک، میدیه دولما، لحم عجین، بستنی قیفی، بلوط بو داده، بلال کبابی، کومپیر و… را می توانید از طریق غرفه های خیابانی و دستفروش ها تهیه کنید.
جشنواره ها و فستیوال ها
هر سال در شهر استانبول جشنواره ها و فستیوال های مختلفی برگزار می شود که شرکت در آن ها می تواند بخشی از خاطرات خوش سفر شما را رقم بزند. از مهم ترین جشنواره های شهر استانبول می توانیم از جشنواره بین المللی فیلم استانبول، جشنوار لاله استانبول، فستیوال چیل اوت استانبول، جشنواره موسیقی جاز، مسابقات شنا در بسفر، دو سالانه بین المللی و هنری استانبول، جشنواره قهوه، فستیوال جاز و… نام ببریم.
وضعیت امنیت در استانبول
شهر استانبول یک شهر بزرگ و وسیع به شمار می آید. از این رو لازم دانستیم تا در راهنمای سفر به استانبول، نکاتی را در مورد امنیت آن برای شما شرح دهیم:
- هرگز به منظور گشت و گذار در شهر، مدارک مهم و پول نقد زیاد به همراه نداشته باشید.
- توصیه می کنیم برای شب گردی، حتما به محله های پر رفت و آمد و شلوغ مراجعه کنید.
- در صورتی که خانم هستید و تصمیم دارید که تنهایی در شهر بگردید، در مناطق آسیایی و سنتی تر، از لباس های پوشیده استفاده نمایید.
سوالات متداول
وضعیت حمل و نقل عمومی در شهر استانبول به چه صورت است؟
مترو، اتوبوس بی آر تی، اتوبوس، تراموا، قایق و کشتی و هم چنین تاکسی، از جمله وسایل حمل و نقل عمومی محسوب می شوند. به منظور پرداخت کرایه حمل و نقل عمومی، باید استانبول کارت (بلیت الکترونیکی شهری) تهیه نمایید.
اماکن دیدنی شهر استانبول چه مواردی را شامل می شود؟
مسجد ایا صوفیه، کاخ دلمه باغچه، مسجد آبی، کشتی سواری در بسفر، خیابان استقلال، برج گالاتا، خرید و بازار گردی، محله بالات، قلعه دختر و پارک گلخانه همگی دیدنی های شهر استانبول محسوب می شوند.
شماره های ضروری شهر استانبول چند است؟
کد تلفن ترکیه: 90+
کد تلفن استانبول: 212 برای مناطق اروپایی، 216 برای مناطق آسیایی
پلیس: 155
آتش نشانی: 110
آمبولانس: 112