تبریز یکی از شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران است و به دلیل جاذبههای دیدنی، بافت تاریخی غنی و آثار باستانی فراوان گردشگران داخلی و خارجی را جذب می کند. این شهر در شمالغربی ایران قرار دارد و به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن آذربایجان شناخته میشود. تبریز به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در مسیر جاده ابریشم نقش مهمی در تجارت و تبادل فرهنگی ایفا کرده است. علاوه بر جاذبههای تاریخی و فرهنگی، طبیعت بکر و مناظر زیبا از ویژگیهای این شهر است. بازار تبریز، مسجد کبود، موزه قاجار و یادمان شهدای آذربایجان، کلیسای مریم مقدس و پارک ائل گلی از مکانهای دیدنی این شهر هستند. در ادامه این مقاله از مجله با من بیا جاهای دیدنی تبریز را معرفی میکنیم تا با خیال راحت به تبریز سفر کنید.
مکانهای تاریخی تبریز
چنانچه علاقهمند به بازدید از مکانهای تاریخی هستید، تبریز جاذبههای تاریخی زیادی دارد. در این بخش با برخی از مهمترین جاهای دیدنی تبریز آشنا خواهید شد.
خانه مشروطه؛ محلی امن برای نشستهای سران مشروطه
خانه مشروطه در گذشته محل گردهمایی سران مشروطه برای هماندیشی و اتخاذ تصمیمات مهم بوده است. خانه مشروطه از سنگ، آجر و خشت ساخته شده و با گچبری، آینهکاری و پنجرههای اُرسی مزین شده است. شخصیتهای مهمی چون ثقهالاسلام تبریزی، ستارخان و باقرخان، حاجی میرزا آقا فرشی و دیگران در این خانه رفتوآمد داشتند تا علاوه بر اتخاذ تصمیمات کلیدی، اسناد مربوط به آن دوران را نگهداری کنند. خانه مشروطه بهعنوان یک مکان دولتی نبوده و در حقیقت به فردی به نام حاج مهدی کوزهکنی تعلق داشت.
آدرس: بازار بزرگ تبریز، خیابان شهید مطهری، غرب بازار سنتی تبریز، مقابل مسجد جامع
ساعت بازدید: در بهار و تابستان از ساعت ۹ صبح تا ۷:۳۰ عصر و در پاییز و زمستان از ساعت ۹ صبح تا ۵:۳۰ عصر
هزینه ورودی: ۳ هزار تومان
شمارهتماس: ۰۴۱۳۵۲۵۶۳۲۳

خانه پروین اعتصامی؛ محل تولد شاعر برجسته ایران
خانه پروین اعتصامی مکان تولد و رشد شاعر برجسته ایران پروین اعتصامی است. این خانه با نمای آجری خود، مساحتی بالغ بر ۱۳۰۰ مترمربع دارد و دو اتاق، یک سالن و حیاطی زیبا دارد. در این خانه، نمایشگاههای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی بهطور سالانه برگزار میشود.
آدرس: تبریز، خیابان عباسی، کنار مسجد میرآقا، کوچه ساوجبلاغی، پلاک ۶
ساعت بازدید: از ۹ صبح تا ۲ ظهر
هزینه ورودی: ۵ هزار تومان
خانه ثقهالاسلام شهید تبریز؛ خانه چوبی و اصیل مبارزی دلیر
خانه ثقهالاسلام یکی دیگر از جاهای دیدنی تبریز است. این خانه متعلق به میرزا علیآقا تبریزی معروف به ثقهالاسلام تبریزی یکی از مبارزان برجسته دوران مشروطه است و توسط اشغالگران روسیه اعدام شد. خانه ثقهالاسلام در محله شمس تبریزی واقع شده و به سه مکان تاریخی به نام موزه قرآن و کتابت، بازار بزرگ چرم تبریز و سایر جاذبهها نزدیک است. ساختمان این خانه سه طبقه است و نمای آجری زیبایی دارد. ایوان، ستونها، پنجرهها، راهپلهها و کف طبقات این بنا همگی از چوب ساخته شدند.
آدرس: محله شمس تبریزی، بلوار چایکنار، بین پل قاری و مسجد صاحبالامر
ساعت بازدید: ۹ صبح تا ۸ شب
هزینه ورودی: ۵ هزار تومان

خانه لالهای؛ خانه اسناد و مدارک بنیانگذار موزه در ایران
حاج حسین لالهای در سال ۱۳۵۰ ساختمانی را خرید و بعدها به نام خانه لالهای شناخته شد. در اوایل دهه ۷۰ این خانه توسط میراث فرهنگی خریداری شد و اکنون به دفتر پژوهشهای تاریخی یحیی ذکا تبدیل شده است. در این دفتر، اسناد و مدارک تاریخی مربوط به مرحوم یحیی ذکا نگهداری میشود. مرحوم ذکا یکی از پژوهشگران معاصر بود که نخستین موزههای ایران را تأسیس کرد. ساختمان خانه لالهای اتاق مرکزی، تالار بزرگ، حوض و باغچه دارد.
آدرس: تبریز، خیابان ارتش جنوبی، کوچه صدر
ساعت بازدید: ۹ صبح تا ۵ عصر
خانه صرافلار (موزه سفال)
خانه صرافلار یکی دیگر از خانههای تاریخی تبریز و متعلق به دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی است. این بنا یک زیرزمین و طبقه فوقانی دارد که با معماری قاجاری طراحی شده و با گچبریهای زیبا مزین شده است. در هنگام ورود به خانه صرافلار، بلافاصله در حیاط آن یک حوض بزرگ و باغچهای از دو سمت خودنمایی میکند. طبقه همکف این بنا بهصورت قابی طراحی شده و سقف زیرزمین بهصورت گنبدی است. در سال ۱۳۷۴ خانه صرافلار بازسازی شد و به موزه سفال تبدیل گردید. در این موزه آثار هنرمندانی چون احمد قابچی، عباس قابچی و فریده تطهیری مقدم به نمایش گذاشته شده است.
آدرس: تبریز، خیابان شمس تبریزی، مقابل ایستگاه گرو، خیابان شهید نوروزی، کوچه صرافلار، خانه علوی، پلاک ۱۰۰
ساعت بازدید: ۹ صبح تا ۵ عصر
هزینه ورودی: ۴ هزار تومان
خانه شربت اوغلی؛ خانه تاریخی با معماری خاص
خانه شربتاوغلی خانهای تاریخی است و در دوران قاجار در محله قدیمی سرخاب تبریز ساخته شد. این خانه با مساحتی بالغ بر ۱۵۰۰ متر مربع در سه طبقه بنا شده است. طبقه اول خانه از چند پله شروع شده و ورودی حیاط جنوبی با دالانی آغاز میشود. در سال ۱۳۷۹ خانه شربتاوغلی بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
آدرس: تبریز، درب سرخاب، کوچه ۸ متری فرهنگسرای تبریز
ساعت بازدید: شنبه تا چهارشنبه از ۱۰ صبح تا ۲ ظهر، پنجشنبهها از ۱۰ صبح تا ۱ ظهر
هزینه ورودی: ۵ هزار تومان
خانه حیدرزاده؛ یادگاری از دوران قاجار و مشروطه
خانه حیدرزاده یکی از جاهای دیدنی تبریز است که بازدید از آن در سفر به این شهر توصیه میشود. این خانه به نام یکی از بازرگانان معروف دوران مشروطه نامگذاری شده است. قدمت این بنا مربوط به دوره قاجار است و دو طبقه با دو حیاط اندرونی و بیرونی دارد. پنجرههای چوبی با شیشههای رنگی، گچبریهای زیبا و نمای آجری از ویژگیهای این خانه است.
آدرس: تبریز، میدان ساعت، پشت عمارت شهرداری، کوچه مقصودیه
ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۲ ظهر
هزینه بازدید: رایگان
خانه علی مسیو؛ خانه یکی از رهبران انقلاب مشروطه
علی مسیو یکی از چهرههای ثروتمند و برجسته در انقلاب مشروطه بود و در فعالیتهای سیاسی این دوره نقشی پررنگ ایفا کرد. وی به نام کربلایی علی تبریزی شناخته میشد و به دلیل سفرهای متعددش به علی مسیو شهرت یافت. خانه علی مسیو دو طبقه دارد که با حیاطی اندرونی و بیرونی که با یک دیوار از یکدیگر جدا شدند.
آدرس: تبریز، خیابان ارتش جنوبی، انتهای کوچه حاج رضا، بنبست کربلایی علی مسیو
ساعت بازدید: ۹ صبح تا ۲ ظهر
هزینه بازدید: رایگان
خانه حریری؛ یکی از زیباترین خانههای تبریز
خانه حریری از جاهای دیدنی تبریز است. دیوارنگارههای این خانه داستانهای اساطیری مانند داستان یوسف و زلیخا را روایت میکنند. این خانه رو به قبله ساخته شده است.
آدرس: تبریز، خیابان تربیت، کوچه نور هاشمی، پلاک ۱۳۲
ساعت بازدید: ۹ صبح تا ۵ عصر
خانه تاریخی ستارخان؛ یادبود سردار ملی
خانه تاریخی ستارخان یادگار یکی از قهرمانان بزرگ انقلاب مشروطه است. ستارخان با رهبری اعتراضات مردم علیه ظلم محمدعلیشاه قاجار لقب سردار ملی را کسب کرد. این خانه متعلق به دوران قاجار تعلق است و یک و نیم طبقه با حیاط و حوض و شش اتاق دارد. دیوارهای خانه با نقاشیهایی زیبا پوشانده شده و مبارزات مشروطهخواهان و ایستادگی آنان را به نمایش میگذارد.
آدرس: تبریز، محله امیرخیز، خیابان شمس تبریزی، کوچه ستارخان غربی، کاشی ۲۱
ساعت بازدید: شنبه تا پنجشنبه از ۸ صبح تا ۲:۳۰ ظهر
هزینه بازدید: رایگان
خانه بلورچیان؛ خانهای با سردری زیبا و جذاب
یکی دیگر از جاهای دیدنی تبریز عمارت بلورچیان است و متعلق به دوره قاجار و در منطقه سرخاب این شهر واقع شده است. ساختمان خانه بلورچیان با سردری زیبا و طراحی هنری نقشونگار و دری چوبی توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب میکند. با ورود به این خانه، پنجرههای ارسی، ایوان ستوندار و حیاط وسیع آن زیباییهای منحصر به فرد این بنا را بیشتر می کنند.
آدرس: تبریز، خیابان ارتش جنوبی، کوچه صدر
ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۵ عصر
عمارت شهرداری؛ عمارتی اصیل در قلب تبریز
عمارت شهرداری تبریز در میدان ساعت این شهر قرار دارد و یکی از بناهای مهم با مساحت ۹۶۰۰ مترمربع است و بین سالهای ۱۳۱۴ تا ۱۳۲۰ هجری شمسی ساخته شد. این عمارت به دستور شهردار وقت، آقای جلیلی و تحت نظارت مهندسان آلمانی ساخته شد. شکل ساختمان به صورت U است و در بالاترین نقطه آن ساعتی قرار دارد. اگر نقشه هوایی این عمارت را بررسی کنید، تصویری از عقابی در حال پرواز به چشم میآید. این عمارت در گذشته به عنوان ساختمان شهرداری مورد استفاده قرار میگرفت و از سال ۱۳۸۶ به موزه شهر تبدیل شده است.
آدرس: خیابان امام خمینی، میدان ساعت
ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۶ عصر

بازار تبریز؛ میراث جهانی یونسکو
بازار تبریز یکی از بزرگترین بازارهای سرپوشیده ایران است. این بازار بخشهای مختلفی مانند حجره، سرا، طاق و گنبد، مسجد و مدرسه دارد. بازار تبریز در گذشته محل مبادلات تجاری در جاده ابریشم بوده و امروزه بیش از ۵ هزار مغازه دارد و شیشه و بلور، کفش، محصولات گیاهی و دارویی، ادویه و پارچه به فروش میرسد. این بازار در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد و در سال ۱۳۸۹ به عنوان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
آدرس: خیابان جمهوری، خیابان فردوسی، بعد از پارکینگ ۲۹ بهمن
ساعت بازدید: همه روزهای هفته به جز جمعه و روزهای تعطیل از ساعت ۹:۳۰ صبح تا ۵ عصر
مقبرهالشعرا؛ موزهای از شعر و ادب آذربایجان
مقبرهالشعرا یکی از مهمترین جاهای دیدنی تبریز است و به عنوان موزهای از شعر و ادب آذربایجان شناخته میشود. این مکان حدود ۸۰۰ سال قدمت دارد، محل دفن بیش از ۴۰۰ شاعر و ادیب مانند شهریار، اسدی طوسی، خاقانی، شاهپور نیشابوری، مانی شیرازی و بسیاری دیگر است. طراحی مدرن این مقبره در دهه ۵۰ میلادی بر اساس طرح مهندس فروزانفر انجام شد.
آدرس: تبریز، محله ششگلان، خیابان ثقهالاسلام، تقاطع عارف، تکیه حیدر، نزدیک بقعه سید حمزه و مقبره قائممقام و ملاباشی
ساعت بازدید: ۸:۳۰ صبح تا ۶ عصر
هزینه بازدید: ۲ هزار تومان
ارگ علیشاه؛ بنای آجری و تاریخی تبریز
ارگ علیشاه یکی از بزرگترین بناهای آجری تبریز است و ابتدا به عنوان مسجد طراحی شده بود، اما به دلیل تکمیل نشدن، بعدها در دوران قاجار بخشهایی مانند سربازخانه و دژ نظامی به آن اضافه شد. در زمان جنگهای ایران و روس، ارگ علیشاه به عنوان یک دژ دفاعی استفاده میشد. در حال حاضر تنها دیواره جنوبی این ارگ باقی مانده است و در روزهای جمعه محل برگزاری نماز جمعه میباشد.
آدرس: ضلع جنوبی تقاطع خیابانهای فردوسی و امام خمینی، نزدیک میدان ساعت
ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۵ عصر
هزینه بازدید: رایگان
ربع رشیدی؛ نخستین دانشگاه بینالمللی جهان
ربع رشیدی یکی از آثار تاریخی متعلق به دوران حکومت مغول است. این مکان مسجد، مدرسه، کتابخانه، مهمانسرا، حمام و بیمارستان دارد. در کنار این مجموعه، پارک شمس تبریزی و چندین بوستان برای استراحت گردشگران و مسافران وجود دارد.
آدرس: تبریز، محله باغمیشه، دامنه کوه بیلانکوه
ساعات بازدید: شبانهروزی
هزینه بازدید: رایگان
حمام نوبر تبریز؛ اولین حمام و سفرهخانه تاریخی
حمام نوبر یکی از جاهای دیدنی تبریز است. این حمام سربینهای هشتضلعی و گرمخانهای با طاق و گنبد دارد و با آجر و کاشی تزئین شده است. هنگام ورود به حمام نوبر به دالانی وارد میشوید و به مغازه و سربینه میرسید. این حمام پیش از این به سفرهخانه سنتی تبدیل شده بود و بازدید عمومی امکان پذیر نیست.
آدرس: تبریز، میدان ساعت، نبش خیابان تربیت
حمام نظافت تبریز
حمام نظافت یکی دیگر از جاهای دیدنی تبریز است که در اواخر دوره قاجار ساخته شده و طی سالهای اخیر با امکانات جدیدی تجهیز و بازسازی شده است. این حمام از معروفترین حمامهای تبریز است و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آدرس: تبریز، خیابان آذربایجان، خیابان حکمآباد، میدان دوم
ساعات کار: ۵ صبح تا ۱ بامداد
مدرسه رشدیه؛ اولین مدرسه نوین ایران
مدرسه رشدیه اولین مدرسه نوین در ایران است و توسط میرزا حسن تبریزی تأسیس شد. این مدرسه در دوره پهلوی اول بنا شده و دو طبقه با حیاطی وسیع دارد. کتابخانه، آزمایشگاه و کارگاه صنایع دستی از بخشهای مختلف مدرسه است. برای بازدید از این مدرسه از حیاط و محوطه بیرونی دیدن کنید، زیرا امکان بازدید از فضای داخلی آن وجود ندارد.
آدرس: خیابان ارتش جنوبی، نزدیک به «مرکز اسناد شمالغرب کشور»
ساعات کار: ۸ صبح تا ۸ شب
هزینه بازدید: رایگان
پل قاری تبریز؛ پلی که توسط یک پیرزن ساخته شد
پل قاری یکی از جاهای دیدنی تبریز است و به آن در زبان محلی «قاری کورپوسی» گفته میشود. این پل ارتباطی شمسالعماره و بازار تبریز را به محلههای ششگلان و شتربان وصل میکند. پل قاری ۸ دهانه و قوسهای مدور، سرستونهای کله قوچی و معماری خاصی دارد. براساس تاریخ این پل توسط پیرزنی ساخته شده که هزینه ساخت آن را از پول حج خود تامین شده است. این پل در سال ۱۳۷۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
آدرس: خیابان ثقهالاسلام، روی رودخانه مهرانهرود
ساعات بازدید: شبانهروزی
هزینه بازدید: رایگان
پل آجی چای تبریز؛ پلی از دوران صفویه
پل آجی چای یا تلخهرود در دوران صفویه ساخته شده و در دوره قاجار تکمیل شد. این پل با ۱۶ دهانه که ۳ دهانه آن به صورت طاق هلالی و بقیه به شکل طاق جناغی طراحی شده در حال حاضر یکی از جاذبههای تاریخی تبریز است. به دلیل تخریبهای متعدد در طول زمان، معماری آن به شکل یکپارچه به چشم نمیآید. پل آجی چای اخیرا مرمت شده و اکنون نسخه بازسازیشده آن قابل مشاهده است.
آدرس: خیابان خلبان، بلوار شهید بابایی
ساعات بازدید: شبانهروزی
هزینه بازدید: رایگان
خیابان تربیت تبریز؛ خیابانی تاریخی و زیبا برای پیادهروی
خیابان تربیت یکی از خیابانهای قدیمی تبریز است که به دلیل نبود تردد خودرو برای پیادهروی و گردشگران مناسب است. این خیابان از آغاز سده چهاردهم میلادی وجود داشته و به جاذبههای تاریخی تبریز مانند بازارچه شیشهگرخانه، مسجد شعبان و خانه شاهزاده ضیاءالدوله نزدیک است. در این خیابان رستورانهایی نظیر حاج مجید و دیزیسرای محمدی وجود دارند.
آدرس: خیابان امام، بین میدان ساعت و چهارراه شهناز
دانشکده معماری تبریز؛ مجموعهای تاریخی با معماری زیبای زندیه
دانشکده معماری تبریز یکی از جاهای دیدنی تبریز است. ساختمانهای این دانشکده شامل بهنام، قدکی و گنجهزاده هستند. ساختمان بهنام با نقاشیهای قدیمی در تالار مرکزیاش از دیگر ساختمانها است. این ساختمانها نمادی از معماری قدیمی تبریز و دورانهای مختلف آن هستند.
آدرس: خیابان آزادی، کنار زیرگذر میدان حکیم نظامی
ساعات بازدید: ساعت کاری دانشکده
هزینه بازدید: رایگان
مقبره دو کمال؛ آرامگاه هنرمندان نامدار
مقبره دو کمال محل دفن دو هنرمند بزرگ تاریخ ایران است: «کمالالدین مسعود خجندی»، شاعر معروف اهل تاجیک، و «کمالالدین بهزاد»، نقاش دوره صفوی. در این مکان علاوه بر این دو هنرمند، هنرمندانی چون نظامالدین سلطان محمد نگارگر نیز دفن شدند. اخیرا این مقبره به یک مرکز آموزش نگارگری تبدیل شده است.
آدرس: خیابان هفت تیر، محله بیلانکوه (ولیان کوی)
ساعات کار: ۸ صبح تا ۶ عصر
هزینه بازدید: رایگان
برج آتشنشان؛ حافظ امنیت شهر در گذشته
برج آتشنشان یکی از جاهای دیدنی تبریز است و در دوران قاجار برای نظارت بر آتشسوزیهای احتمالی در شهر ساخته شد. این برج با ارتفاع ۲۳ متر و طراحی دایرهای ۸ نورگیر دارد. در گذشته، فردی در بالای برج قرار میگرفت و در صورت مشاهده آتش، با زنگ آتشسوزی را اعلام میکرد. اکنون فقط نمای بیرونی این برج قابل بازدید است.
آدرس: نبش خیابان خاقانی و بهادری
ساعات بازدید: شبانهروزی
هزینه بازدید: رایگان
قبرستان پینه شلوار؛ گورهایی با شکل و شمایلی متفاوت
قبرستان پینه شلوار یکی از قدیمیترین جاهای دیدنی تبریز است. در این قبرستان قبرهایی با اشکال عجیب و غریب دیده میشود. علاوه بر قبرها، قلههای آتشفشانی و معادن سنگ قدیمی در این منطقه وجود دارند. با اینکه بسیاری از سنگ قبرها تخریب شدند، این مکان یکی از جاذبههای مهم تبریز است.
آدرس: ۶ کیلومتری جنوب تبریز، روستای شادباد مشایخ (پینه شلوار)
ساعات بازدید: شبانهروزی
هزینه بازدید: رایگان

برج ساعت؛ نمادی از گذر زمان
برج ساعت تبریز در مرکز شهر واقع شده و به عنوان نماد زیبای گذر زمان شناخته میشود. این برج با ارتفاع ۳۰ متر و ساختاری از سنگ در سالهای ۱۳۱۴ تا ۱۳۱۸ هجری شمسی تحت نظارت مهندسان آلمانی ساخته شد و چند سال بعد در سال ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی ایران ثبت گردید. با گذشت یک قرن از ساخت آن، برج ساعت به اولین موزه شهری و شهرداری کشور تبدیل شده است.
آدرس: مرکز شهر، تقاطع خیابان ارتش و امام خمینی، میدان شهرداری
ساعت بازدید: شبانهروزی
هزینه بازدید: رایگان
دروازههای هشتگانه تبریز؛ محافظان قدیمی شهر
تبریز در دورههای مختلف تاریخی به عنوان پایتخت حکومتهای مختلف شناخته میشد و به همین دلیل نیاز به محافظت ویژه داشت. برای این منظور، دروازههای هشتگانه در نقاط مختلف شهر ساخته شدند تا از حملات احتمالی جلوگیری کنند. باغمیشه قاپیسی (ورودی شمال شرقی شهر)، سرخاب قاپیسی (شمال شرقی شهر)، نوبر قاپیسی (جنوب شهر)، میارمیار قاپیسی (خیابان فردوسی)، گجیل قاپیسی (غرب شهر)، ایستامبول قاپیسی (شمال غرب شهر)، دوهچی قاپیسی (شمال شهر) و ویجویه قاپیسی (غرب شهر) از این دروازههای این شهر هستند.
خانه امیرکبیر؛ محل سکونت صدراعظم قاجار
خانه امیرکبیر محل زندگی و فعالیتهای صدراعظم معروف دوره قاجار امیرکبیر است. این خانه با مساحت ۳۰۰ مترمربع در دو طبقه ساخته شده و مجسمهای از امیرکبیر به جنس برنز در آن قرار دارد. آرامگاه امیرکبیر در کربلا، نزدیک حرم امام حسین (ع)، قرار دارد.
آدرس: تبریز، منطقه ۴، خیابان امیرکبیر
هزینه بازدید: رایگان
برج خلعتپوشان؛ یادگار دوران صفویه
برج خلعتپوشان یکی از جاهای دیدنی تبریز است و در دوران صفوی برای برگزاری مراسم ویژهای به نام خلعتپوشان ساخته شد. در این مراسم، حکومت به مردم و شاهزادگان هدایا و انعامهایی اهدا میکرد. این برج به شکل منشوری با سه طبقه طراحی شده که یکی از طبقات آن بدون سقف است. محوطه برج به دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز واگذار شده و برای بازدید از آن نیاز به مجوز است.
آدرس: تبریز، ۵ کیلومتری مرکز شهر، جنوب محله کرگج، نزدیک رودخانه چایی
هزینه بازدید: رایگان

جاذبههای طبیعی تبریز
با بازدید از جاذبههای طبیعی تبریز از هوای پاک و مناظر بکر و جذاب این منطقه لذت ببرید. پس بدون تردید، کولهبار سفرتان را آماده کنید و به دل طبیعت تبریز بروید.
روستای کندوان؛ روستای صخرهای با تاریخ هزاران ساله
روستای کندوان با قدمتی ۷۰۰۰ ساله یکی از شگفتیهای طبیعی تبریز است و در دل کوهها و صخرهها ساخته شده است. نام این روستا به دلیل شباهت خانههای سنگی آن به کندوی زنبورعسل انتخاب شده و یکی از سوغات معروف آن عسل طبیعی است. در واقع، روستای کندوان در نزدیکی کوه سهند قرار دارد که زمانی آتشفشانی فعال بوده و مواد مذاب آن به دامنه کوهها برخورد کرده و پس از خشک شدن در معرض تابش آفتاب و تغییرات آبوهوایی به اشکال هندسی منحصربهفردی تبدیل شده است. این خانهها در واقع از مواد مذاب خشک ساخته شده و همچنان بدون تغییر باقی مانده است.
آدرس: ۶۲ کیلومتری تبریز، شهرستان اسکو، ۲۲ کیلومتری جاده اسکو به کندوان
روستای لیقوان؛ روستای سرسبز و دلانگیز
روستای لیقوان ذهن تداعیکننده پنیر خوشمزه و معروف آن است. این روستا در بخش مرکزی تبریز واقع شده و در دوران استعمار انگلیس و روسیه مورد توجه بوده است. مردم محلی به آن لیوان یا لوان میگویند و بسیاری از گردشگران معتقدند که باید به این روستا لقب «دره بهشت» را داد. بهترین زمان برای بازدید از لیقوان بهار و تابستان است.
آدرس: حدود ۴۰ کیلومتری شرق تبریز، ۲۵ کیلومتری جنوب باسمنج، دامنه کوه سهند

جاذبههای تفریحی تبریز
بعد از آشنایی با جاذبههای طبیعی تبریز نوبت به جاذبههای تفریحی این شهر میرسد. در این بخش با بهترین مکانهای تفریحی تبریز آشنا شوید.
باغ ائل گلی تبریز؛ عمارتی زیبا در دل دریاچهای شگفتانگیز
باغ ائل گلی یا شاهگلی به معنای دریاچه مردم یا شاه است. واژه «گل» در ترکی به معنای دریاچه و «ئل» به معنای مردم یا ایل است. این باغ در دوران قاجار محل تفریح درباریان بود، پیش از دوران صفویان به عنوان منبع آبیاری باغهای تبریز استفاده میشده است. یکی از جذابترین ویژگیهای ائل گلی، دریاچه وسیعی به مساحت ۵۵ هزار مترمربع است که آب آن از یکی از رودخانههای لیقوان تأمین میشود. قایقسواری، گلف، دوچرخهسواری و امکانات رفاهی مثل کافیشاپ، رستوران و فروشگاه از امکانات تفریحی این باغ است.
آدرس: تبریز، آزادراه کنارگذر جنوبی تبریز، ایستگاه مترو ائل گلی
هزینه بازدید: رایگان
باغ فتح آباد تبریز؛ گنجینهای سبز از گذشتههای دور
باغ فتح آباد یکی از جاهای دیدنی تبریز است. این باغ به دستور وزیر ایلخانی، خواجه رشیدالدین فضلالله، ساخته شده و امروزه به اردوگاه فرهنگی تبدیل شده است. در داخل باغ ساختمان قدیمی دو طبقه، درختان میوه، طبیعت سرسبز و حوضچهها از جاذبههای دیدنی این مکان هستند.
آدرس: ۵ کیلومتری تبریز، جاده باسمنج، روستای فتحآباد
ساعات بازدید: ۸ صبح تا ۵ عصر
هزینه بازدید: ۵ هزار تومان
تفرجگاه عون بن علی؛ ترکیب زیبای طبیعت و تاریخ
اگر به دنبال تفرجگاهی طبیعی و جذاب در تبریز هستید، تفرجگاه عون بن علی یا کوه عینالی را از دست ندهید. این رشته کوه سرخرنگ درهها، تپهها و قلههای بلند دارد. کوه عینالی در شمال با رودخانه تلخهرود و در جنوب با فرودگاه تبریز هممرز است. در بالای کوه، زیارتگاهی از دوران ایلخانی قرار دارد و محل دفن فرزندان حضرت علی، عون بن علی و زید بن علی است. یادمان شهدای گمنام، تندیس استاد شهریار، آبشار مصنوعی، تلهکابین و دریاچه داغگولی از دیگر جاذبههای این تفرجگاه است.
آدرس: تبریز، اتوبان پاسداران
ساعات بازدید: شبانهروزی
هزینه بازدید: رایگان

فرش سنگی تبریز؛ نخستین فرش سنگی جهان
فرش سنگی تبریز یکی از جاهای دیدنی تبریز است که با طرح ویژه خود زیبایی فرشهای تبریز را به نمایش میگذارد. این اثر بینظیر بزرگترین و اولین فرش سنگی دنیا است و در آن نقاشیهایی از قرن ۱۱ هجری شمسی به چشم میخورد.
آدرس: تبریز، میدان شهید بهشتی
ساعات بازدید: شبانهروزی
هزینه بازدید: رایگان
پارک مینیاتور تبریز؛ مدل کوچکی از جاذبههای دیدنی شهر
در پارک مینیاتور تبریز ماکتهای کوچکشده از آثار تبریز وجود دارد. در این پارک نسخههای مینیاتوری از مکانهای معروفی مانند کلیسای مریم مقدس، ساختمان بانک ملی، ایستگاه راهآهن، پل کابلی، ارگ علیشاه، مقبرهالشعرا، برج خلعت پوشان، ائل گلی و کاخ شهرداری را مشاهده کنید.
آدرس: تبریز، خیابان گلکار، انتهای پارک آنالار و آتالار
ساعات بازدید: شبانهروزی
هزینه بازدید: رایگان
سرای دلفینهای خوشحال؛ دنیایی شگفتانگیز از دلفینها
در سرای دلفینهای خوشحال با دلفینهای باهوش و بازیگوش دیدار کنید. این دلفیناریوم یکی از بهترین مکانهای تفریحی تبریز برای کودکان است. در این مکان حرکات دیدنی دلفینها، والها و فوکها را مشاهده کنید. همچنین، فراموش نکنید که از این موجودات دوستداشتنی عکسهای یادگاری بگیرید.
آدرس: تبریز، بلوار استاد شهریار، مجتمع فرهنگی و تفریحی باغلارباغی
ساعات بازدید: ۸ صبح تا ۶ عصر
شماره تماس: ۰۴۱۳۳۲۸۵۱۴۷

جاذبههای مذهبی تبریز
دیدن مساجد و کلیساهای تبریز یکی از جاهای دیدنی تبریز است. مکانهای مذهبی تبریز علاوه بر داشتن معماری زیبا، تاریخچهای غنی و ارزشمند دارند و در ادامه با جزئیات بیشتر با آنها آشنا میشوید.
مسجد جامع تبریز
مسجد جامع تبریز شاید برای برخی گردشگران جزو مکانهای اصلی دیدنی تبریز نباشد، اما بازدید از این مسجد با قدمت طولانی و معماری خاص خود قطعا تجربه جالبی خواهد بود. قدمت مسجد جمعه یا جامع کبیری مربوط به دوران سلجوقیان است. اگرچه در سال ۱۱۹۳ بر اثر زلزله تخریب شد، اما بخشهایی از آن بازسازی گردید. مسجد جامع ابتدا به صورت یک ایوان ساخته شده بود و بعدها به دو ایوان تقسیم شد. قدیمیترین بخش مسجد جامع، شبستان بزرگ آن است و ستونهای ۸ ضلعی آجری و طاق و گنبدی زیبا دارد.
آدرس: انتهای بازار تبریز، خیابان شهید مطهری، بخش جنوبی صحن مدرسه طالبیه
ساعات بازدید: ۸ صبح تا ۵:۳۰ عصر
هزینه بازدید: رایگان
مسجد کبود؛ مسجدی آسیبدیده اما ارزشمند
مسجد کبود یکی از جاهای دیدنی تبریز است. این مسجد صدها سال پیش ساخته شد و در اثر زلزلهای بزرگ تخریب گردید، اما پس از مدتی بازسازی شد. زیبایی کاشیهای فیروزهای رنگ مسجد کبود بیشتر از هر چیزی جلب توجه میکند و در ساخت آن از آجر، گچ و سنگ مرمر استفاده شده است. برای ورود به صحن اصلی مسجد کبود، باید از راهپلهای به ایوان مسجد برسید.
آدرس: خیابان امام خمینی، مقابل کوچه صدر، کنار پارک خاقانی
ساعات بازدید: هر روز از ۸ صبح تا ۵:۳۰ عصر
مسجد استاد شاگرد؛ مسجد تاریخی در قلب تبریز
مسجد استاد شاگرد یکی دیگر از جاهای دیدنی تبریز است و در دوران حکومت چوپانیان ساخته شد. چوپانیان خانوادهای مغولی بودند که در قرن هشتم در ایران حکومت میکردند. در گذشته این مسجد یک صحن بزرگ و حوضی داشت و بعدها حذف شد. دیوار شمالی مسجد کتیبهای دارد و توسط عبدالله صیرفی و شاگردش نوشته شده است به همین دلیل این مسجد به نام استاد شاگرد معروف است.
آدرس: مرکز شهر تبریز، محله میارمیار، کنار خیابان فردوسی و امین
ساعات بازدید: شبانهروزی
هزینه بازدید: رایگان
بقعه صاحب الامر (موزه قرآن)
بقعه صاحبالامر به نام مسجد صاحبالامر شناخته میشود و یک بنای تاریخی و مذهبی با دو مناره بلند و یک گنبد زیبا است. این بنا در دوران حکومت شاه طهماسب صفوی به عنوان مسجد استفاده میشد. اگرچه بقعه صاحبالامر چندین بار تخریب شده، اما با مرمتهایی بخشهایی از آن حفظ شده است. این بنا در سال ۱۳۸۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
آدرس: تبریز، انتهای خیابان دارایی، میدان صاحبالامر
ساعات بازدید: ۸ صبح تا ۹ شب
هزینه بازدید: رایگان
کلیسای استپانوس؛ کلیسای مشهور و باشکوه تبریز
کلیساهای تبریز کلیسای استپانوس از جاهای دیدنی تبریز هستند. این کلیسا در موقعیتی بسیار زیبا در میان طبیعت سرسبز جلفا واقع شده است. کلیسای استپانوس محلی برای عبادت، مرکز تجمع هنرمندان، معلمان، دانشمندان و مورخان بوده است. برای رسیدن به کلیسا باید مسیر پیادهروی خاصی را طی کنید که باوجود زیباییهای آن، سختی زیادی ندارد. این کلیسا درون یک قلعه دژمانند قرار گرفته و گنبدی زیبا دارد. برج ناقوس این کلیسا با سرستونهای خاص و تصاویری از فرشتگان، طاووس و کبوترهای حکشده از جاذبههای آن است. سایر بخشهای دیدنی کلیسا شامل نمازخانه، اجاق دانیال و موزه میباشند.
آدرس: نزدیک مرز جمهوری آذربایجان، منطقه آزاد ارس و سه کیلومتری کرانه جنوبی رودخانه ارس
ساعات بازدید: ۹ صبح تا ۷ عصر
هزینه بازدید: ۲۵۰۰ تومان
کلیسای سنت ماری (کلیسای مریم مقدس)
کلیسای سنت ماری با قدمتی طولانی در تبریز جزو قدیمیترین و مشهورترین کلیساهای شهر است. این کلیسا متعلق به دوران صفوی است. ساختمان کلیسا به شکل صلیب است و یک گنبد مرکزی دارد. بالای درب ورودی کلیسا، کتیبهای مرمری به زبان ارمنی تاریخ تأسیس آن را نشان میدهد. همچنین، در ورودی کلیسا هشت ستون سنگی قابل مشاهده است که ناقوسها بر روی آن قرار دارند. مارکوپولو در سفرنامهاش از این کلیسا یاد کرده است.
آدرس: تبریز، انتهای خیابان شهناز، نبش میدان نماز
ساعات بازدید: زمان مشخصی ندارد و باید مجوز لازم دریافت شود
هزینه بازدید: رایگان

قره کلیسا؛ نخستین کلیسای مسیحیت
قره کلیسا نخستین کلیسای مسیحی جهان است و در محل مزار تاتائوس یکی از حواریون حضرت مسیح (ع) بنا شده است. درباره نامگذاری این کلیسا نظرات مختلفی وجود دارد. برخی معتقدند که واژه «قره» به معنای «سیاه» است و به دلیل سنگ سیاه استفادهشده در ساختمان کلیسا این نام برای آن گذاشته شده است. در قره کلیسا نمونههایی از هنرهای تجسمی زیبا را تماشا کنید. این کلیسا شامل حیاط، ۴۷ اتاق، زیرزمین، ناهارخوری، آشپزخانه و آسیاب است. قره کلیسا بارها آسیب دیده ولی بازسازی شده و هنوز هم محل برگزاری مراسم مذهبی بسیاری از مسیحیان است.
آدرس: ۲۰ کیلومتری شمال شرقی چالدران، روستای قره کلیسا
ساعات بازدید: بهار و تابستان از ۹ صبح تا ۸ شب، پاییز و زمستان از ۹ صبح تا ۵ عصر
هزینه بازدید: ۵ هزار تومان
کلیسای شوغاگات مقدس
کلیسای شوغاگات توسط «سیمون منوچهریان»، مدیر کارخانه چرمسازی در اوایل دوره پهلوی ساخته شد و نام شوغاگات از یکی از راهبان مسیحی گرفته شده است. این کلیسا با ستونهای مربعیشکل و محراب و اتاق رختکن طراحی شده و نمایی سنگی دارد.
آدرس: تبریز، انتهای خیابان شهناز، کنار کارخانه چرم خسروی سابق (دانشکده معماری فعلی)
ساعات بازدید: با هماهنگی قبلی
هزینه بازدید: ۴ هزار تومان
موزههای تبریز
موزههای تبریز به دلیل تنوع و زیبایی خاص هر بازدیدکننده ای را مجذوب می کند. این موزهها از دوران پیش از اسلام به جا مانده و تاریخ تبریز و ایران را از طریق اشیاء و بخشهای مختلف خود به نمایش میگذارند.
موزه آذربایجان؛ دومین موزه باستانشناسی کشور
موزه آذربایجان در تبریز به عنوان دومین موزه باستانشناسی بزرگ کشور شناخته میشود و یکی از جاهای دیدنی تبریز است. این موزه برای علاقهمندان به تاریخ یکی از جاذبههای دیدنی تبریز است و در نزدیکی مسجد کبود قرار دارد. موزه آذربایجان سه طبقه دارد و در هر کدام آثار مربوط به دورههای مختلف تاریخ از دوران ماقبل تاریخ و پیش از اسلام تا پس از آن به نمایش گذاشته شده است. سکههای باستانی، جواهرات، کتابخانه و مجسمههای جذاب در نقاط مختلف این موزه قابل مشاهده است.
آدرس: خیابان امام خمینی، مقابل کوچه صدر، کنار مسجد کبود
ساعات بازدید: ۹ صبح تا ۷ عصر
هزینه بازدید: ۵ هزار تومان

موزه استاد شهریار؛ محل زندگی شاعر فرهیخته
موزه استاد شهریار در محلی که شاعر بزرگ کشورمان، استاد شهریار، سالها در آن زندگی میکرد، قرار دارد. در سال ۱۳۶۷ پس از درگذشت استاد، خانه او توسط شهرداری تبریز خریداری شده و به موزه ادبی تبدیل شد. در این موزه، وسایل شخصی استاد مانند عصا، کیف، کتاب، دفتر و سهتار مشهور او نگهداری میشود. علاوه بر آن، اشیاء باارزشی از دیگر شاعران آذربایجان نیز در موزه به نمایش درآمده است.
آدرس: محله مقصودیه، خیابان ارتش جنوبی
ساعات کار: ۷:۳۰ صبح تا ۲:۳۰ ظهر و ۳ ظهر تا ۷ عصر
هزینه بازدید: ۳ هزار تومان
موزه قاجار (امیر نظام گروسی)؛ خانه نویسنده دوران قاجار
امیرنظام گروسی، نویسنده و یکی از رجال مهم دوران قاجار بود که در زمان ناصرالدینشاه خانهای برای خود ساخت که امروز به نام موزه قاجار شناخته میشود. این موزه به سبک خانههای قدیمی ساخته شده و حیاطهای اندرونی و بیرونی با حوض و باغچهای زیبا و پنجرههایی مشبک دارد. موزه قاجار تالارهای متنوع بخشهایی مانند سکه، بافته، چینی، آبگینه، فلزات و موسیقی دارد.
آدرس: تبریز، محله ششگلان، کنار بیمارستان کودکان، پشت مدرسه شیخ عطار
شماره تماس: ۰۴۱۳۵۲۳۶۵۶۸
ساعات بازدید: ۹ صبح تا ۶ عصر
هزینه بازدید: ۵ هزار تومان

موزه سنجش (خانه سلماسی)؛ نخستین موزه سنجش در ایران
موزه سنجش یکی از جاهای دیدنی تبریز است و در پشت ساختمان شهرداری قرار دارد. این موزه نخستین موزه تخصصی در زمینه سنجش در ایران است و در آن گنجینهای از فرهنگ، تمدن و نحوه معیشت مردم تبریز در قرون گذشته را مشاهده کنید. ساختمان موزه سنجش در دوران قاجار ساخته شده، در ابتدا منزل شخصی فردی به نام «سلماسی» بوده است. این موزه چندین بخش مختلف دارد، تالار طبقه همکف که ابزارهای اندازهگیری زمان را به نمایش میگذارد و در تالار دوم تلسکوپهای قدیمی وجود دارد. همچنین، ساعتهای قدیمی ساخت کشورهای سوئیس، آلمان و فرانسه در بخش دیگری از موزه به نمایش گذاشته شده است. انواع ترازو و ابزارهای هواشناسی و زمینشناسی در این موزه نگهداری میشوند.
آدرس: تبریز، خیابان امام خمینی، کوچه مقصودیه، بن بست سلماسی
ساعات بازدید: ۹ صبح تا ۲:۳۰ ظهر
هزینه بازدید: ۲۵۰۰ تومان
موزه ارامنه تبریز؛ موزهای با آثار هنری برجسته
اگر به بازدید از مکانهای تاریخی خاص علاقه دارید، موزه ارامنه تبریز در کلیسای مریم مقدس را از دست ندهید. در این موزه، آثار مذهبی مسیحیان کتابهای خطی، طومارها، تابلوهای نقاشی، سکههای قدیمی، شمعدانها، زیورآلات، پارچهها، صلیبها، لباسهای رهبران ارامنه، مجسمهها و سنگنوشتهها نگهداری میشود. هنگام بازدید از این موزه به نقاشیهای زیبا و آثار هنری چوبی توجه کنید.
آدرس: تبریز، انتهای خیابان شهناز، نبش میدان نماز
هزینه بازدید: ۵ هزار تومان
موزه خودروهای کلاسیک تبریز
در موزه خودروهای کلاسیک تبریز خودروهای قدیمی و کلاسیک از برندهایی همچون مرسدسبنز، بی.ام.دبلیو، فورد، شورلت، بیوک، دوج، فولکس واگن و دیگر برندهای معروف را مشاهده کنید.
آدرس: جاده تبریز به تهران، کنار کافیشاپ وحید
ساعات بازدید: ۴ عصر تا ۹ شب
هزینه بازدید: ۵ هزار تومان
موزه تاریخ طبیعی تبریز
موزه تاریخ طبیعی یکی از جاهای دیدنی تبریز است که در آن انواع گونههای پرنده، خزنده، آبزی و سنگوارهها وجود دارد. این موزه برای علاقهمندان به علوم جانوری تجربهای جذاب خواهد بود و در محل اداره محیط زیست واقع شده است.
آدرس: تبریز، چهارراه آبرسان، اداره کل محیط زیست
ساعات بازدید: ۸ صبح تا ۲ ظهر
هزینه بازدید: ۳ هزار تومان
موزه محرم تبریز
موزه محرم تبریز اولین موزه مردمشناسی با موضوع محرم در ایران است. در این موزه با مراسم و سنتهای ماه محرم در آذربایجان شرقی آشنا شوید و وسایلی مرتبط با آن، گهوارههای کوچک نذری، پرچمها، طوقها و علمهای مختلف، مجسمه ذوالجناح و آثار تعزیهخوانی را مشاهده کنید. این موزه در خانه تاریخی آقای ابوالقاسم صحتی قرار دارد. بهترین زمان بازدید از این موزه دهه اول محرم است و عزاداریهای مردم را از نزدیک مشاهده کنید.
آدرس: تبریز، انتهای خیابان شهید مطهری (راسته کوچه)، کوچه شهید گوگانی، پلاک ۲۲
ساعات بازدید: ۸ صبح تا ۳ ظهر
هزینه بازدید: رایگان
موزه دوربین عکاسی
موزه دوربین عکاسی تبریز یک کلکسیون جذاب از دوربینهای عکاسی است و توسط استاد محمدعلی جدیدالاسلام گردآوری شده است. این استاد عکاسی ایران صاحب ۹۰۰ دوربین عکاسی است و ۱۳۰ عدد از آنها در این موزه نگهداری میشوند. این موزه برای علاقهمندان به هنر عکاسی و تاریخ آن یکی از مکانهای جالب تبریز است.
آدرس: انتهای بازار تبریز، تقاطع بازار به مهرانهرود (پل قاری)، کنار یخچال بزرگ تبریز
ساعات بازدید: ۸ صبح تا ۶ عصر
هزینه بازدید: ۴ هزار تومان
موزه عصر آهن؛ گورستانی شگفتانگیز
موزه عصر آهن یکی از جاهای دیدنی تبریز و یک اثر ملی ایرانی است. یکی از ویژگیهای این موزه وجود یک قبرستان با ۳۸ گور است و در آن جنینها دفن شدند. در این گورستان، اجساد مردمان گذشته، زنان با جواهرات خود، مردان با ابزارهای جنگی و کودکان با اسباببازیهایشان دفن شدند.
آدرس: تبریز، خیابان امامخمینی، چهارراه شهید بهشتی، انتهای خیابان کهنه
ساعات بازدید: ۹ صبح تا ۳ ظهر
هزینه بازدید: ۴ هزار تومان
شمارهتماس: ۰۴۱۳۵۲۵۷۴۶۹
موزه صدا؛ مکانی تاریخی با صداهای شنیدنی
موزه صدا در خانهای متعلق به فردی به نام امیرپرویز قرار دارد و در آن مجموعهای از سازهای موسیقی به نمایش گذاشته شده است. این موزه توسط حسین ساجدی هنرمند برجسته تأسیس شده و موزه صدای ایران است. علاوه بر سازها، کلونها و کوبههای قدیمی در این موزه وجود دارد.
آدرس: خیابان تربیت، کوچه کرباسی، پلاک ۷۳
ساعات بازدید: ۹ صبح تا ۸ شب
شمارهتماس: ۰۹۱۴۱۰۴۴۸۱۹
هزینه بازدید: ۵ هزار تومان
موزه کاریکاتور یا خانه هنر؛ نمایش آثار هنری جذاب
خانه هنر در ساختمان قدیمی کتابخانه ملی تبریز واقع شده است. طراحی ساختمان خانه هنر با طاق پنجرهها و کنگرههای گلدار بسیار زیبا است. در این مکان از نگارخانهها و نمایشگاههای هنری دیدن کنید. در بخش غربی خانه هنر، موزه کاریکاتور قرار دارد و مجموعهای از آثار هنری اساتید و کارتونیستهای مشهور را نمایش میدهد. در این موزه مجسمههای کارتونی جذاب و کلکسیونی از پوسترها، کارت پستالها و تمبرهای مختلف وجود دارد.
آدرس: تبریز، ضلع شمالی پارک باغ گلستان
ساعات بازدید: خانه هنر از ۸ صبح تا ۸ شب / موزه کاریکاتور روزهای شنبه تا پنجشنبه از ۹ صبح تا ۱ ظهر و ۴ تا ۷ عصر
هزینه بازدید: رایگان
شمارهتماس: ۰۴۱۳۲۸۴۳۰۹۴
جاذبه های دیدنی تبریز در زمانهای مختلف
در جدول زیر جاهای دیدنی تبریز را در مواقع مختلف معرفی میکنیم.
مناسبت ها |
جاذبههای دیدنی تبریز |
عید نوروز | خانه مشروطه، مقبرهالشعرا، روستای کندوان، ارگ علیشاه، بازار تبریز، باغ ائلگلی، میدان ساعت، پارک جنگلی عباسمیرزا، کوه عینالی |
بهار | ائلگلی، جنگل ارسباران، خانه مشروطه، خیابان تربیت، پارک مینیاتور، روستای کندوان، روستای لیقوان، بازار تبریز، پارک گلستان |
تابستان | ائلگلی، کوه عینالی، سرای دلفینهای خوشحال، پارک مینیاتوری، جنگل ارسباران، مسجد کبود، خانه مشروطه، عمارت شهرداری، موزه آذربایجان، بازار تبریز |
پاییز | ائلگلی، پارک عینالی، برج خلعتپوشان، کلیسای مریم مقدس، روستای کندوان، پارک جنگلی یادگار، مسجد جامع، موزه آذربایجان، خانه استاد شهریار |
زمستان | خانه مشروطه، خانه قاجار، موزه آذربایجان، آبشار اسکندر، مسجد جامع، مسجد کبود، کلیسای استپانوس |
روز | قبرستان پینه شلوار، برج خلعتپوشان، بازار تبریز، برج ساعت، خانه مشروطه، ائلگلی، موزه قاجار، ارگ علیشاه، روستای کندوان |
شب | خیابان تربیت، پل قاری، پل آجی چای، بازار تبریز، پارک عینالی، عبرگذر ولیعصر |
جمعه | خانه مشروطه، روستای کندوان، ائلگلی، ارگ علیشاه، بازار تبریز، پارک جنگلی عینالی، میدان ساعت، مقبره الشعرا |
عکاسی | ائلگلی، کوه عینالی، میدان ساعت، روستای حیلهور، مسجد کبود، روستای کندوان، خانه مشروطه، ارگ علیشاه |
رایگان | خانه حیدرزاده، بازار تبریز، ارگ علیشاه، ربع رشیدی، کوه عینالی، کوه آلاداغ لار، تالاب قوری گل، ائل گلی، پل قاری، پل آجی چای |
سخن پایانی جاهای دیدنی تبریز
تبریز با تاریخ غنی، فرهنگ متنوع و جاذبههای طبیعی و تاریخی یکی از شهرهای جذاب و دیدنی ایران است. در این شهر از موزههای تاریخی و هنری، پارکها و بازارهای قدیمی، آثار معماری قاجاری، گورستانهای باستانی و موزههای خاص و طبیعت زیبای کوهستانی لذت ببرید.
سوالات متداول مکانهای دیدنی تبریز
بهترین زمان برای بازدید از تبریز چه زمانی است؟
بهترین زمان برای بازدید از تبریز بهار و پاییز است. در این فصلها طبیعت زیبای تبریز جلوهگری بیشتری دارد.
کدام جاهای دیدنی تبریز بیشتر مورد توجه گردشگران قرار دارند؟
برخی از جاهای دیدنی تبریز شامل بازار تاریخی تبریز، موزه آذربایجان، ائلگلی، موزه قاجار، کلیسای سنت استپانوس و موزه تاریخ طبیعی تبریز هستند.
آیا موزههای تبریز هزینه ورودی دارند؟
بیشتر موزههای تبریز هزینه ورودی دارند، اما این هزینهها نسبتاً پایین هستند.
آیا در تبریز میتوان از خرید صنایع دستی لذت برد؟
بازار تبریز و مناطق اطراف آن مکانهای مناسبی برای خرید فرش تبریز، سفال، نقرهجات و دیگر محصولات دستساز هستند.
آیا تبریز مکانهای تفریحی برای کودکان و خانوادهها دارد؟
پارک ائلگلی، پارک جنگلی تبریز و پارک بزرگ آزادی از مکانهای بینظیر برای تفریح و گذراندن وقت با خانواده هستند.