در آیین نکو داشت روز شیراز که با حضور مدیریت شهری شیراز، مدیران استانی و میهمانان ملی و اهالی فرهنگ و هنر در باغ جهان نما برگزار شد، بر همت مسئولان برای گسترانیدن فرش قرمز مدیریت استانی و شهری برای جذب سرمایه گذار تأکید شد.
استاندار فارس در این آیین اظهار کرد: شیراز سرشار از داشته های بی شماری بوده که ممکن است به تک تک این داشته ها آسیب هایی وارد شود، اما وظیفه ما حفاظت از آن ها است.
محمد هادی ایمانیه عنوان کرد: این افتخار نصیب هیچ شهر ایران نشده است که چهار امامزاده متبرکه در زیر سایه این شهر باشد که یکی از آن ها حرم شاهچراغ (ع) است و برای مردم این شهر بسیار عزیز است.
بر اساس گزارشات خبرنگار با من بیا، او با بیان این که این شهر دارای شعرای بزرگی است که از افتخارات جهان ادبیات هستند، افزود: هیچ شهر دیگری در ایران مثل شیراز شعرای بزرگی هم چون حافظ، سعدی و ملاصدرا که از جمله فیلسوفان جهان بشریت است، ندارد.
استاندار فارس با تأکید بر این موضوع که باغ های شیراز جزء مزیت ها و برجستگی های شهر شیراز است، بیان کرد: نباید اجازه داد تا این داشته ها خدشه دار شود و تک تک آن ها نیاز به برنامه ریزی دارد.
ایمانیه با اشاره به زبان زد بودن هوای پاک شیراز ادامه داد: این شهر به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) و شهر ادب و فرهنگ فارسی بوده و هوای پاک آن زبان زد است.
استاندار فارس با اشاره به ظرفیت قطب پزشکی بودن شهر شیراز، اضافه کرد: باید همه با یکدیگر مشارکت داشته تا این قطب که نه تنها مورد اقبال سایر شهر ها بلکه سایر کشور های دیگر بوده، از آن صیانت شود.
او ادامه داد: شهر شیراز دارای داشته های بسیار ارزشمندی هم چون بنا های دوره تاریخی زندیه و مسجد عتیق، مسجد وکیل، مسجد نصیر الملک و نو است و کم ترین شهری در ایران وجود دارد که از همه این آثار بهره مند باشد.
ایمانیه با اشاره به شهره بودن شهر شیراز به شهر بهار نارنج، گفت: ارزش بهار نارنج این شهر در مقایسه با سایر شهر ها بسیار بالا است.
استاندار فارس عنوان کرد: شیراز، شهری فرهنگی، میهمان نواز، متدین و بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب، شهری دارای مردمی مهربان و میهمان دوست بوده است.
تمام زیر ساخت های مورد نیاز برای سرمایه گذاری متنوع و متکثر در شیراز ایجاد شود
رئیس شورای شهر شیراز نیز اظهار کرد: امروز از ارزش هایی در شیراز سخن می گوییم که نهال هایی هستند که در گذشته کاشته شدند و امروز به ذره ذره آن می بالیم.
مهدی طاهری با تأکید بر این که هنرمندان، ادبا و فلاسفه بزرگی زحمات بسیاری کشیدند تا شیراز به زیبایی امروز به دست ما برسد، تصریح کرد: شیراز ظرفیت دوم و سوم ندارد بلکه تنها ظرفیت آن گردشگری است که اگر مقتدر و محکم آن را توسعه دهیم، قادر خواهیم بود که سایر ظرفیت های بزرگ را هم توسعه دهیم.
او با بیان این که فرش قرمز برای سرمایه گذاری در این کلان شهر همت می خواهد، گفت: سرمایه گذار فرصت فکر کردن به ما نمی دهد و لذا باید تمام زیر ساخت های مورد نیاز برای سرمایه گذاری متنوع و متکثر در شیراز ایجاد شود.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز خاطر نشان کرد: شورای اسلامی شهر مسئولیت تهیه دائرة المعارف و دانش نامه این کلان شهر را به معاونت فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری داده است.
طاهری تصریح کرد: این کار به سرمایه گذاری نیاز دارد و ما دست یاری همه فرهیختگان شیرازی و غیر شیرازی را می فشاریم.
او با بیان این که مراجع علمی برای این موضوع کم نیست، عنوان کرد: مقرر شده که این دانش نامه به سه زبان رسمی دنیا ترجمه شود و این یک ثروت ملی برای شیرازی ها در آینده خواهد شد که همه اعصار از آن استفاده کنند.
تلاش می کنیم تا شیراز بهشت سرمایه گذاری شود
شهردار کلان شهر شیراز نیز در این آیین در سخنانی اظهار کرد: شهر شیراز یک قدمت چند هزار ساله دارد و در الواح گلی ایلامی ها قدمت آن به دو هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد و به عبارت دیگر قدمت این شهر تاریخی به ۶۵۰۰ سال قبل از اسلام بر می گردد.
محمد حسن اسدی با بیان این که آغاز ماه اردیبهشت در شیراز مصادف با زاد روز سعدی و پایان این ماه روز ملاصدرا شیرازی گرامی داشته می شود، عنوان کرد: هم زمان با پانزدهم اردیبهشت اولین روز از هفته نکو داشت شیراز، برنامه های بسیاری برگزار شد که اجرای برج نگاره روز شیراز بر روی برج آزادی در تهران یکی از آن ها بود.
او با اشاره به این که بسیاری علاقه دارند تا در هفته و روز شیراز به شهر شیراز بیایند، گفت: روز گذشته با توجه به بازدید هایی از مجموعه های گردشگری و تفرجگاهی شهر شیراز انجام گرفت و این مکان ها مملو از جمعیت بود و این فرصتی است که شاید نصیب شهر های دیگر کشور نشود.
شهردار شیراز اضافه کرد: در جای جای این شهر در این ایام جمعیتی موج می زند و این وظیفه ما مسئولان و خادمین را به مردم در خصوص خدمت رسانی به این مرز و بوم سنگین تر می کند؛ از سوی دیگر با توجه به جاذبه های تاریخی که این شهر دارد، هیچ شهر دیگری این خصوصیات را ندارد و آن تنها مختص به شهر شیراز است.
اسدی با اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب در خصوص شهر شیراز گفت: رهبر معظم انقلاب یک تاج و نشان بزرگ را بر شهر شیراز با عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) نهادند و بر وجه گردشگری این شهر تأکید داشتند.
شهردار شیراز هم چنین به قطب پزشکی گردشگری این کلان شهر اشاره و بیان کرد: قطب گردشگری این شهر به دلیل وجود آثار تاریخی و میراث به جا مانده است و به دلیل هوای پاکی که این شهر دارد، طی یک سال گذشته این کلان شهر یک روز هم هوای آلوده نداشته است و این موضوع بر قطب گردشگری بودن آن افزوده و ما باید قدر دان آن باشیم.
شهر شیراز قطب پزشکی است
او با بیان این که شهر شیراز قطب پزشکی است و این وجه به دلیل وجود متخصصان، بزرگان و دانشمندانی است که برای این شهر زحمات بسیاری کشیده اند، افزود: شیراز که بیش از هزاران سال پیش به برکت وجود امام زادگانی هم چون حضرت شاهچراغ (ع) و شعرای بزرگی هم چون شیخ اجل سعدی و حضرت لسان الغیب حافظ شیرازی و دوره های تاریخی زندیه شهره بوده و اکنون به ما ارث رسیده است، بخشی از وظیفه ما آن است که برای شیراز الگو سازی کنیم و شهر جهانی صنایع دستی که امروز به نام شیراز است و شهرداری شیراز دبیر این شهر جهانی است آن را پاس بداریم و از تمام ظرفیت های موجود از جمله مجلس شورای اسلامی و دولت استفاده کنیم.
اسدی با اشاره به این که یکی از وظایف دیگر ما این است که کاری صورت پذیرد تا مجموعه جهانی زندیه ثبت جهانی شود، گفت: باید خواهر خواندگی های خود را با سایر شهر های ادبی، تاریخی و فرهنگی بیش تر کنیم.
شهردار کلان شهر شیراز هم چنین به ظرفیت سفر به شهر شیراز اشاره و یاد آور شد: طی ۴۵ روز گذشته بیش از ۳.۵ میلیون نفر مسافر وارد شهر شیراز شد و خاطرات بسیار خوبی در ذهن آن ها نقش بست و تلاش شد تا اقدامات لازم برای میزبانی از مردم در اقامت و اسکان فراهم شود و رضایت مندی مردم را به همراه داشته است.
او گفت: بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در میان نهاد ها و دستگاه های اجرایی و در میان همه شهرداری های کشور، شهرداری شیراز مقام نخست و برتر را در کل کشور به خود در حوزه خدمت رسانی به مردم در نوروز اختصاص داد.
اسدی با ابراز امیدواری از این که بتوانیم موضوعات مورد نیاز را برای شهر شیراز رقم بزنیم، عنوان کرد: در تلاشیم تا شیراز بهشت سرمایه گذاری بشود و با توجه به همت استاندار فارس و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، شورای اسلامی شهر و سایر دستگاه های اجرایی در این موضوع، جذب سرمایه گذار در دستور کار بوده تا فرش قرمز برای سرمایه گذار بگسترانیم و بهشت سرمایه گذاری را در عمل ثابت کنیم.
بزرگ ترین سرمایه شیراز مردمان مهربان، فرهیخته و متدین آن است
معاون فرهنگی شهرداری شیراز نیز با تبریک و گرامی داشت روز و هفته نکو داشت شیراز اظهار کرد: شهر شیراز دُر و گوهر های کمیاب بسیاری در دل خود جای داده و همه آن چه که شهر شیراز دارد از سایر شهر های هم طراز خود متمایز کرده است.
محمد علی چوبینی گفت: بزرگ ترین سرمایه این شهر مردمان مهربان، فرهیخته و متدین آن است و باید قدردان آن ها بود.
تقدیر پیشکسوت عرصه تئاتر از شهرداری شیراز در خصوص اهمیت به هنر
رحیم هودی پیشکسوت عرصه تئاتر شیراز نیز در سخنانی بیان کرد: هنر گوهری پاک و تابنده است و هنر را هنرمند زاینده است.
او ضمن قدردانی از مجموعه شهرداری در خصوص اهمیت به موضوع هنر و برگزاری چنین مراسمی، عنوان کرد: هنرمندی هم چون مرحوم امین تارخ دل در گرو شهر شیراز داشت.
هودی که از بنیان گذاران تئاتر در شیراز است، ادامه داد: به وجود همه دوستانی که در پیشبرد عرصه تئاتر فعال هستند سر تعظیم فرود می آورم؛ چرا که با رفتن هنرمندانی هم چون مرحوم تارخ، همواره نام و یاد این افراد بزرگ در خاطره ها می ماند.
این پیشکسوت عرصه تئاتر در پایان از فعالیت همه افراد وارگان ها هم چون مجموعه شهرداری که برای اجرای چنین برنامه هایی در راستای توسعه هنر و رو نمایی از نشان تابلو موسیقی شیراز تلاش دارند، قدردانی کرد.
در آیین نکوداشت روز شیراز از خانواده مرحوم امین تارخ بازیگر و هنرمند شیرازی نیز تجلیل شد.
منبع: ایسنا