برج گالاتا استانبول
برج گالاتا به عنوان یکی از نماد های تاریخی شهر استانبول شناخته می شود و یکی از قدیمی ترین برج های جهان به شمار می آید. این بنا که از محبوب ترین دیدنی های شهر استانبول محسوب می شود، مکانی فوق العاده برای تماشای چشم انداز 360 درجه ای شهر و نیمی از جاذبه های شاخص استانبول همانند بسفر، کاخ توپکاپی و مسجد آبی از زوایای دیگر می باشد.
برج گالاتا با کلاه مخروطی شکل خود و همین طور نورپردازی ویژه ای که برای آن انجام شده است، در شب، چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند. این برج بیش از 700 سال قدمت دارد و در زمان ساخت به عنوان بلند ترین ساختمان استانبول به حساب می آمد.
در ادامه تاریخچه، امکانات و تفریحات برج گالاتا توسط با من بیا شرح داده شده اند. همین طور یک به یک اسامی و القاب آن را نام برده ایم. با ما همراه باشید.
برج گالاتا کجا است؟
برج گالاتا در محله برکتزاده شهر استانبول در محل تلاقی شاخ طلایی به تنگه بسفر واقع شده است. فاصله این برج در منطقه گالاتا (کاراکوی) تا میدان تکسیم حدود 20 دقیقه با خودرو و یا پیاده می باشد. برج گالاتا با فرودگاه استانبول و فرودگاه صبیحه گوکچن 45 کیلو متر فاصله دارد.
مسیر دسترسی به برج گالاتا شهر استانبول
به منظور بازدید از برج گالاتا می توانید از انواع وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نمایید. این امکان میسر شده است تا با تراموا خود را به ایستگاه توپخانه برسانید و سپس وارد خیابان (lüleci hendek) شوید تا با 650 متر پیاده روی به برج گالاتا دسترسی پیدا کنید. هم چنین می توانید از میدان تکسیم تا کاباتاش را با فونیکولار طی نمایید و پس از آن با ترامواری جدید به کاراکوی بروید.
به منظور رفتن به برج گالاتا استانبول می توانید از مترو تکسیم به شیشانه نیز استفاده کنید. از آن جا تا خیابان گلیپ 150 متر پیاده روی را پیش رو خواهید داشت. سپس 300 تا 350 متر به سمت پایین خیابان بروید تا برج گالاتا در سمت راست خود مشاهده کنید.
برج گالاتا چگونه ساخته شد؟
برج گالاتا بر اساس گمانه زنی ها در میانه های قرن 14 میلادی توسط جنوایی های ایتالیایی و به عنوان جایگزین برج چوبی «ماگالوس پیکرز» در شمال شاخ طلایی ساخته شد. شاخ طلایی از مسیر های اتصالی آبی در کشور ترکیه می باشد و بخش اروپایی این کشور را به دو بخش تقسیم می کند.
دلیل نام گذاری «شاخ طلایی» این می باشد که این بخش به شکل یک شاخ تیز است و در غروب آفتاب رنگ دریای آن طلایی می شود. برج گالاتا تاریخچه جالبی دارد و در طول تاریخ به عنوان زندان، برج دیدبانی و مکانی برای کنترل رفت و آمد کشتی ها مورد استفاده قرار گرفته است. در ادامه به شرح تاریخچه برج گالاتا در حکومت های مختلف از بیزانس تا جمهوری ترکیه پرداخته ایم.
برج دیدبانی چوبی، عصر بیزانس
امپراتوری بیزانس یا همان روم شرقی پیش از تسلط عثمانی ها بر ترکیه بر قسطنطنیه خکمرانی می کرد و بنا ها و یادگاری های بسیاری از آن دوره در کشور ترکیه به جا مانده است.
چند قرن پیش از ساخت برج گالاتا بیزانسی ها، در زمان حکومت امپراتور «ژوستینیان» حدود سال 528 میلادی در محل فعلی این برج، یک برج چوبی در قالب فانوس دریایی به نام «ماگالوس پیکرز» وجود داشت. برجی که به آن ها امکان تسلط بر دریای مرمره و کنترل رفت و آمد کشتی ها را فراهم کرده بود و نقش مهمی در تسلط حکومت بیزانس بر قسطنطنیه ایفا می کرد. این برج چوبی به دلیل جنگ های صلیبی، زمین لرزه و آتش سوزی سال 1203 یا 1204 به طور کامل از بین رفت.
برج سنگی گالاتا، جنوایی ها
پس از امپراتوری بیزانس و از بین رفتن برج چوبی، کنترل منطقه ای که برج گالاتا در آن واقع شده بود، به دست حکومت ایتالیایی جنوا افتاد. در آن دوره، محله گالاتا از سوی جمهوری جنوا به منظور سکونت و زندگی انتخاب شده بود و نقش یک پایگاه اقتصادی و تجاری در دریا های مدیترانه و سیاه را ایفا می کرد. جنوایی ها حکومتی بودند که در شمال غرب ایتالیا تا مرز های فرانسه در بین سال های 1347 تا 1868 میلادی حکومت می کردند.
آن ها جای خالی این برج دیدبانی را به منظور تسلط به کشتی ها احساس کردند و تصمیم گرفتند تا برجی محکم و با دوام تر را به جای آن بسازند. از این رو برج بلند گالاتا را در سال 1348 میلادی در شاخ طلایی استانبول بنا نمودند.
برج گالاتا، دوره عثمانی
با ورود عثمانی ها به قسطنطنیه، آن ها اختیار همه را به دست گرفتند و بسیاری از بنا ها مانند برج گالاتا، در دوره حکومت آن ها بر ترکیه تغییر کاربری دادند. در زمان حکومت سلطان سلیمان بخش بالایی برج گالاتا مانند گذشته به عنوان برج و سکوی دیدبانی مورد استفاده قرار می گرفت. اما بخش های پایینی آن به زندان و سیاه چاله ای مبدل شدند که در آن زندانیان تا زمان مرگ نگهداری می شدند.
برج گالاتا در سال 1509 میلادی به دلیل زلزله به شدت دچار آسیب شد. اما «هایردین»، معمار مشهور عثمانی ها (معمار مسجد بایزید) مسئولیت مرمت آن را بر عهده گرفت. چند سال پس از بازسازی برج گالاتا، یکی از ستاره شناسان معروف عثمانی به نام «تاج الدین افندی» تصمیم گرفت تا از موقعیت مناسب این برج استفاده کرده و رصد خانه ای را در قسمت بالایی آن بنا نماید.
متاسفانه مدت چندانی از ساخت رصدخانه نگذشته بود که برج گالاتا دچار آتش سوزی شد. جالب است بدانید که عده زیادی علت این آتش سوزی را جلوگیری از ادامه کار رصدخانه در برج گالاتا می دانند. در این مدت، برج گالاتا به عنوان زندان استفاده ای نداشت.
با گذشت چند سال، در زمان سلطنت سلطان مراد سوم در بین سال های 1546 تا 1595 میلادی، برج گالاتا یک بار دیگر به عنوان زندان کارگران اجباری مورد استفاده قرار گرفت. این برج در قرن هفدهم برای مدت زمان کوتاهی توسط گروه «مهتر»، یک گروه نظامی عثمانی، مورد استفاده قرار گرفت و پس از آن در سال 1717 میلادی، به دلیل چشم انداز عالی از شهر تاریخی به رصدخانه آتش تبدیل شد.
برج گالاتا در سال 1749 میلادی، مجدد دچار آتش سوزی شد و برای بار دیگر در دوران حکومت سلطان سلیم سوم مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت. در آن زمان یک بخش جدید با عنوان «alcove» به آن اضافه گردید.
50 سال بعد یعنی در سال 1831، برج گالاتا آتش گرفت و در زمان مرمت آن در دوره حکومت سلطان محمود، دو طبقه دیگر و یک گنبد مخروطی شکل به آن اضافه شدند. گنبد این برج در سال 1875 میلادی، توسط طوفان تخریب شد و گالاتا تا پایان دولت عثمانی به همین شکل باقی ماند.
برج گالاتا، جمهوری ترکیه
برج گالاتا تا ساب 1960 میلادی، صرفا به عنوان مکانی به جهت دیدبانی و روشن کردن آتش در زمان شب مورد استفاده قرار می گرفت و همیشه فرد یا افرادی برای سرکشی و کنترل کشتی های در حال عبور و مرور در آن حضور داشتند.
گنبد برج گالاتا در سال های 1965 تا 1967 میلادی، بار دیگر مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت. گنبدی که امروزه مشاهده می کنید، یادگار مرمتگران همان سال ها می باشد. در طی این مرمت نهایی در دهه 1960، فضای داخلی چوبی برج با سازه ای بنتی جایگزین شد. از آن زمان به بعد برج گالاتا استانبول به تدریج کاربری سابق خود را از دست داد و به سازه ای تاریخی و جاذبه گردشگری تبدیل شد.
اسامی و القاب برج گالاتا در طول تاریخ
برج گالاتا در زمان حکومت امپراتوری روم شرقی، با نام «ماگالوس پیکرز» یا برج بزرگ شهرت پیدا کرده بود. در زمان جنوایی ها این برج با نام «برج مسیح» شناخته می شد. این برج در زبان ترکی نیز با نام «گالاتا کوله سی» خوانده می شود.
گالاتا در زبان یونانی به معنای کسی می باشد که شیر ها را تحویل می دهد و در ایتالیایی به معنای راه پله است. البته شاید معنی اول درست تر باشد. چرا که در زمان ساخت برج اولی، زمین برج گالاتا منطقه ای سرسبز و محلی مناسب برای دامداران به شمار می آمد.
برج گالاتا تا سال 1749 میلادی، به عنوان بلند ترین ساختمان استانبول شهرت پیدا کرده بود. جالب است بدانید که نام تیم فوتبال کشور ترکیه، گالاتا سرای را در ذهن تداعی می کند.
بررسی معماری و بخش های مختلف برج گالاتا
برج گالاتا یک برج استوانه ای از جنس سنگ می باشد که ارتفاع آن معادل 66.9 متر است. این برج از 9 طبقه تشکیل شده است و وزنی حدود 10 هزار تن در زمان ساخت، برای آن محاسبه شده است. این برج در گذشته به عنوان بلند ترین ساختمان استانبول شناخته می شد.
ارتفاع برج گالاتا در گذشته، 42.59 متر و ارتفاع آن بدون گنبد مخروطی شکل، 51.65 متر بوده است. این برج دارای قطر خارجی 16.45 متر در پایه، قطر داخلی 8.95 متر و دیوار هایی با ضخامت 3.75 متر می باشد.
برج گالاتا از سه بخش ورودی، رستوران و سکوی بازدید تشکیل شده است. بازدید کنندگان می توانند برای رسیدن به طبقات بالایی از دو آسانسور تعبیه شده در برج استفاده نمایند. دسترسی به دو طبقه بالای برج تنها از طریق پله امکان پذیر می باشد. کافه، رستوران، سرویس بهداشتی، وای فای رایگان، آسانسور و فروشگاه خرید سوغات از امکانات برج گالاتا شهر استانبول محسوب می شوند.
لازم است بدانید که برج گالاتا در سال 2013 توسط یونسکو در فهرست موقت میراث جهانی ترکیه قرار گرفت.
بخش ورودی
به منظور ورود به برج گالاتا لازم است از چند پله سنگی عبور کنید تا پس از رد شدن از درب چوبی، وارد لابی یا طبقه همکف آن شوید. در بخش ورودی با استند های اطلاعات تاریخی برج گالاتا و راهنمایان گردشگری مواجه خواهید شد.
شما این امکان را دارید تا سوال های خود را در این بخش بپرسید و سپس انتخاب کنید که از طریق پله های مارپیچی برج به طبقات بالایی می روید یا سوار آسانسور می شوید! فروشگاه سوغاتی برج نیز در بخش ورودی آن واقع شده است.
سکوی تماشای برج گالاتا
سکوی تماشا برج گالاتا که با نام سکوی بازدید نیز شناخته می شود، یکی از جذاب ترین بخش های این برج به شمار می آید که به شما امکان تماشای نمای 360 درجه از شهر استانبول و جزیره زیبای پاریم آدا را می دهد. از این سکو می توانید تمامی جاذبه های شهر استانبول مانند مسجد سلطان احمد، کاخ توپکاپی و پل بسفر تا دریای مرمره، پل طویل و آهنی گالاتا و مسجد ایا صوفیه را در یک قاب مشاهده کنید و به صدای مرغان دریایی گوش فرا دهید. در سکوی تماشای برج گالاتا با عکاسی می توانید لحظات سفر به شهر استانبول را ثبت کنید.
رستوران و کافه برج گالاتا
رستوران برج گالاتا بدون تردید یکی از بهترین رستوران های شهر استانبول می باشد. رستورانی که غذا های خود را در بلند ترین برج تاریخی قسطنطنیه سرو می کند و چشم اندازی جادویی از شهر زیبای استانبول را در اختیار گردشگران قرار داده است.
سبک چیدمان این رستوران تداعی کننده فرهنگ ترکی می باشد و محیط و سرویس دهی خوب آن ارزش قیمت بالای غذا ها را دارند. توجه داشته باشید که محله گالاتا جزو محله های لوکس شهر استانبول نبوده و نباید انتظار رستورانی لوکس را داشته باشید!
افسانه برج گالاتا
از جالب ترین و قدیمی ترین افسانه ها در بین افسانه هایی که در مورد برج گالاتا بیان شده است، می توانیم به عشق افسانه ای اشاره کنیم.
بر اساس این افسانه رومیان بر این باور هستند، اگر زن و مردی برای اولین باز به برج گالاتا و از بالای این برج به استانبول نگاه کنند، حتما ازدواج خواهند کرد. اما اگر یکی از زوج ها پیش تر به بالای برج رفته باشد، این طلسم شکسته می شود و آن ها با یکدیگر ازدواج نخواهد کرد.
در یک افسانه دیگر آمده است که مردی به نام گالاتا به منظور رسیدن به دختری که دوستش دارد، خود را به تنگه بسفر می اندازد و در میان راه جان خود را از دست می دهد. در یک روایت دیگر، گالاتا و دختری و که دوستش داشت، به بالای برج می روند و با هم پیوند ازدواج می بندند.
جالب است بدانید که در طول تاریخ یک نفر از بالای برج گالاتا تنها با استفاده از دو بال بسته شده به بازو ها و بدون استفاده از هیچ تکنولوژی خاصی به پایین پریده است. نام این فرد شجاع «هزارفم احمد چلبی» بود که شانس خود را برای پرواز در قرن هفدهم از بالای برج گالاتا امتحان کرد.
بر اساس اطلاعات تاریخی که در سفرنامه ها و دست نوشته های عثمانیان به جا مانده است، وی توانسته از تنگه بسفر عبور کند و در منطقه «اسکودار» فرود آید. منطقه ای که در 6 کیلو متری برج گالاتا قرار دارد. با اطلاعات امروز، بسیار بعید به نظر می رسد که چلبی سالم فرود آمده باشد. اما بر اساس گفته «اولیا چلبی»، تاریخ دان مشهور ترکی، در یک سفرنامه آورده شده است که او موفق شد تا پرواز خود را با سلامتی کامل و زنده به اتمام برساند.
احمد چلبی که با لقب خلبان افسانه ای عثمانی در ترکیه شناخته می شود، پس از این پرواز موفق توسط سلطان مراد خان به تبعید در الجزایر محکوم شد. چرا که پادشاه به وی مشکوک شده بود!
شرایط بازدید از برج گالاتا استانبول
لازم است بدانید که بهترین زمان برای بازدید از برج گالاتا صبح زود می باشد. چرا که این مکان یکی از محبوب ترین دیدنی های شهر استانبول بوده و در ساعت های میانی روز، ازدحام جمعیت امکان بررسی دقیق این برج تاریخی را فراهم نمی کند. البته اگر بخواهید یکی از زیبا ترین مناظر شهر یعنی غروب خورشید را مشاهده کنید، باید از شلوغی چشم پوشی کنید و در زمان غروب به آن مراجعه کنید.
برج گالاتا همه روزه از ساعت 8.30 صبح تا 12 شب فعالیت دارد و میزبان گردشگران داخلی و خارجی می باشد.
ساعت کار رستوران برج گالاتا از ساعت 8 صبح لغایت 10 شب می باشد.
پذیرش کودکان زیر هفت سال در این برج رایگان صورت می پذیرد. همین طور گردشگران می توانند از پاس موزه استانبول برای ورود به این برج استفاده کنند. برای دور زدن صف ورودی به برج گالاتا باید همراه تور ها شوید و هزینه بیش تری را پرداخت نمایید.
برخی از بازدید کنندگان روز خود را در میدان کوچک و تازه بازسازی شده در اطراف برج گالاتا سپری می کنند و برج را از فاصله مشاهده می نمایند. در این میدان چند کافه، رستوران و فروشگاه های سوغات استانبول نیز وجود دارند.
در نزدیکی برج گالاتا کجا اقامت کنیم؟
اگر تصمیم دارید تا در یک هتل پنج ستاره اقامت داشته باشید، می توانید به هتل های «سوهو هاوس استانبول»، «جی دبلیو ماریوت بسفر»، «قصر پرا»، «هتل ریچموند استانبول» و «بانک هتل استانبول» مراجعه کنید. در میان هتل های چهار ستاره پیرامون برج گالاتا نیز می توانیم به سوئیت های «گالاتا ویستا»، «هتل آنمون گالاتا»، «دوئو گالاتا» و «عمارت مرودی گالاتا» اشاره کنیم.
اما هتل «بای مورات رویال» نزدیک ترین هتل سه ستاره به برج گالاتا می باشد که خدمات خوبی را نیز به گردشگران ارائه می دهد.
معرفی دیدنی های اطراف برج گالاتا استانبول
پل گالاتا
پل گالاتا به عنوان یکی از نماد های شهر استانبول شناخته می شود. به گونه ای که آن را در زمره مهم ترین مکان های گردشگری این شهر قرار می دهند. پل گالاتا در واقع محل متصل شدن قاره آسیا و اروپا به یکدیگر می باشد.
در این پل می توانید از تماشای دو قاره لذت ببرید و در کنار ماهیگیران و مردم محلی، چشم انداز زیبای تنگه بسفر را تماشا کنید. جایی که از یک طرف مناره های مساجد تاریخی و از سوی دیگر ساختمان های مدرن به چشم می خورند. در قسمت پایینی پل گالاتا رستوران های محلی با شهرت جهانی وجود دارند که غذا های لذیذ ترکی را در منو خود دارند.
سلطان بایزید دوم در سال 1502 از دو نقاش مطرح همان دوره، لئوناردو داوینچی و میکل آنژ، درخواست طراحی پلی را کرد که دو بخش اروپایی و آسیایی استانبول را به یکدیگر متصل کند. اما میکل آنژ این درخواست را رد کرده و داوینچی طرحی را ارائه نمود. طرح او توسط سلطان عثمانی تایید گردید و ساخت این پل تا سال 1992 میلادی به تعویق افتاد.
در این سال پلی در بخش قدیمی استانبول ساخته شد که جنوب را به شمال متصل می نمود. پلی که نام گالاتا را برای آن انتخاب کردند. از پل دارای 6 مسیر خودرو، دو خط تراموا و پیاده روی می باشد.
خیابان استقلال
خیابان استقلال از پر تردد ترین خیابان ها در شهر استانبول در میان گردشگران می باشد که با نام قلب تپنده استانبول نیز به شهرت رسیده است. این خیابان ظرفیت های گردشگری زیادی مانند مراکز خرید، جاذبه های تاریخی و کافه رستوران های متنوعی را در خود جای داده است و در نزدیکی میدان تکسیم واقع شده است.
طول خیابان استقلال نزدیک به 1.5 کیلو متر می باشد و یک خط تراموا در طول آن تردد می کند که امروزه به یکی از نماد های این خیابان تبدیل شده است. خیابان استقلال و میدان تکسیم در بخش اروپایی شهر استانبول واقع شده اند و تردد و رفت و آمد گردشگران در تمامی ساعت های شبانه روز، حال و هوایی ویژه را برای این منطقه به وجود آورده است.
وجود کلیسا های مختلف و هم چنین معروف ترین کلیسای استانبول در خیابان استقلال قرار دارند. این مسئله نشان دهند اهمیت این منطقه در گذشته به عنوان یکی از پایگاه های مذهبی شهر می باشد. در طول این انواع کلیسا های ارمنی گریکوری، کاتولیک رومی، ارتدوکس یونانی و یادبود کریمه به چشم می خورند که تنوع شاخه های مذهبی در گذشته را نمایان می کنند. برج گالاتا در انتهای این خیابان واقع شده است.
موزه مادام توسو
موزه مادام توسو استانبول یکی از شعبه های موزه معروف مادام توسو محسوب می شود. اولین شعبه مادام توسو حدود 250 سال پیش افتتاح شد و از آن زمان از میلیون ها نفر میزبانی کرده است.
در شعبه استانبول این موزه 60 مجسمه مومی از شخصیت های تاریخی، فرهنگی، هنری، ورزشی، علمی و سیاسی جهان و کشور ترکیه به نمایش درآمده اند که در میان آن ها می توانیم به مصطفی کمال پاشا، مولانا، ریحانا، محمد علی و مسی اشاره کنیم. گردشگران در این موزه می توانند با شخصیت های مورد علاقه خود ملاقات کنند، آن ها را در آغوش بکشند و یا حتی با آن ها عکس یادگاری بگیرند.
کاخ بیلربیی
قصر بیلربیی یا کاخ تابستانه سلطان، به عنوان یکی از جاذبه های بی نظیر شهر استانبول شناخته می شود که در گذشته به عنوان اقامتگاه تابستانه سران سایر کشور ها مورد استفاده قرار می گرفت که به سرزمین عثمانی سفر می کردند.
در این مکان تا به امروز چند بنای با شکوه دیگر ساخته و تخریب شده است و ساختمانی که امروزه در آن وجود دارد، بین سال های 1860 تا 1865 میلادی ساخته شده است و شامل 6 اتاق بسیار بزرگ و 26 اتاق کوچک تر می شود.
کاخ بیلربیی در قرن شانزدهم به دستور سلطان مراد سوم ساخته شد. با گذشت چندین سال، بنای چوبی دیگری در کنار عمارت اصلی به دستور سلطان محمود دوم ساخته می شود. پس از آتش سوزی، بنای فعلی این کاخ در طول چهار سال به دستور سلطان عبدالعزیز و به سبک نو باروک با معماری سرکیس بالیان ساخته می شود. کاخی که برخی آن را با نام کاخ دولما باغچه کوچک می شناسند. کاخ بیلربیی تنها کاخ شهر استانبول می باشد که در یکی از سالن های آن حوض آب تعبیه شده است.
مجموعه کاخ بیلربیی از یک ساختمان کاخ اصلی و چند خانه ییلاقی تشکیل شده است که با طراحی داخلی بی نظیر سبک شرقی ترکی و تزیینات غربی مانند لوستر های بزرگ، چینی های مخصوص، گلدان هایی از جنس سرامیک و سقفی پوشیده از نی های حصیری مصری، توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند.
این کاخ در حال حاضر به عنوان موزه فعالیت دارد. جالب است بدانید که آتاتورک کاخ بیلربیی را به منظور پذیرایی از میهمانان خود مورد استفاده قرار می داد.
میدان تکسیم
میدان تکسیم از مهم ترین جاذبه های گردشگری شهر استانبول به حساب می آید که در بخش اروپایی شهر و در منطقه بی اوغلو واقع شده است. مراکز خرید، هتل ها و رستوران های زیادی در اطراف این میدان و خیابان استقلال فعالیت دارند. میدان تکسیم به عنوان نماد جمهوریت مدرن ترکیه شناخته می شود. جمهوریتی که به دست آتاتورک رقم خورد. بنای یادبود جمهوری ترکیه در قلب این میدان واقع شده است و از زمان ساخت آن، میدان تکسیم به محلی برای برگزاری رویداد های ملی مانند سالگرد استقلال ترکیه و دیگر جشن ها تبدیل شده است.
از پر طرفدار ترین تفریحاتی که در این منطقه برای گردشگران فراهم شده اند، می توانیم به خرید، شکم گردی، قدم زدن در اطراف میدان تکسیم، تماشای جمعیت، عبور از خیابان استقلال و لذت بردن از فضای پر جنب و جوش آن اشاره کنیم.
هم چنین این میدان از زیر ساخت های حمل و نقل بسیار توسعه یافته ای برخوردار شده است که امکان رفتن به هر جای استانبول را در اختیار گردشگران قرار داده است. استفاده از تراموا انتخاب بسیاری از گردشگران در این منطقه می باشد.
قلعه دختر
قلعه دختر که با نام برج میدن نیز شناخته می شود، در ورودی جنوبی تنگه بسفر واقع شده است. بر اساس افسانه های ترکی، پرنسسی در این بنا سکونت داشته است. پرنسسی که پیشگویان، مرگ او را بر اثر نیش مار پیش بینی کرده بودند و به همین خاطر او را به این برج منتقل کردند تا از نیش مار در امان بماند. اما در نهایت این پرنسس توسط نیش ماری که به همراه میوه ها به داخل برج آمده بود، جان خود را از دست داد.
برج میدن سال ها به عنوان فانوس دریایی، مرکز گمرک و اقامتگاه افسران بازنشسته مورد استفاده قرار می گرفت. امروزه یک رستوران در طبقه اول و یک کافه در بخش بالایی برج فعالیت دارند.
کاخ دولما باغچه
کاخ دولما باغچه بزرگ ترین کاخ کشور ترکیه محسوب می شود و از زیبا ترین دیدنی های شهر استانبول می باشد. این کاخ در کرانه شرقی تنگه بسفر واقع شده است و با داشتن چشم اندازی فوق العاده چشم نواز تزیینات بی نظیری مانند بزرگ ترین چلچراغ بوهمی جهان، مبلمان مجلل، فرش های دستباف مرغوب و سقف های تزیین شده با طلا را در خود جای داده است. این کاخ محل زندگی 6 امپراتور عثمانی بود و آتاتورک، بنیان گذار و اولین رئیس جمهور ترکیه، در یکی از اتاق های آن دار فانی را وداع گفته است.
کاخ دولما باغچه در سال های 1843 تا 1856 به دستور سی و یکمین امپراتور عثمانی، سلطان عبدالمجید اول بنا شد. سلطان و خانواده او تا پیش از ساخت این بنا در کاخ توپکاپی سکونت داشتند.
دلیل ساخت این کاخ، معماری کاخ توپکاپی می باشد که با سبک معماری روز دنیا هم خوانی نداشت و سلطان کاخی مجلل، با شکوه و شبیه به کاخ های پادشاهان اروپایی را می خواست.
کاخ دولما باغچه از سه طبقه تشکیل شده است که 285 اتاق، 44 سالن، 6 حمام ترکی و 68 سرویس بهداشتی را در خود جای داده است. «مابینی همایون» یا «سلاملیک»، حرمسرا و سالن تشریفات بخش های اصلی این کاخ می باشند. در محوطه بیرونی کاخ دلما باغچه نیز جاذبه های بسیاری مانند حیاطی سرسبز، برج ساعت، مسجد دولما باغچه و کاخ ولیعهد وافع شده اند که امکان بازدید از آن ها برای گردشگران فراهم شده است.
در صورتی که تا کنون به شهر استانبول سفر داشته اید، نظرات و تجربیات خود را در خصوص بازدید از برج گالاتا با سایر کاربران با من بیا به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
چطور از برج گالاتا بالا برویم؟
بازدید کنندگان به منظور رسیدن به طبقات بالایی می توانند از آسانسور های تعبیه شده در برج استفاده نمایند و یا از پله های مارپیچ برج گالاتا بالا بروند. البته دسترسی به دو طبقه بالای برج صرفا از طریق پله های امکان پذیر می باشد.
بهترین زمان بازدید از برج گالاتا کدام فصل است؟
بهترین زمان بازدید از برج گالاتا صبح زود می باشد. چرا که این مکان یکی از محبوب ترین دیدنی های شهر استانبول است و در ساعت های میانی روز، بسیار شلوغ می شود.
برج گالاتا چه امکاناتی دارد؟
کافه، آسانسور، رستوران، سرویس بهداشتی و فروشگاه خرید سوغات
در اطراف برج گالاتا کدام جاذبه ها وجود دارند؟
پل گالاتا، قلعه دختر، کاخ دولما باغچه، میدان تکسیم، خیابان استقلال، کاخ بیلربیی، مسجد ایا صوفیه و موزه مادام توسو