شنبه, آذر ۱۸, ۱۴۰۲
  • شهرهای ایران
    • اصفهان
    • شیراز
    • تهران
    • رشت
    • کیش
    • مازندران
  • شهرهای دنیا
    • آذربایجان
    • آنتالیا
    • ارمنستان
    • استانبول
با من بیا
  • خانه
  • گردشگری
    • اخبار گردشگری
  • ایرانگردی
  • جهانگردی
  • دیدنی های شهر
  • رستوران گردی
    • سوغاتی های محلی
  • راهنمای سفر
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
با من بیا
خانه گردشگری دیدنی های شهر

باغ عفیف آباد شیراز

شهر شیراز همواره به عنوان یکی از بهترین گزینه های برای گردش و سفر شناخته شده است. گوشه به گوشه این شهر، با دیدنی های متعدد، نظر هر گردشگری را به خود جلب می کند. موزه ها و بنا های تاریخی، باغ های دل انگیز مانند باغ عفیف آباد، گوشه ای از دیدنی های شهر شیراز محسوب می شوند.

مائده مسعودی نویسنده: مائده مسعودی
دی ۲۶, ۱۴۰۱
در دیدنی های شهر, شیراز
84 1
0
باغ عفیف آباد شیراز

بررسی باغ عفیف آباد شیراز

باغ عفیف آباد شیراز

شهر شیراز همواره به عنوان یکی از بهترین گزینه های برای گردش و سفر شناخته شده است. گوشه به گوشه این شهر، با دیدنی های متعدد، نظر هر گردشگری را به خود جلب می کند. موزه ها و بنا های تاریخی، باغ های دل انگیز مانند باغ عفیف آباد، گوشه ای از دیدنی های شهر شیراز محسوب می شوند.

بنای تاریخی، باغ و موزه باغ عفیف آباد نیز یکی از دیدنی های بی نظیر و چشم نواز شیراز به شمار می آید که با من بیا در این مطلب به معرفی آن پرداخته و تاریخچه آن را شرح داده است. با ما همراه باشید.

معرفی باغ عفیف آباد شیراز

باغ عفیف آباد که با نام باغ گلشن نیز شناخته می شود، از باغ های تاریخی و جزو دیدنی های شهر شیراز به شمار می آید که ویژگی های معماری چندین دوره از جمله هخامنشی، ساسانی و قاجاریه را در خود جای داده است.

باغ عفیف آباد شیراز
معرفی باغ عفیف آباد شیراز

این باغ در 10 خرداد ماه سال 1351 با شماره 913 به ثبت ملی رسید و تا به امروز تحت اختیار سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی بوده است. باغ زیبای عفیف آباد به دلیل داشتن یکی از بزرگ ترین موزه های نظامی خاورمیانه، رنگ و بویی کاملا نظامی از آن القا می شود و در گوشه و کنار آن انواع ادوات نظامی و حتی تانک و توپ های بسیار قدیمی به چشم می خورند.

باغ عفیف آباد شیراز کجا است؟

باغ عفیف آباد در انتهای خیابان عفیف آباد، نزدیک به خیابان ستارخان واقع شده است. به منظور دسترسی و بازدید از این باغ، می توانید از خودرو شخصی و یا وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نمایید.

نزدیک ترین ایستگاه های مترو، ایستگاه چهار راه زرگری (مطهری) و ایستگاه آوینی می باشند که با پیاده شدن در این ایستگاه ها می توانید با تاکسی به دیدن از باغ عفیف آباد بروید. هم چنین می توانید از اتوبوس هایی که در بلوار استقلال تردد می کنند، استفاده کنید و با پیاده شدن در یکی از ایستگاه های زرهی در بلوار استقلال و بعثت در بلوار بعثت و کمی پیاده روی، به این باغ برسید.

برای دسترسی و بازدید از باغ عفیف آباد از نقاط مختلف شهر، استفاده از تاکسی را توصیه می کنیم.

در صورتی که با خودرو شخصی برای بازدید از باغ عفیف آباد عازم شده اید، باید از خیابان قصردشت وارد خیابان عفیف آباد شده و آن را تا انتها ادامه دهید. در انتهای خیابان باغ عفیف آباد، در سمت دیگر تقاطع عفیف آباد با ستارخان واقع شده است که برای دسترسی به پارکینگ رو به روی باغ، باید وارد خیابان ستارخان و از اولین دور برگردان وارد جهت مخالف شوید. پس از پشت سر گذاشتن حدود 50 متر در خیابان ستارخان، باید به راست بپیچید تا به باغ عفیف آباد برسید.

بررسی تاریخچه باغ عفیف آباد شهر شیراز

باغ عفیف آباد به عنوان یکی از قدیمی ترین باغ های شیراز شناخته می شود که در دوران صفویه بنا شده و از آن زمان به یکی از گردشگاه های اصلی پادشاهان ایرانی تبدیل شد. در زمان شاه عباس صفوی، یعقوب خان ذوالقدر حکمران فارس، در قسمتی از اراضی باغ، قلعه ای محکم را بنا نمود که پس از صفویه ویران شد و باغ نیز تا سال ها رونق خود را از دست داد.

این باغ در دوره قاجاریه توسط میرزا علی قوام الملک خریداری شد، میرزا علی خان پس از خرید باغ، آن نوسازی می کند و عمارت دو طبقه بزرگی در وسط باغ بنا می کند. عمارت ساخته شده هم چنان در باغ عفیف آباد پا بر جا می باشد و توسط ارتش جمهوری اسلامی به دو موزه سلاح های نظامی در طبقه اول و موزه عبرت در طبقه دوم تبدیل شده است.

باغ عفیف آباد شیراز
بررسی تاریخچه باغ عفیف آباد شیراز

میرزا هم چنین قنات لیمک را در قصر قمشه به منظور آبیاری باغ خریداری نمود. در اواخر حکومت قاجاریه و پس از مرگ قوام، باغ به عفیفه خانم، خواهر زاده بانی باغ رسید و به واسطه تحولات زیادی که در آن ایجاد کرد، به باغ عفیف آباد شهرت پیدا کرد.

با به روی کار آمدن حکومت پهلوی، این باغ به فرح پهلوی هدیه داده شد و سرانجام در سال 1340 ارتش موفق شد طی یک مزایده این باغ 127 هزار متر مربعی را خریدار نماید. باغ عفیف آباد هم چنان در اختیار ارتش قرار دارد و بازدید از آن هم برای عموم آزاد می باشد. لازم به ذکر است که موزه نظامی باغ عفیف آباد در فرودین سال 1370 به همت ارتش جمهوری اسلامی در این کاخ بر پا شد تا به موزه نظامی شماره دو کشور تبدیل شود.

معرفی بخش های مختلف باغ عفیف آباد شیراز

کل مجموعه باغ عفیف آباد، به طور کلی شامل از کاخ سلطنتی، حمام و قهوه خانه سنتی و باغ ایرانی تشکیل شده است که بازدید از تمامی آن ها برای عموم در دسترس می باشد:

ورودی

ورودی اصلی باغ در قسمت شمالی آن واقع شده است و از چهار ستون گچی تشکیل شده است که گچ بری سر ستون های آن ها با الگوبرداری از سر ستون های تخت جمشید طراحی شده اند. پس از درب ورودی، دهلیزی قرار گرفته است که به فضای اصلی باغ راه پیدا می کند و در دو سمت آن اتاق هایی تعبیه شده اند که به منظور محل سکونت خدمه مورد استفاده قرار می گرفتند.

باغ عفیف آباد شیراز
بررسی ورودی باغ عفیف آباد شیراز

کاخ سلطنتی

عمارت اصلی در مرکز باغ می باشد و ورودی اصلی آن در قسمت شمالی واقع شده است که با چندین پله سنگی به تالاری سر پوشیده منتهی می شود. جلوی پلکان ورودی، ارابه ای به چشم می خورد که برای تشییع پیکر رضا شاه پهلوی استفاده شده بود. هم چنین توپ جنگی فتحعلی شاه قاجار در این محل خود نمایی می کند.

نمای اصلی عمارت عفیف آباد همانند باغ ارم، رو به شرق می باشد و از ایوانی تشکیل شده است که در طول بنا به چشم می خورد. این ایوان، چهار ستون بلند و سقفی با پوشش چوبی را در خود جای داده است که بر روی آن ها نقاشی هایی از رنگ و روغن به چشم می خورد.

بر پیشانی عمارت نیز صحنه ای از تاج گذاری یکی از پادشاهان ساسانی نیز دیده می شود. در مقابل این ایوان چشم نواز، حوض بزرگی قرار دارد که راه اصلی باغ از جلوی آن آغاز می شود.

باغ عفیف آباد شیراز
معرفی کاخ سلطنتی در باغ عفیف آباد شیراز

ساختمان کاخ به صورت دو طبقه ساخته شده است و حدود 30 اتاق و تالار در آن جای گرفته اند. نمای غربی عمارت به نسبت نمای شرقی ساده تر می باشد. نمای جنوبی نیز از نظر تزیینات به نمای شمالی شباهت دارد. تمامی درب های عمارت با منبت کاری تزیین شده اند و پنجره ها دارای شیشه های رنگی بسیار زیبایی هستند.

طبقه اول کاخ امروزه به منظور موزه نظامی مورد استفاده قرار می گیرد و در آن ادوات جنگی و اسلحه هایی مربوط به دوران مختلف برای نمایش، نگهداری می شوند. اموال این موزه از ابتدایی ترین جنگ افزار ها تا اسلحه های پیشرفته سال های نه چندان دور را شامل می شوند که می تواند برای هر بازدید کننده ای جذاب باشد. از اسلحه های گران بهای این موزه می توانیم به تفنگ فتحعلی شاه، ناصر الدین شاه، رضا شاه، محمد رضا شاه، اسلحه های رزمندگان نهضت جنگل و مسلسل رئیس علی دلاوری اشاره کنیم.

با عبور کردن از طبقه اول به کم یک راه پله، به طبقه دوم خواهید رسید که با نام موزه عبرت شناخته می شود. این طبقه از یک راهرو بلند تشکیل شده است که دو طرف آن اتاق های همایش، رخت کن، نشیمن، مطالعه و پذیرایی به چشم می خورند. وسط راهرو این طبقه نیز تالاری بزرگ وجود دارد که دیوار های آن گچ کاری و منبت کاری شده اند و سقف چوبی آن با نقوش زیبایی مانند گل و بوته، مجالس بزم و شادی و شکارگاه تزیین شده است. یکی از جالب ترین آثار موزه، پیانوی شخصی فرح پهلوی می باشد که در جشن های 2500 ساله به او هدیه شده بود.

قهوه خانه

ساختمان قهوه خانه سنتی باغ عفیف آباد که در سمت راست درب ورودی باغ واقع شده است، که به سبک معماری ایرانی ساخته شده و حوض کوچکی در وسط حیاط آن به چشم می خورد. سالن قهوه خانه از 6 حجره تشکیل شده است که بر روی دیوار های آن نقش هایی از شاهنامه فردوسی مانند داستان زال و سیمرغ و یا نبرد رستم و اسفندیار دیده می شود.

هم چنین در مرکز قهوه خانه حوض کوچکی تعبیه شده است که ستون میانی سالن را در خود جای داده است. متاسفانه در حال حاضر این قهوه خانه با کاربری تجاری مورد استفاده قرار می گیرد که منجر به کم شدن زیبایی آن شده است.

حمام سنتی

از دیگر بخش های دیدنی باغ عفیف آباد، می توانیم به حمام آن اشاره کنیم که در قسمت غربی ساختمان واقع شده است و بر اساس شیوه حمام های ایرانی آن را ساخته اند. این حمام دو خزینه آب سرد و آب گرم را در خود جای داده است و گذشته از قرار دادن دیگ مسی در کف خزینه، آب گرم مخصوص استحمام را درست می گردند.

باغ عفیف آباد شیراز
بررسی بخش های مختلف باغ عفیف آباد شیراز

دیوار های این حمام که به روشی بسیار ابتدایی مرمت و باز سازی شده اند، با نقش های برجسته ای مانند فرهاد در کوه بیستون، صحنه ورود حضرت یوسف به جمع زنان مصری و دیدار مردم با خسرو پرویز پوشیده شده است. متاسفانه سبک مرمت این حمام نیز حس و حال واقعی آن را از بین برده است و جذابیت آن را کاهش داده است. پشت بام حمام نیز دارای مناره و قبه می باشد.

باغ ایرانی

باغ عفیف آباد در زمان ساخت، نمونه کاملی از هنر گل کاری ایرانی به شمار می آمد که متاسفانه امروزه به بخش گل کاری و درختان باغ توجه چندانی نمی شود و دیگر آن بعد از زیبایی باغ به چشم نمی خورد. با این وجود هنوز هم تماشای نخل های سر به فلک کشیده و انواع درخت های مرکبات در این باغ بزرگ و زیبا حس بی نظیری را به بازدید کنندگان القا می کنند.

در محوطه باغ، باغچه های بزرگی با نظم خاصی کرت بندی شده و درختانی مانند صنوبر، بید، عر عر و درختان میوه، به خصوص انار در آن ها به چشم می خورد.

ساعات بازدید و هزینه بلیط باغ عفیف آباد شهر شیراز

ساعات بازدید باغ عفیف آباد در نیمه اول ساب از 8 صبح لغایت 12 و از 3 عصر تا 7 غروب می باشد. در نیمه دوم سال نیز می توانید بین ساعات 8 تا 12 و 15 تا 17 به بازدید از آن بروید. روز های تاسوعا و عاشورا، شهادت امام علی (ع)، رحلت پیامبر (ص)، رحلت امام خمینی (ره) و شهادت امام جعفر صادق (ع)، مجموعه موزه عفیف آباد فعالیتی ندارد.

بهای بلیط بازدید از باغ عفیف آباد برای گردشگران داخلی و خارجی متفاوت می باشد.

بهترین زمان بازدید از باغ عفیف آباد شیراز

بهترین زمان بازدید از باغ عفیف آباد مانند سایر باغ های شهر شیراز، اردیبهشت ماه می باشد. البته این باغ در سایر فصل های سال نیز جذابیت های خاص خود را دارد. حتی در فصل زمستان به دلیل وجود موزه های نظامی و عبرت، بازدید از کل مجموعه می تواند خاطرات زیبایی را از سفر به شهر شیراز برای شما به جا بگذارد.

باغ عفیف آباد شیراز
بهترین زمان بازدید از باغ عفیف آباد شیراز

در صورتی که شما هم اطلاعاتی در مورد باغ عفیف آباد شیراز دارید، می توانید آن را در انتهای مطلب با سایر کاربران با من بیا به اشتراک بگذارید.

پرسش های متداول

باغ عفیف آباد کجا است؟

باغ عفیف آباد شیراز در انتهای خیابان عفیف آباد، نزدیک به خیابان ستارخان واقع شده است.

باغ عفیف آباد شیراز چه دیدنی هایی دارد؟

کل مجموعه باغ عفیف آباد از کاخ سلطنتی، حمام و قهوه خانه سنتی و باغ ایرانی تشکیل شده است که امروزه همه آن ها برای بازدید عموم در دسترس قرار گرفته اند. کاخ سلطنتی نیز خود میزبان دو موزه نظامی و موزه عبرت می باشد.

بهترین زمان بازدید از باغ عفیف آباد شیراز چه وقت است؟

بهترین زمان بازدید از باغ عفیف آباد مانند دیگر باغ‌ های شیراز اردیبهشت ماه می باشد. البته این باغ در فصول دیگر سال نیز جذابیت خود را دارد. حتی در فصل‌ زمستان به‌ دلیل وجود موزه ‌های نظامی و عبرت، بازدید از این مجموعه می ‌تواند خاطره‌ انگیز باشد.

ساعات بازدید از باغ عفیف آباد شیراز به چه صورت است؟

ساعات بازدید باغ عفیف آباد در نیمه اول سال از ۸ تا ۱۲ و ۱۵ تا ۱۹ و در نیمه دوم سال از ۸ تا ۱۲ و ۱۵ تا ۱۷ است. روز های تاسوعا و عاشورا، شهادت امام علی (ع)، رحلت پیامبر (ص)، رحلت امام خمینی (ره) و شهادت امام جعفر صادق (ع) این مجموعه فعالیت ندارد.

برچسب: باغ عفیف آباد شیراز
اشتراک گذاری108اشتراک گذاریارسال
طراحی سایت و سئو طراحی سایت و سئو طراحی سایت و سئو
مقاله قبلی

آب انبار باسیلیکا سیسترن استانبول

مقاله بعدی

سردر باغ ملی تهران

مطالب پیشنهادی

موزه بانک ملی ایران
دیدنی های شهر

موزه بانک ملی ایران؛ مجموعه ای از اسکناس های تاریخی

خرداد ۸, ۱۴۰۲

موزه بانک ملی ایران؛ مجموعه ای از اسکناس های تاریخی در صورتی که علاقه زیادی به آثار تاریخی و موزه...

خانه موتمن الاطبا
دیدنی های شهر

خانه موتمن الاطبا تهران؛ خانه ای با قدمت قاجار در محله عودلاجان!

اردیبهشت ۲۵, ۱۴۰۲

خانه موتمن الاطبا تهران؛ خانه ای با قدمت قاجار در محله عودلاجان! قدیمی ترین محله شهر تهران، یعنی محله عودلاجان،...

امامزاده داوود تهران
دیدنی های شهر

امامزاده داوود تهران؛ لذت عبادت در آب و هوایی خوش!

اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۲

امامزاده داوود تهران؛ لذت عبادت در آب و هوایی خوش! امامزاده داوود (ع)، از مکان های محبوب زیارتی و سیاحتی...

مقاله بعدی
سردر باغ ملی تهران

سردر باغ ملی تهران

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

رونق چرخه اقتصاد محلی در طرح تعطیلات سراسری پایان هفته

رونق چرخه اقتصاد محلی در طرح تعطیلات سراسری پایان هفته

نویسنده: مائده مسعودی
خرداد ۲۵, ۱۴۰۲
0

دولت در لایحه‌ سازماندهی تعطیلات که به مجلس ارائه داده به دنبال کاهش ساعت کاری است و در این لایحه...

یک شب اسکان رایگان در ازای ۳ روز اقامت در بوم‌ گردی ‌ها

یک شب اسکان رایگان در ازای ۳ روز اقامت در بوم‌ گردی ‌ها

نویسنده: مائده مسعودی
خرداد ۲۵, ۱۴۰۲
0

عضو هیات مدیره جامعه حرفه ‌ای اقامتگاه ‌های بوم‌ گردی کشور گفت: برای تابستان امسال طرحی ویژه‌ ای را برای...

آماده حمایت از طرح‌ های مبتکرانه در جهت تسهیل سفر هستیم

آماده حمایت از طرح‌ های مبتکرانه در جهت تسهیل سفر هستیم

نویسنده: مائده مسعودی
خرداد ۲۵, ۱۴۰۲
0

بر اساس گزارشات خبرنگار با من بیا مدیر کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی استان اردبیل گفت: آماده حمایت...

برپایی ۲ غرفه صنایع دستی مدد جویان در شهر ملی گلیم

برپایی ۲ غرفه صنایع دستی مدد جویان در شهر ملی گلیم

نویسنده: مائده مسعودی
خرداد ۲۵, ۱۴۰۲
0

رئیس کمیته امداد نمین گفت: هم زمان با برگزاری جشنواره ملی گلیم در عنبران، دو غرفه محصولات صنایع دستی مدد...

طراحی سایت و سئو هیراوب طراحی سایت و سئو هیراوب طراحی سایت و سئو هیراوب

مطالب گوناگون

شاهچراغ شیراز
دیدنی های شهر

شاهچراغ شیراز

نویسنده: مائده مسعودی
آذر ۷, ۱۴۰۱
0

شاهچراغ شیراز در بین دیدنی های بی نظیر شهر شیراز، حرم حضرت شاهچراغ (ع) چون ستاره ای پر فروغ می...

جزئیات بیشتر
استادیوم لوسیل قطر
دیدنی های شهر

استادیوم لوسیل قطر

نویسنده: مائده مسعودی
آذر ۲۰, ۱۴۰۱
0

استادیوم لوسیل قطر استادیوم لوسیل بزرگ ترین وزرشگاه قطر بوده و به عنوان یکی از هشت استادیومی شناخته می شود...

جزئیات بیشتر
حمام وکیل شیراز
دیدنی های شهر

حمام وکیل شیراز

نویسنده: مائده مسعودی
آبان ۲۵, ۱۴۰۱
0

حمام وکیل شیراز حمام وکیل شیراز از دیدنی های این شهر محسوب می شود که قدمت آن به دوران زندیه...

جزئیات بیشتر
اظهارات ضرغامی درباره سیم کارت‌ بدون فیلتر و محدودیت سفر آذربایجانی‌ ها
اخبار گردشگری

اظهارات ضرغامی درباره سیم کارت‌ بدون فیلتر و محدودیت سفر آذربایجانی‌ ها

نویسنده: مائده مسعودی
اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۲
0

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: رویداد «اردبیل ۲۰۲۳» از فردا به عنوان پایتخت گردشگری کشور های عضو...

جزئیات بیشتر
با من بیا

طراحی و توسعه هیراوب

ارتباط با ما

  • درباره ما
  • تبلیغات
  • حریم خصوصی و امنیت
  • تماس با ما

شبکه های اجتماعی

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • گردشگری
    • اخبار گردشگری
  • ایرانگردی
  • جهانگردی
  • دیدنی های شهر
  • رستوران گردی
    • سوغاتی های محلی
  • راهنمای سفر

طراحی و توسعه هیراوب

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

فراموشی رمز عبور ؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

وارد شدن