امامزاده داوود تهران؛ لذت عبادت در آب و هوایی خوش!
امامزاده داوود (ع)، از مکان های محبوب زیارتی و سیاحتی در شهر تهران می باشد که در شمال غرب این شهر واقع شده است. این امامزاده به دلیل برخوردار شدن از موقعیت خوب به جهت دسترسی و آب و هوا، از دیدنی های شهر تهران نیز برای گردشگری به شمار می آید.
بر اساس روایات تاریخی امامزاده داوود (ع) با 11 پشت به امام حسن (ع) می رسد و طبق دیگر روایات تاریخی به جا مانده از گذشته، به همراه امام هشتم شیعیان و دیگر بستگان خود به ایران آمده و کشته شده است. این امامزاده نیز از آثار ملی ایران می باشد.
در صورتی که آشنایی کاملی با امامزاده داوود (ع) تهران ندارید، پیشنهاد می دهیم که با من بیا را تا انتهای این مطلب همراهی کنید و اطلاعات کاملی را در مورد این امامزاده به دست آورید.
موقعیت مکانی و آدرس امامزاده داوود (ع) در تهران
آرامگاه امامزاده داوود (ع) که در بخش «کن» استان تهران قرار گرفته است، در طول سال، از زائران زیادی که به سفر به تهران دارند، میزبانی می کند و بخش عمده ای از آن ها را ساکنین پایتخت تشکیل می دهند.
برای رسیدن به این امامزاده می توانید از طریق تاکسی هایی که در میدان آزادی و میدان شهران فعالیت می کنند، اقدام نمایید.
در مجموع سه مسیر مختلف برای رسیدن به امامزاده داوود (ع) وجود دارد که در ادامه به معرفی آن ها پرداخته ایم:
مسیر اول: این مسیر، بهترین مسیر برای رسیدن به امامزاده داوود (ع) می باشد. باید خود را به بزرگراه آبشناسان برسانید و پس از مشاهده فلکه اول شهران، به سمت فلکه دوم شهران بپیچید. از آن جا به بعد مسیر سولقان در شمال تهران را پیش بگیرید. حدود 40 دقیقه تا یک ساعت بعد به امامزاده داوود (ع) خواهید رسید.
مسیر دوم: از انتهای بزرگراه یادگار امام به سمت فرحزاد حرکت کنید و سپس در جاده فرحزاد به امامزاده داوود (ع) رانندگی نمایید. این مسیر پس از 15 کیلو متر شما را به «تپه سلام» خواهد رساند. این تپه مکانی است که می توانید گنبد امامزاده را از دور مشاهده کنید.
مسیر کوهنوردان: این امکان وجود دارد که علاقه مندان به ورزش کوهنوردی، خود را به امامزاده داوود (ع) برسانند. برای رفتن از این مسیر، می توانید با تله کابین توچال، به سمت ایستگاه هفت حرکت کنید و از آن جا مسیر را به طرف قله کوه توچال در پیش بگیرید. پس از پیدا کردن جاده، تا قله «شاه نشین» که در پشت روستای شهرستانک قرار دارد، راه خود را ادامه دهید. باید دور این قله را دور بزنید تا به امامزاده داوود (ع) برسید.
اطلاعاتی در مورد آرامگاه امامزاده داوود (ع)
امامزاده داوود (ع) یکی از جاذبه های گردشگری در شهر تهران به شمار می آید و بنایی زیارتی در شمال پایتخت می باشد. بنای امامزاده در مجموع شامل دو مسجد می شود که دو به بقعه امامزاده در قسمت میانی منتهی می شوند.
بقعه هشت ضلعی که از سردابی در قسمت زیرین برخوردار شده است و قدمت آن به دوران صفویه باز می گردد. اما بنای اصلی آرامگاه در زمان قاجاریه احداث شد و توسعه پیدا کرد.
در صورتی که به درب ورودی امامزاده نگاه کنید، هشت بیت شعر توجه شما را به خود جلب خواهد کرد. در این شعر ها، نام فتحعلی شاه را به وضوح مشاهده خواهید کرد. این مسئله نشان می دهد که آرامگاه در زمان این شاه قاجاری ساخت و ساز شده است.
البته بر اساس توصیفاتی که در «روزنامه خاطرات عزیز السلطان» درج شده است، می توان فهمید که این بنا در زمان قاجاریه، شیروانی به رنگ سبز نیز داشته است که امروزه دیگر آثاری از آن به جا نمانده است.
پس از وارد شدن به این آرامگاه و احساس فضای معنوی آن، ضریحی ساده در مقابل چشمان شما، خود نمایی خواهد کرد. این ضریح که به ضریح جعفری شهرت پیدا کرده است، با طول 2.5 متر و عرض 1.30 متر ساخته شده است. در صورتی که به روی میله های ضریح، جایی خالی پیدا نکردید، تعجب نکنید! چرا که افراد زیادی در زمان زیارت امامزاده داوود (ع) به این ضریح دخیل می بندند و این کار به یکی از آداب از این زیارتگاه تبدیل شده است.
دریچه ای آهنی در گوشه شمال شرقی این بقعه به چشم می خورد که به قسمت سرداب منتهی می شود. پیکر مطهر حصرت امامزاده داوود (ع) در این سرداب دفن شده است.
امامزاده داوود (ع) هم اکنون در مالکیت سازمان اوقاف و امور خیریه قرار دارد و یکی از دیدنی های استان تهران به شمار می آید. علاوه بر این، در 30 اردیبهشت ماه سال 1315 هجری شمسی ، با شماره 259، در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
امامزاده داوود (ع) به دلیل مسیر سخت و کوهستانی که دارد، به شهرت رسیده است. هنگامی که فقط با کمک قاطرچی ها امکان پیمودن این مسیر بود! حتی امروزه که مسیری راحت و آسفالت شده ای برای دسترسی به امامزاده ایجاد شده است، در انتهای مسیر ماشین رو، حداقل یک ربع باید سر بالایی تندی را پیاده روی نمایید.
مسیر کوهستانی و سخت امامزاده داوود (ع)، لذت زیارت را دو چندان کرده بود و به همین خاطر، یکی از نذر های رایج در تهران قدیم، نذر امامزاده داوود (ع) به حساب می آمد.
در گذشته اهالی تهران به منظور زیارت امامزاده داوود (ع)، به طور معمول شب را در فرحزاد سپری می کردند و صبح روز بعد با کمک قاطر چی ها به امامزاده می رفتند. این امر اختصاص به طبقه خاصی هم نداشت و تقریبا کلیه زائرین این کار را انجام می دادند.
به طور مثال «در روزنامه خاطرات اعتماد السلطنه» این چنین آمده است که ناصر الدین شاه روز دوشنبه 17 محرم سال 1306 هجری قمری را در فرحزاد گذراند تا روز بعد به زیارت امامزاده داوود (ع) برود.
زیارت امامزاده داوود (ع)، از زمان قاجاریه، یکی از عادت های تهرانی ها تلقی می شد. به طوری که ناصر الدین شاه قاجار، در روستای خوش آب و هوای شهرستانک در نزدیکی امامزاده، قصری ساخت تا پس از زیارت، در آن جا استراحت کند.
از زمان قاجاریه که این بنا توسعه پیدا کرد تا به همین امروز، همواره زیارت امامزاده داوود (ع) برای اهالی شهر تهران لذت خاصی را به همراه داشته است و برای برخی از آن ها نیز شاید تبدیل به عادتی شده باشد که هفته ای یک بار یا ماهی یک بار آن را انجام می دهند.
امامزاده داوود (ع) چه کسی بود؟
در کتاب ها و منابع، دو شجره از امامزاده داوود (ع) ذکر شده است که یکی از آن ها ایشان را از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) به حساب آورده است و شجره شان نشان می دهد که با 11 پشت به این امام بزرگوار ختم می گردد. این نسبت چندان هم دقیق مشخص نمی باشد.
چرا که به باوری دیگر، امامزاده از نسل امام زین العابدین (ع) می باشد. هم چنین در مورد تاریخ تولد و تاریخ شهادت این امامزاده اطلاعات دقیق و درستی به جا نمانده است. در هر صورت، سال تولد ایشان حدود 440 هجری قمری و شهادت این امامزاده حدود سال 480 هجری قمری برآورد شده است.
حضرت امامزاده داوود (ع)، شخصی دانشمند، زاهد و نمازگزار بوده است. در رابطه با سرگذشت و نحوه شهادت ایشان گفته می شود که پس از شهادت امام حسین (ع)، نهضت های زیادی شکل گرفت و با سرکوب مواجه شد.
بسیاری از نوادگان ائمه در آن زمان مجبور به مهاجرت از زادگاه خود شدند و به دیگر سرزمین های اسلامی از جمله ایران کوچ کردند. این افراد هیچ گاه نتوانستند از دست خلفای بنی عباس در امان بمانند و تعداد زیادی از آن ها به شهادت رسیدند.
حضرت امامزاده داوود (ع) نیز از این مسئله مستثنی نبود. هم چنین برخی از بومیان بر این باور هستند که امامزاده داوود (ع) با همدستی فردی به نام «نجیم گبر» و یکی از دراویش روستای کن به شهادت رسیده است.
دیدنی های نزدیک به امامزاده داوود (ع)
جاده امامزاده داوود (ع)
جاده کن – سولقان از لذت بخش ترین بخش های سفر به امامزاده داوود (ع) می باشد که شامل جاده ای پر پیچ و هم در منطقه کن می شود. در این مسیر که پیمودن آن 45 دقیقه زمان می برد، مناظر سر سبز و چشم انداز های زیبایی را مشاهده خواهید کرد.
مسیر دیگر، جاده قدیم امامزاده داوود (ع) در منطقه فرحزاد به طول 15 کیلو متر می باشد که آسفالت نبوده و بیش تر برای افرادی که به مسیر های پیمایشی علاقه دارند، مناسب می باشد.
این جاده از منطقه ای با منظره ای زیبا، آبشار و طبیعتی چشم نواز عبور می کند. علاوه بر این، انواع خوراکی های وسوسه کننده مانند باقالی، لبو، بلال، تخمه بو داده، لواشک و آلوچه، چای زغالی، پشمک و… با توجه به فصل، در طول مسیر یافت می گردد.
آبشار رندان
دومین آبشار مرتفع در نزدیکی های شهر تهران، آبشار رندان می باشد. این آبشار زیبا در میان دره و در نزدیکی روستایی به همین نام در منطقه کن و سولقان تهران واقع شده است. آبشار رندان در روزهای گرم تابستان، گردشگران زیادی را پذیرا می باشد.
آبشار سنگان
از معروف ترین جاذبه های طبیعی جاده امامزاده داوود (ع) که در میان مردم بسیار محبوب می باشد، می توانیم به آبشار سنگان اشاره کنیم. برای سپری کردن اوقات خود در این آبشار باید حدود 7 کیلو متر وارد جاده آسفالت فرعی شوید تا به روستای سنگان برسید.
در روز های تعطیل از خودرو ها ورودیه دریافت می شود. بزرگراه تهران – شمال، دقیقا در مجاورت این جاده واقع شده است و فضای آرام دره سنگان را تحت تاثیر قرار داده است.
رستوران های امامزاده داوود (ع)
چندین رستوران سنتی با داشتن فضایی دلنشین در منطقه امامزاده داوود فعالیت دارند. نان و کباب های طبخ شده در این رستوران ها، کیفیت بالایی داشته و بر اساس گفته مشتریان و زائران، بسیار لذیذ می باشند. تخت های سنتی رستوران ها در فضای کوهستانی با نسیم خنک و هوای مطبوع، لذت صرف غذا را دو چندان می کنند!
آبشار امامزاده داوود
آبشار امامزاده از جاذبه های دیدنی پیرامون این آرامگاه می باشد. در ورودی روستای کن و در دره ای عمیق، آبشار امامزاده داوود قرار گرفته است که بسیاری از زائران تماشای آن را از دست نمی دهند.
بازار امامزاده داوود (ع)
بازار امامزاده داوود (ع) در فاصله کوتاهی از امامزاده قرار دارد و در آن هر نوع کالا و خوراکی هم چون سوهان تازه و داغ، انواع شیرینی و نان های سنتی تازه از تنور درآمده، پوشاک، چادر و جانماز، مهر و تسبیح، کتاب های احادیث، برس و شانه، اسباب بازی و… به زائران فروخته می شود.
آش و دوغ های محلی نیز در این بازار به فروش می رسند که در آن ها از سبزیجات کوهستانی منطقه امامزاده داوود استفاده شده است و مزه لذیذ و دلچسبی دارد.
آبشار تالون
آبشار تالون که از دیگر آبشار های مرتع در استان تهران به شمار می آیند، در روستای تالون در جاده منتهی به امامزاده داوود (ع) واقع شده است. پیش از امامزاده، به دو راهی می رسید که مسیر سمت چپ به روستای رندان و بعد به روستای تالون ختم می شود. آبشار تالون در بهار چشم اندازی زیبا دارد. ضمن این که، در کنار آبشار، چشمه ای برای نوشیدن آب نیز دیده می شود.
اقامت در امامزاده داوود (ع)
با در نظر گرفتن این امر که افراد زیادی برای زیارت به امامزاده داوود (ع) مراجعه می کنند، بخشی از این منطقه به مسافر خانه ها اختصاص داده شده است. اجاره سوئیت در امامزاده داوود (ع)، برای زائرانی مناسب می باشد که از راه دور آمده اند و نیاز دارند تا ساعات و یا شبی را در آن جا سپری کنند.
در مسیر جاده امامزاده داوود (ع)، کمپینگ چندان رواج ندارد و حتی در مجاورت رودخانه نیز فضایی مناسب برای این کار تعبیه نشده است. اما در صورت نیاز می توانید در طبیعت و نزدیک روستا هایی مانند سنگان، رندان و تالون، به خصوص کنار امامزاده ها، چادر خود را بر پا کنید.
پارک کوهستانی کوهسار در ابتدای جاده امامزاده داوود (ع) نیز به دلیل داشتن امکانات اولیه نظیر پارکینگ و سرویس بهداشتی و آب آشامیدنی، محلی ایده آل برای اتراق به شمار می آید.
بهترین زمان را برای سفر به امامزاده داوود (ع) انتخاب کنید
فصل های بهار و تابستان برای گشت و گذار و طبیعت گردی در امامزاده داوود (ع) مناسب تر هستند. به طور معمول زمستانی سرد و پر برف را امامزاده داوود (ع) تجربه می کند. با این حال، مناظر سپید کوهستان و جاده آسفالت، سفر در زمستان را جذاب می کند. البته که باید هوای سرد را تحمل کنید!
امامزاده داوود (ع) در ابتدای روز های اولیه بهار ترکیبی از مناظر زیبای کوهستان و دمای خوب را شامل می شود. نیمه دوم بهار و نیمه ابتدایی پاییز نیز دمایی متعادل در این منطقه دارند. به همین دلیل، از فروردین ماه تا اوایل آبان ماه، سفر به امامزاده داوود (ع) دلچسب می باشد و در اوج تابستان، از طریق کوهنوردی امکان سفر به مناطق مرتفع تر از امامزاده داوود (ع) هم چون قله توچال وجود دارد.
نکاتی در مورد بازدید از امامزاده داوود (ع)
- امامزاده داوود (ع) دارای پارکینگ می باشد. به همین خاطر می توانید خودرو خود را در محلی مطمئن پارک نمایید.
- ورود به این امامزاده همانند دیگر مکان های مقدس و مذهبی در ایران، مستلزم رعایت شئونات اسلامی می باشد.
سیل سال 1401، تجربه ای تلخ برای آرامگاه امامزاده داوود (ع)
به همراه بارش شدید باران در 6 مرداد ماه سال 1401، سیل وحشتناکی در بیش تر نقاط ایران به راه افتاد که تلفات جانی و مالی زیادی را در پی داشت. یکی از نقاطی که از این حادثه در امان نماند، امامزاده داوود شهر تهران بود.
این س یل پس از بارش سنگین باران در دقیقه های پایانی پنجم مرداد ماه به راه افتاد و از سمت شمال امامزاده و از سوی بازارچه قدیم با گذشتن از رستوران ها و مغازه های مختلف، به درب بسته امامزاده برخورد نمود که با شکستن درب آستان، سیل با هر آن چیزی که از سر راه خود مانند اجناس رستوران ها و مغازه ها و لوازم و وسایل سنگین و سبک برداشته بود، وارد صحن گردید. پس از وارد شدن سیل به حرم، فرش و تجهیزات داخل حرم نیز در امان نماندند!
متاسفانه در پی رخداد این سیل آب در منطقه امامزاده داوود (ع) تهران، 19 نفر از هموطنان، جان خود را از دست دادند. البته بستن درب های آستان، تخلیه سریع زائران و منتقل کردن آن ها به مکانی امن به واسطه خادمان امامزاده، نقش مهمی در جلوگیری از بیش تر شدن آمار جان باختگان و مفقودین داشت.
از آن جایی که امامزاده داوود (ع) شهر تهران، یکی از مناطق و زیارتگاه های قدیمی در پایتخت و در منطقه کن – سولقان به شمار می آید، ممکن است خاطره ای شیرین و به یاد ماندنی از این آرامگاه و مکان زیارتی – سیاحتی در ذهن خود داشته باشید یا حتی اطلاعاتی بیش تر را در مورد آن بدانید. در هر صورت پیشنهاد می دهیم حتما آن ها را در انتهای این مطلب با دیگر کاربران با من بیا به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
امامزاده داوود (ع) کجا است؟
آرامگاه امامزاده داوود (ع) در بخش «کن» استان تهران واقع شده است.
سیل امامزاده داوود (ع) چه زمانی اتفاق افتاد؟
ششم مرداد ماه سال 1401 به دلیل سامانه بارشی مونسون.
دیدنی های اطراف امامزاده داوود (ع) کدام اند؟
جاده امامزاده داوود (ع)، آبشار رندان، آبشار سنگان، بازار امامزاده داوود (ع)، رستوران های امامزاده داوود (ع)
بهترین زمان سفر به امامزاده داوود (ع) کدام فصل می باشد؟
فصول بهار و پاییز و تابستان برای گشت و گذار و طبیعت گردی در امامزاده داوود (ع) بهترین فصل ها به حساب می آیند.