استادیوم شهر آموزش قطر
استادیوم شهر آموزش یکی دیگر از ورزشگاه های جام جهانی 2022 قطر می باشد که کار ساخت آن در سال 2020 به اتمام رسید. این ورزشگاه دارای نمای بسیار زیبایی به شکل الماس می باشد که نه تنها در طول روز، بلکه با نورپردازی رنگارنگ در شب، چشم ها را به خود خیره می نماید.
این استادیوم، با داشتن ظرفیت 40 هزار نفر، جزو ورزشگاه هایی است که پس از پایان جام جهانی، با کاهش تعداد صندلی ها مواجه خواهد شد. به طوری که فقط گنجایش 20 هزار نفر تماشاگر را داشته باشد.
استادیوم شهر آموزش با استفاده از سیستم های هوشمند ساختمانی، کنترل انرژی و نظارت بر مدیریت مصرف، نمونه ای از یک استادیوم پایدار در سطح جهان به شمار می آید.
با من بیا در ادامه این مطلب به معرفی ورزشگاه شهر آموزش بپردازید و تاریخچه ساخت آن را برای شما شرح دهد. با ما همراه باشید.
ورزشگاه شهر آموزش کجا است؟
استادیوم شهر آموزش در میان محوطه های دانشگاهی در مجموعه شهر آموزش بنیاد کشور قطر و در 15 کیلو متری مرکز شهر دوحه واقع شده است.
دسترسی به استادیوم شهر آموزش
استادیوم شهر آموزش، با خودرو، تاکسی و همین طور مترو، دسترسی راحتی را فراهم نموده است. ایستگاه مترو شهر آموزش با نام عربی «المدینه التعلیمیه» و نام انگلیسی «Education City» با فاصله ای حدودا 10 دقیقه پیاده روی از استادیوم واقع شده اند. به منظور رسیدن به این ایستگاه باید سوار خطر سبز مترو شوید که از مرکز دوحه به سمت شرق امتداد پیدا می کند.

سیستم تراموای محلی نیز در شهر آموزش وجود دارد که برای تردد بین استادیوم و سایر نقاط شهر آموزش مورد استفاده قرار می گیرند.
معرفی ورزشگاه شهر آموزش
استادیوم شهر آموزش یکی از ورزشگاه های تازه تاسیس کشور قطر می باشد که در 15 ژوئن 2020 (26 خرداد ماه 1399) به طور کامل، مراحل ساخت آن به اتمام رسید. خبر تمام شدن مراحل ساخت این ورزشگاه، در یک برنامه تلویزیونی ویژه اعلام گردید و به عنوان سومین استادیوم آماده برای مسابقات جام جهانی 2022 قطر، نگاه ها و نظر ها را به خود جلب نمود. اولین مسابقه فوتبال یک ماه بعد در سوم سپتامبر در این ورزشگاه برگزار گردید.
ورزشگاه شهر آموزش موفق به کسب سه جایزه مهم شامل رتبه 5 ستاره در زمینه طراحی و ساخت، رتبه کلاس A در مدیریت ساخت و ساز و همین طور شاخص بازدهی فصلی انرژی از سیستم ارزیابی پایداری جهانی (GSAS) شده است. این جوایز گواهی بر تعهد کشور قطر به ارائه زیر ساخت های پایدار به منظور برگزاری جام جهانی فوتبال 2022 می باشند. در واقع، روش های طراحی و ساخت آگاهانه استادیوم به کاهش ردپای کربنی در طول ساخت و پس از آن کمک چشم گیری کرده است.
این استادیوم همانند سایر استادیوم های جام جهانی قطر، از سیستم های پیشرفته خنک کننده برخوردار شده است تا بازیکنان و هواداران در طول بازی ها با مشکلی مواجه شنوند. علاوه بر این، هواداران دارای معلولیت دسترسی خوبی به استادیوم خواهند داشت. به خصوص که موقعیت استادیوم در شهر آموزش با توجه به قابلیت دسترسی همه هواداران انتخاب شده است.
افرادی که به دنبال راحتی بیش تر هستند، می توانند مسابقات فوتبال را از بخش وی آی پی و اسکای باکس مشاهده نمایند.
به منظور اقامت در نزدیکی این ورزشگاه، می توانید اقامت خود را در هتل پریمیر این دوحه اجوکیشن سیتی رزرو نمایید که در زبان عربی با نام «فندق بریمیر ان الدوحه المدینه التعلیمیه» شناخته می شوند. این هتل سه ستاره، فقط چند کیلو متر با استادیوم فاصله دارد و به منظور رفت و آمد باید از تاکسی استفاده نمایید. ضمن این که هتل های متعدد دیگری در فاصله های دور تری از استادیوم واقع شده اند که گزینه های خوبی برای اقامت به شمار می آیند.
ظرفیت استادیوم شهر آموزش چند نفر است؟
فضای داخلی ورزشگاه از سه طبقه تشکیل شده است که برای 40 هزار نفر هوادار، جایگاه تعبیه شده است. بالا ترین طبقه استادیوم پس از جام جهانی 2022 برچیده می شود و ظرفیت آن به حدود 20 هزار نفر کاهش پیدا می کند. تصمیم دولت کشور قطر بر این است که این صندلی های به کشور های در حال توسعه اهدا شوند.

ورزشگاه شهر آموزش میزبان کدام بازی های جام جهانی 2022 قطر می باشد؟
در طول جام جهانی 2022 قطر، ورزشگاه شهر آموزش به طور کلی میزبان 6 بازی دور اول گروهی، یک بازی از مرحله یک شانزدهم نهایی و یک بازی از مرحله یک چهارم نهایی خواهد بود که در جدول زیر همراه با نام تیم ها و همین طور ساعت برگزاری برای شما درج نموده ایم:
تیم های فوتبال | تاریخ برگزاری مسابقه | ساعت برگزاری مسابقه به وقت محلی |
دانمارک – تونس | 22 نوامبر (اول آذر) | ساعت 16 |
کره جنوبی – اروگوئه | 24 نوامبر (سوم آذر) | ساعت 16 |
لهستان – عربستان سعودی | 26 نوامبر (پنجم آذر) | ساعت 16 |
کره جنوبی – غنا | 28 نوامبر (هفتم آذر) | ساعت 16 |
تونس – فرانسه | 30 نوامبر (نهم آذر) | ساعت 18 |
کره جنوبی – پرتقال | 2 دسامبر (یازدهم آذر) | ساعت 18 |
مرحله یک شانزدهم (تیم اوم گروه F – تیم دوم گروه E) | 6 دسامبر (پانزدهم آذر) | ساعت 18 |
مرحله یک چهارم نهایی (برنده بازی 53 و 54) |
استادیوم شهر آموزش چه زمانی و چگونه ساخته شد؟
طرح ورزشگاه شهر آموزش در دوم دسامبر 2014 (11 آذر ماه 1399) هم زمان با چهارمین سالگرد کسب حق میزبانی مسابقات توسط کشور قطر ارائه و ساخت و ساز آن به طور رسمی در سال 2016 استارت خورد. با این حال، امور مقدماتی ساخت مجموعه مانند خاک برداری بیش از 650 هزار متر مکعب از سال 2013 در جریان بود.
کشفی باور نکردنی در فوریه 2016 رخ داد. زمانی که در طول حفاری، سنگ هایی با قدمت 20 تا 30 میلیون سال کشف شدند. حفاری ها تا 17 متر ادامه پیدا کرد تا به این ترتیب زمین فوتبال پایین تر از سطح دریا قرار بگیرد و خنک تر باشد. ضمن این که این موضوع تاثیر مثبتی بر عایق حرارتی و کنترل دما داشته است.

در ژوئیه سال 2018، سازه بتنی اصلی به اتمام رسید که نمای کلی از شکل نهایی محل برگزاری را به نمایش گذاشته بود. جا گذاری سقف عظیم ورزشگاه در محل خود در نوامبر 2018 شروع شد و کار بر روی سقف و نمای استادیوم تا ژوئیه 2019 ادامه پیدا کرد. در نوامبر همان سال کار نصب صندلی ها به اتمام رسید. سر انجام ساخت و ساز این مجموعه در ژوئن 2020 تمام شد.
سقف ورزشگاه با پنل های فلزی پوشانده شده است و از کابل های فولادی کششی تهیه شده است. قسمت بیرونی ساختمان با 5200 مثلث تزیین شده است که با اشکالی شبیه الماس به یکدیگر اتصال پیدا کرده اند و رنگ آن ها بسته به زاویه تابش نور خورشید، تغییر می کند.
به همین دلیل این استادیوم که در طول روز درخشش فوق العاده ای دارد و در شب با هزاران دیود می درخشد، الماس صحرا نام گذاری شده است.
جالب است بدانید که نمای ورزشگاه به پنل های خورشیدی مجهز شده است که 20 درصد از انرژی مورد نیاز مجموعه را تامین می کند. وجود چنین ساختاری برای نمای ورزشگاه، کنترل حرارتی بهتر در فضای داخلی را میسر نموده است و فارغ از وضعیت آب و هوا، تماشای مسابقه را در دمای مطبوع 24 تا 28 درجه سانتی گراد امکان پذیر نموده است.
در زمان هایی که ورزشگاه مورد استفاده قرار نمی گیرد، برق پنل های خورشیدی آن به منظور امکانات ورزشی، آموزشی و پزشکی مجاور، مورد استفاده قرار می گیرند. ورزشگاه شهر آموزش به دلیل لوله کشی هایی با جریان کم آب در مقایسه با استادیوم های سنتی، حدود 55 درصد بیش تر در مصرف آب صرفه جویی می کند. علاوه بر این، طراحی آبیاری کارآمد با هدف کاهش مصرف آب در دستور کار قرار دارد. در سراسر محوطه بیرونی ورزشگاه نیز گونه هایی از گیاهان مقاوم به خشکی و بومی به چشم می خورند که باعث هر چه زیبا تر شدن پیرامون استادیوم شده اند.
حداقل 55 درصد از مصالح استفاده و به کار گرفته شده برای ساخت پروژه استادیوم از منابع پایدار و 28 درصد از مصالح ساختمانی بازیافتی می باشند که رد پای کربنی را به حداقل می رسانند. وجود سنسور های دی اکسید کربن در استادیوم این مزیت را دارند که کیفیت تهویه و هوای داخل را ضمانت کنند. س
بررسی امکانات استادیوم شهر آموزش قطر
فضا های سبز و امکانات مدرنی مانند استخر، سال موج سواری، فروشگاه، زمین های تمرین فوتبال، زمین گلف و مرکز پزشکی در اطراف استادیوم شهر آموزش تعبیه شده اند که همگی با توجه به اصول پایداری و سازگاری با محیط زیست ساخته شده اند.

ورزشگاه شهر آموزش از 39 اسکای باکس (اتاق بزرگ اختصاصی با چشم انداز زمین بازی) برخوردار شده است که هر کدام از 9 تا 36 نفر را در خود جای می دهند. هر اسکای باکس، آشپزخانه مخصوص به خود را دارد. هم چنین این استادیوم از 6 جایگاه رسانه و یک سالن کنفرانس 150 نفری تشکیل شده است.
مکان های دیدنی اطراف ورزشگاه شهر آموزش
استادیوم شهر آموزش در مجموعه ای به همین نام واقع شده است که هفت دانشگاه مشهور و مراکز تحقیقاتی پیشرفته را در خود جای داده است. از مهم ترین دیدنی های کشور قطر در این منطقه می توانیم به کتابخانه ملی کشور قطر، مسجد شهر آموزش و باغ گیاه شناسی قرآنی اشاره کنیم. باشگاه گلف این منطقه نیز برای علاقه مندان گزینه بسیار مناسبی به شمار می آید.
موزه شیخ فیصل بن قاسم آل ثانی
در موزه شیخ فیصل بن قاسم آل ثانی، سفری به گذشته را تجربه خواهید کرد. این موزه از مجموعه های نگهداری می کند که توسط شیخ فیصل جمع آوری شده اند. موزه شیخ فیصل که از دیدنی های شهر های قطر محسوب می شود، در سال 1998 میلادی فعالیت خود را آغاز نموده است و بیش از 15 هزار اثر تاریخی از دوره ژوراستیک تا به امروز را به نمایش گذاشته است.
از مهم ترین آثار موجود در موزه می توانیم به تعداد زیادی قرآن نفیس، پرده کعبه، 700 فرش، بیش از 600 خودرو عتیقه، انواع لباس از نقاط مختلف دنیا، مبلمان عتیقه و آلات موسیقی اشاره کنیم. موزه شیخ فیصل بن قاسم با خودرو در فاصله کمی از شهر آموزش واقع شده است.
کتابخانه ملی قطر
کتابخانه ملی قطر توسط رم کولهاس به شکل الماسی با فضای داخلی بسیار بزرگ و پهناور طراحی شده است. قفسه های کتاب بخش اصلی این ساختمان را در بر می گیرند که به عنوان بخش جدایی ناپذیر از معماری آن شناخته می شوند.

به لطف وجود فناوری های نوآورانه، دسترسی به کتاب ها و کارایی کتابخانه افزایش پیدا کرده است. هم چنین ابزار ها و تجهیزات در ایستگاه های نوآوری کتابخانه به بازدید کنندگان این امکان را می دهند تا به فعالیت هایی مانند ویدئو گرافی، عکاسی، طراحی، ویرایش صدا و چاپ سه بعدی مشغول شوند.
آکادمی اسب سواری الشقب
به منظور تمای گوشه ای از میراث زنده کشور قطر، به آکادمی اسب سوار الشقب با اسب های معروف عربی بروید. هدف این مرکز حفظ سنت های تاریخی و میراث اسب های عرب می باشد. حیواناتی که نقش مهمی در استقلال کشور قطر ایفا نموده اند و به همین دلیل در این کشور بسیار مورد احترام واقع می شوند. الشقب که که بیش از 700 اسب را در خود جای داده است، یکی از پیشرو ترین برنامه های اسب سواری جهان را بر اساس سه اصل تعالی، آموزش و میراث معرفی می کند.
در صورتی که اطلاعات بیش تری از ورزشگاه شهر آموزش کشور قطر دارید، می توانید آن را در انتهای این مطلب با سایر کاربران با من بیا به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
استادیوم آموزش در کدام شهر قطر واقع شده است؟
دوحه
ورزشگاه شهر آموزش گنجایش چند تماشاچی را دارد؟
40 هزار نفر که بعد از مسابقات جام جهانی 2022 قطر به 20 هزار نفر کاهش پیدا خواهد کرد.
استادیوم آموزش با الهام به چه شکلی طراحی شده است؟
الماس
آیا استادیوم شهر آموزش از سیستم خنک کننده برخوردار شده است؟
بله