بلوار کشاورز تهران
در شهر تهران، فضا های تاریخی و گردشی متعددی وجود دارد. از زیبا ترین خیابان های این شهر، بلوار کشاورز می باشد که دیدنی های جذاب زیادی را در پیرامون خود جای داده است.
بلوار کشاورز تهران، محلی مناسب برای پیاده روی و گذران اوقات فراغت به شمار می آید. ضمن این که راه های بسیار زیادی برای رسیدن و دسترسی به آن وجود دارد. علاوه بر این، در هر فصل از سال و در هر ساعت از شبانه روز، امکان بازدید از آن وجود دارد.
بلوار کشاورز، از دیدنی های شهر تهران به شمار می آید که تاریخچه ای پر فراز نشیب دارد و دیدنی های متفاوتی را در خود جای داده است. با من بیا در ادامه به معرفی و بررسی این بلوار پرداخته است.
بلوار کشاورز کجا است؟
بلوار کشاورز در منطقه 4 شهرداری تهران واقع شده است و از محله های کشاورز غربی، ولیعصر، کشاورز – پارک لاله و دانشگاه تهران عبور می کند. خیابان کشاورز، جزو معابر اصلی این محلات در شهر تهران محسوب می شود و از خیابان های حائز اهمیت در پایتخت می باشد.
بلوار کشاورز تهران از میدان ولیعصر در شرق آغاز می شود و به خیابان دکتر قریب در غرب منتهی می گردد. طول بلوار کشاورز شهر تهران، حدود 2.2 کیلو متر محاسبه شده است و در طول مسیر خود از شرق با خیابان فلسطین، خیابان حجاب، خیابان وصال شیرازی، خیابان قدس، خیابان 16 آذر، خیابان کارگر و خیابان جمالزاده تقاطع پیدا می کند. البته ضلع جنوبی پارک لاله نیز با این بلوار خاتمه می یابد.
مسیر های دسترسی به بلوار کشاورز تهران
بلوار کشاورز از نظر رفت و آمد و دسترسی، یکی از بهترین محله های شهر تهران به شمار می آید. در یک طرف ایستگاه مترو میدان ولیعصر و از سوی دیگر ایستگاه مترو میدان انقلاب اسلامی قرار گرفته اند. بی آر تی های خیابان ولیعصر نیز از بهترین شرایط دسترسی به این بلوار را فراهم کرده اند.
از بلوار کشاورز با یک یا دو تاکسی می توان به تمامی خیابان ها و میدان های اصلی پایتخت دسترسی پیدا کرد. اتوبوس های هفت تیر – صادقیه نیز از این بلوار عبور می کنند.
آیا بلوار کشاورز تهران طرح ترافیک است؟
بلوار کشاورز شهر تهران در محدوده طرح ترافیک قرار گرفته است. بهتر است بدانید که مرز محدوده طرح ترافیک از سمت شمال خیابان مطهری، از سمت جنوب خیابان شوش، از سمت غرب خیابان کارگر و از سمت شرق خیابان شریعتی و هفده شهریور می باشد.
البته با در نظر گرفتن شرایط موجود، طرح های ترافیکی شهر تهران در برخی از ساعات برقرار خواهند بود. در صورتی که علاقه دارید با خودرو شخصی برای دیدن این منطقه عازم شوید، توصیه می کنیم طرح ترافیک روزانه را خریداری کنید.
بررسی تاریخچه بلوار کشاورز
بلوار ها از بخش های جدا ناشدنی هر شهر به حساب می آیند. به طوری که شهر ها را نمی توان بدون آن ها تصور نمود. عمر بلوار ها به زیر 200 سال می رسد و در واقع ایجاد آن ها از زمان شروع شهرسازی مدرن و خیابان های جدید آغاز شده است که با گذر ها و معبر های قدیمی تفاوت داشتند.
این بلوار ها نقش شریان های اصلی شهر را ایفا می کردند که رفت و آمد و تردد از طریق آن ها امکان پذیر می شد. بلوار کشاورز نیز همین داستان را در گذشته خود دارد. بلواری 60 ساله که خاطرات نیم قرن شهر تهران را با خود یدک می کشد.
بلوار کشاورز از نخستین بلوار های ایران به شمار می آید که در سال 1338 و در دوره پهلوی اول ساخته شده است. این بلوار 1700 متر طول دارد و به منظور ساخت و اجرای آن، 6 میلیون تومان هزینه صرف شده است.
در آن زمان، منطقه 6 تهران در حال شکل گیری بود. این بلوار در ابتدا با نام الیزابت دوم خوانده می شد و بعد ها به بلوار کشاورز تغییر نام داد. دلیل نام گذاری این خیابان به بلوار کشاورز، مجاورت ساختمان پیشین وزارت کشاورزی ایران با آن بود. البته این بنا، امروزه به عنوان ساختمان قوه قضاییه مورد استفاده قرار می گیرد.
بلوار کشاورز توسط معمار ایرانی «سرفراز غزنی» طراحی شده است. بلوار تاریخی و ارزشمند کشاورز، پس گذشت حدود سه سال، در فهرست آثار ملی ایران ثبت گردید. تلاش به منظور ثبت ملی بلوار کشاورز از سال 1391 شروع شد و تا 28 شهریور ماه سال 1394 ادامه پیدا کرد. در همین سال بود که بلوار کشاورز توانست در فهرست آثار ملی جای بگیرید.
بلوار کشاورز در زمان گذشته یکی از تفرجگاه های شهر تهران محسوب می شد. به گونه ای که در اواخر روز و روز های تعطیل، تعداد زیادی از شهروندان از این بلوار در جهت محل گذراندن اوقات فراغت و تفریح استفاده می کردند. البته در میانه این بلوار نهری روان می باشد که به نهر کرج شهرت پیدا کرده است.
نهر کرج در واقع رودخانه ای بود که از رودخانه کرج منشعب می شد. سپس به سمت اراضی بهجت آباد حرکت می کرد و از این اراضی به سمت دارالخلافه شهر تهران امتداد می یافت. آب این نهر به منظور کشاورزی و آب آشامیدنی خانه ها در تهران قدیم مورد استفاده قرار می گرفت.
تا پیش از این که تهران لوله کشی شود، این نهر نقش عمده ای در تامین آب تهران داشت. موقعیت جغرافیایی نهر کرج کاملا مطابق با بلوار کشاورز فعلی می باشد. به همین خاطر، این محدوده از حیث تاریخی جایگاه ویژه ای را از آن خود کرده است.
معرفی دیدنی های بلوار کشاورز تهران
نخستین و خاطره انگیز ترین مکان دیدنی در بلوار کشاورز، پارک لاله می باشد. این پارک تا پیش از انقلاب، با نام پارک فرح شناخته می شود.
پارک لاله در سال 1345 احداث شده است و از پارک های بزرگ شهر تهران به شمار می آید. مساحت پارک لاله، 35 هکتار محاسبه شده است و گونه های گیاهی متفاوتی را در خود جای داده است. این پارک زیبا و قدیمی، از درختان چنار، اقاقیا و کاج پرشده است!
علاوه بر پارک لاله، در نزدیکی بلوار کشاورز تهران، موزه فرش، موزه هنر های معاصر و مراکز فرهنگی مانند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قرار گرفته اند. امکانات و دیدنی های بلوار کشاورز همگی کنار هم باعث شده اند تا این محل به یکی از پاتوق های علاقه مندان به گشت و گذار های فرهنگی تبدیل شود.
از دیگر دیدنی های فوق العاده سرگرم کننده در فاصله ای کوتاه از بلوار کشاورز شهر تهران، بازارچه خود اشتغالی محبوب و پرطرفداری می باشد که در دو چندان کردن جذابیت این محدوده و جذب جمعیت گردشگران، تاثیر چشم گیری گذاشته است.
در بلوار کشاورز تهران، چندین رستوران و هتل معروف خاطره انگیر مانند رستوران شاندرمن و هتل بلوار وجود دارند که چند نسل از اهالی شهر تهران، با آن ها خاطره سازی کرده اند و هم چنان در بین نسل های امروزی، پر طرفدار می باشند.
به تازگی هتل اسپیناس نیز به این مجموعه اضافه شده است که به عنوان یکی از مجلل ترین هتل های شهر تهران شناخته می شود و بیش تر به منظور برگزاری جشن و سمینار مورد استفاده قرار می گیرد. هم چنین محل اقامت میهمانان خارجی می باشد که سفری به تهران داشته اند.
در صورتی که تا به حال از بلوار کشاورز تهران دیدن کرده اید و تجربه و خاطره ای به یاد ماندنی از آن دارید، می توانید در انتهای این مطلب، آن را با دیگر کاربران با من بیا به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
معمار بلوار کشاورز تهران چه کسی است؟
معمار بلوار کشاورز، معماری ایرانی به نام سرفراز غزنی می باشد.
مشهور ترین جاذبه گردشگری بلوار کشاورز کجا است؟
پارک لاله، موزه فرش، موزه هنر های معاصر، رستوران شاندرمن، هتل اسپیناس و بازارچه خود اشتغالی
نام قدیمی بلوار کشاورز چه بود؟
بلوار الیزابت دوم
بلوار کشاورز در چه سالی ساخته شد؟
بلوار کشاورز از نخستین بلوار کشاورز های ایران محسوب می شود که در سال 1338 و در دوره پهلوی اول با طول 1700 متر ساخته شده است.