دولت در لایحه سازماندهی تعطیلات که به مجلس ارائه داده به دنبال کاهش ساعت کاری است و در این لایحه ۴۴ ساعت را به ۴۲.۵ ساعت تقلیل داده است. کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در تاریخ ۲۲ خرداد ماه سال جاری با کاهش ساعت کار اداری از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت در هفته و تعطیلی روز شنبه موافقت کرده است.
مصطفی فاطمی، مدیر کل توسعه گردشگری داخلی نیز معتقد است، تعطیلات سراسری در پایان هفته منجر به این خواهد شد که مردم بیش از گذشته به سفر های کوتاه مدت روی آورند. قطعا تعطیلات پایان هفته نه تنها به جهش صنعت گردشگری منجر می شود، بلکه به اقامتگاه ها و کسب و کار های بومی کوچک در اطراف شهر های بزرگ نیز کمک می کند.
فرید جواهر زاده در گفت و گو با خبرنگار با من بیا نیز در خصوص طرح تعطیلات پایان هفته، اظهار کرد: این که تعطیلی پایان هفته چه روزی باشد، تفاوت نمی کند. بلکه در نگاه کلان، در موضوع ساماندهی تعطیلات پایان هفته نظر بر این بود که بتوان با برنامه ریزی درست و منسجم امکان سفر های کوتاه مدت یک یا ۲ روزه در اطراف مراکز بزرگ جمعیتی را محقق کرد.
وی افزود: در واقع شکل گیری امکان سفر و گردشگری در آخر هفته به طور طبیعی به افزایش راندمان و عملکرد بستگی دارد که می تواند برای هر انسانی مفید باشد. بنابراین لزوم این نگاه در طرح تدوین پنجشنبه یا شنبه مهم نبود که کدام روز تعطیل باشد؛ بلکه مهم این است که تعطیلات سراسری پایان هفته می تواند امکان سفر های کوتاه مدت را برای مردم فراهم کند.
رئیس انجمن علمی طبیعت گردی ایران تصریح کرد: ساکنان شهر های بزرگ با سفر به شهر ها و روستا های گردشگری کوچک در اطراف شهر خود می توانند آخر هفته های پر رونق تری را در حوزه گردشگری به وجود آورند. هم چنین بسیاری از مراکز گردشگری و تفریحی به ویژه اقامتگاه های بوم گردی و بین راهی می توانند از این طرح بهره مندی بسیار زیادی را کسب کنند.
جواهر زاده ادامه داد: بنابراین این طرح در طولانی مدت می تواند آورده اقتصادی بسیار خوبی داشته باشد و چرخه اقتصاد محلی را رونق دهد؛ هم چنین می تواند مکمل طرح های گردشگری در کشور نیز باشد.
منبع: ایسنا