موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار
در محله قدیمی بریانک، یکی از دیدنی های شهر تهران به نام موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار قرار دارد. این مجموعه بزرگ، انواع نرم تنان، پستانداران و انواع تاکسیدرمی را شامل می شود. جالب است بدانید که نام این موزه، از هفت چنار کهنسال این محله گرفته شده است.
با وجود دیدنی های تاریخی و اماکن تفریحی متعدد و مختلف در شهر تهران، این شهر به یکی از مقاصد حائز اهمیت از نظر گردشگران و توریست ها تبدیل شده است.
با توجه به این مسئله که برخی از محله های شهر تهران به دلیل داشتن بافت قدیمی، چندین مکان تاریخی را در خود جای داده اند، بازدید از آن ها با سهولت بیش تری انجام می شود. محله بریانک نیز یکی از همین محله های قدیمی به شمار می آید که موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار را در خود جای داده است.
با من بیا تصمیم دارد در ادامه به صورت کامل موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار را در این مطلب مورد بررسی قرار دهد و تاریخچه و شرایط و قوانین بازدید از آن را برای شما شرح دهد. با ما همراه باشید.
اطلاعاتی در مورد موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار تهران
در بازدید از موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار، بازدید کنندگان علاوه بر این که امکان مشاهده زیستگاه های تالابی، خشکی، کوهستانی، دریاچه ای و… را در اختیار دارند، بلکه با طبقه بندی علمی حیوانات تاکسیدرمی شده، در سالن های مختلف، با محیط زیست و اهمیت حفاظت از آن بیش تر آشنا خواهند شد.
به طور مثال، بازدید کنندگان با مشاهده گونه های مختلفی از پرندگان و توضیحات کارشناسان حاضر در این مجموعه، می توانند به راحتی از طریق منقار هر پرنده آن را شناسایی کنند و تشخیص دهند که پرنده مربوطه گوشت خوار می باشد یا مواد غذایی خود را از تنه درختان و یا سطح و زیر آب تهیه می نماید.
ضمن این که در موزه هفت چنار، بازدید کنندگان امکان آشنایی با زیستگاه هایی را خواهند داشت که به طور طبیعی در کشور، شرایط بازدید از آن ها فراهم نمی باشد. با توجه به بازدید هایی این چنینی، این امکان میسر شده است تا بیش تر مردم در مورد اهمیت حفاظت از گونه های مختلف حیوانات و زیستگاه آن ها اطلاعاتی را به دست بیاورند.
اغلب حیوانات تاکسیدرمی شده حاضر در موزه هفت چنار، توسط شکارچیان غیر مجاز شکار شده و پس از توقیف، به صورت تاکسیدرمی درآمده اند. از این رو می توان گفت که یکی دیگر از اهداف این موزه، اطلاع رسانی برای جلوگیری از شکار غیر قانونی و ایجاد کلکسیون شخصی می باشد.
چطور به موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار برویم؟
موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار در ضلع شمالی میدان بریانک و در شرق خیابان دعوتی واقع شده است. به منظور استفاده از مترو برای بازدید از این موزه، باید خط شماره هفت را سوار شوید و در ایستگاه بریانک پیاده شوید. از ایستگاه تا موزه حدود 900 متر فاصله وجود دارد که می توانید با دقایقی پیاده روی آن را پشت سر بگذارید و به موزه برسید. اما اگر قصد دارید با خودرو شخصی برای بازدید از موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار عازم شوید، حتما کمبود فضای پارک را در نظر بگیرید.
در صورتی که مسافر و در حال کسب تجربه سفر به تهران هستید و تصمیم به استفاده از اتومبیل شخصی را دارید، می توانید از طریق برنامه ها و اپلیکشین های مسیر یاب خود را به این موزه برسانید.
گذشته ای از موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار
ساختمان موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار در سال 1310 یعنی در اواخر دوره حکومت قاجار و ابتدای دوره پهلوی، به منظور بهره برداری صنعتی به عنوان کارخانه جوراب بافی ساخته شد.
این موزه پس از این که مورد باز سازی و مرمت قرار گرفت، در خرداد ماه سال 1376 با کاربری موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار مورد بهره برداری قرار گرفت و میزبان گردشگران می باشد. هم چنین هم اکنون این موزه در لیست آثار و اماکن ملی ایران جای گرفته است.
داخل موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار چه خبر است؟
موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار در زمینی با مساحت بالغ بر 7693 متر مربع و زیر بنایی با متراژ 2683 متر مربع به اجرا درآمده است. این موزه از دو بخش تشکیل شده است که سالن حشرات، انواع نرم تنان، اسفنج ها و مرجان ها، نمونه های پستاندارن آفریقایی، پرندگان ایران، دیورامای رشته کوه های البرز، زاگرس و….، آکواریوم، کارگاه تاکسیدرمی، چایخانه و سفره خانه را شامل می شوند.
بخش کثیری از آثاری که در این موزه به نمایش درآمده اند، به صورت غیر زنده و تاکسیدرمی شده دیده می شوند و هدف از طراحی آن ها، آشنایی با جانوران و شناخت زیستگاه آن ها برای بازدید کنندگان، به خصوص دانش آموزان می باشد.
نمونه های غیر زنده
در موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار، نمونه های غیر زنده بی مهرگان، اسفنج ها، نرم تنان، خار تنان، سخت پوستان و حشرات را تشکیل می دهند و در معرض دید عموم گذاشته شده اند.
توتیا، ستاره دریایی، دلار سنگی، انواع خرچنگ های آب شیرین و شور، شاه میگو، خرچنگ عنکبوتی، انواع پروانه های ایران، سوسک ها، ملخ ها، سنجاقک ها و زنبور های اتاله شده، به عنوان بخشی از این مجموعه به شمار می آیند.
علاوه بر این، نمونه های غیر زنده ماهی های غضروفی و استخوانی نظیر سفره ماهی ها، بادکنک ماهی ها و انواع کوسه ماهی ها در این مجموعه به چشم می خورند.
خزندگان
مار ها، سوسمار ها و لاکپشت ها، خزندگان موجود در این موزه محسوب می شوند.
پستانداران
از انواع مختلف پستانداران وحشی علف خوار و گوشتخوار به شکل تاکسیدرمی شده در این مجموعه نگهداری می گردد. تاکسیدرمی این حیوانات به صورت تمام بدن، سر و گردن، تخته پوست، شاخ و جمجمه می باشد.
قوچ، کل، شوکا، مرال، خرس قهوه ای، آهو و جبیر، شیر، پلنگ، یوز پلنگ آسیایی، بوفالو، گورخر ایرانی و انواع آنتیلوپ ها حیوانات تاکسیدرمی شده این مجموعه به حساب می آیند که امکان تماشای آن ها برای شما فراهم شده است.
آکواریوم
آکواریوم موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار، به شکل غاری پر پیچ و خم ساخته شده است که انواع ماهی های آب شیرین از رودخانه های سر تا سر دنیا در آن زندگی می کنند. ماهی هایی که در این آکواریوم حاضر هستند شامل ماهی های گوشتخوار، گربه ماهی ها، پیرانا، اسکار، پنگوسی و سمندر آب شیرین می شود.
پرندگان
پرندگان متفاوتی از خانواده های مختلف آبزی و خشکی زی در این موزه به شکل تاکسیدرمی شده در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته اند.
این پرندگان شامل خانواده کلاغ، خانواده مرغابی، خانواده قرقاول، پرندگان شکاری و انواع گنجشک سانان می شوند که می توانید از آن ها بازدید نمایید.
حیات طبیعی
ضمن این که سالن های تعریف شده در موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار تعبیه شده اند و انتظار بازدید کنندگان را می کشند، در بخش حیات طبیعی موزه، نمونه هایی از پرندگان زنده مانند انواع اردک ها، قو ها، غاز ها، فلامینگو، کبک، قرقاول، طوطی، طاووس و یک میمون رزوس نیز در بخش حیات طبیعی تحت محافظت و نگهداری قرار گرفته اند.
زمین شناسی و آثار طبیعی
بخش زمین شناسی موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار، از مجموعه های مختلفی تشکیل شده است که مهم ترین آن ها شامل سنگ ها و کانی های مختلف با منشا آذرین، رسوبی و دگرگونی می باشد.
علاوه بر این، فرمول شیمیایی هر سنگ به همراه کاربرد و معادن مرتبط با آن، در کنار هر کدام شرح داده شده است. فسیل بی مهرگان از دوره های پیشینی، از دیگر دیدنی های این بخش به شمار می آیند.
کارگاه تاکسیدرمی
با این که حیوانات تاکسیدرمی شده در موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار به نمایش بازدید کنندگان گذاشته شده اند، شما این امکان را در اختیار دارید تا در سالن تاکسیدرمی، با طریقه علمی و عملی تاکسیدرمی پرندگان و پستانداران آشنا شوید.
هم چنین شیوه و نحوه اتاله کردن یا خشک کردن حشرات نیز در این موزه مورد بررسی قرار می گیرد.
کتابخانه
کتابخانه موزه هفت چنار، با مجموعه ای متشکل از 4500 جلد از کتاب های تخصصی و عمومی، برای علاقه مندان قابل استفاده می باشد. البته منوط بر این که در این کتابخانه عضویت داشته باشید!
سفره خانه و رستوران سنتی
سفره خانه و رستوران هفت چنار، از معماری سنتی ایرانی برخوردار شده است و در آن، انواع غذا ها و خوراک های ایرانی طبخ و سرو می گردد.
بازدید کنندگان موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار می توانند پس از این که آثار و سالن های این موزه را مورد بررسی قرار دادند، در محیط آرام این سفره خانه، به بحث و تبادل نظر در رابطه با هر آن چیزی که تماشا کرده اند، بپردازند.
شرایط و ساعات بازدید از موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار تهران
امکان بازدید از موزه هفت چنار، از یکشنبه تا جمعه در نیمه اول سال از ساعت 8 صبح تا 10 شب فراهم می باشد. اما در نیمه دوم سال، از ساعت 8 صبح لغایت 8 شب، مراجعه به این موزه امکان پذیر شده است.
لازم است بدانید که این موزه جذاب و دیدنی در روز های شنبه و ایام سوگواری فعالیتی ندارد!
در صورتی که شما هم اطلاعاتی و یا خاطره ای از موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار شهر تهران دارید، این امکان وجود دارد تا آن را با دیگر کاربران با من بیا در انتهای این مطلب به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار کجا است؟
موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار در شمال میدان بریانک، ضلع شرقی خیابان دعوتی واقع شده است.
چگونه می توان به موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار تهران دسترسی پیدا کرد؟
به منظور استفاده از مترو برای بازدید از این موزه، باید خط شماره هفت را سوار شوید و در ایستگاه بریانک پیاده شوید. از ایستگاه تا موزه حدود 900 متر فاصله وجود دارد که می توانید با دقایقی پیاده روی آن را پشت سر بگذارید و به موزه برسید. اما اگر قصد دارید با خودرو شخصی برای بازدید از موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار عازم شوید، حتما کمبود فضای پارک را در نظر بگیرید.
ساعات بازدید از موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار چه وقت است؟
امکان بازدید از موزه هفت چنار، از یکشنبه تا جمعه در نیمه اول سال از ساعت 8 صبح تا 10 شب فراهم می باشد. اما در نیمه دوم سال، از ساعت 8 صبح لغایت 8 شب، مراجعه به این موزه امکان پذیر شده است. لازم است بدانید که این موزه جذاب و دیدنی در روز های شنبه و ایام سوگواری فعالیتی ندارد!