راهنمای سفر به مازندران
یکی از استان های سرسبز و چشم نواز شمال ایران، استان مازندران می باشد که با داشتن طبیعت بکر بی نظیر و همین طور آب و هولی معتدل، در نوار ساحلی جنوب دریای خزر جا خوش کرده است. راهنمای سفر به مازندران به شما کمک می کند تا با تمامی دیدنی های این استان آشنا شوید.
هم چنین با بررسی مسیر های تردد به استان مازندران، سعی کرده ایم به درستی شما را برای انتخاب مسیر راهنمایی کنیم. با ما همراه باشید.
راهنمای سفر به استان مازندران و مسیر های دسترسی به آن
مسیر اول زمینی
از مسیر شهر تهران و قسمت شرقی این شهر، باید خود را به اتوبان بسیج برسانید. سپس به طرف آبعلی و جاده دماوند برانید. پس از طی شهر های پردیس و رودهن و بومهن، مسیر دو راهه می شود. اگر از سمت راست به سمت دماوند و فیروز کوه برانید، از طریق جاده زیبای فیروز کوه به قائم شهر رسیده و از آن جا به ساری و یا بابل می توانید ادامه مسیر دهید.
شهر های زیبای دماوند و فیروز کوه از جاذبه های خاصی برخوردار شده اند. در فیروز کوه روستای جلیزلند و آبشار ساواشی و تنگه واشی جزو دیدنی های این مسیر محسوب می شوند. همین طور بازدید از روستای بادرود نیز چندان هم خالی از لطف نیست.
در ادامه مسیر پل شگرف ورسک در روستای ورسک و دقیقا درست در کنار جاده خود نمایی می کند. در امتداد آن می توانید کلیسای کوچکی را مشاهده کنید. پس از آن به سواد کوه و آلاشت و پل سفید خواهید رسید که مسیری بسیار سرسبز و زیبا دارد.
در قائم شهر اگر قصد بازدید از ساری را دارید، می توانید مسیر را به سمت راست رانده و در ادامه به گرگان برسید. اما اگر از قائم شهر مسیر سمت چپ را انتخاب کنید، به سمت بابل و بابلسر و محمود آباد خواهید رفت.
مسیر زمینی دوم
از مسیر شماره یک، اگر پس از بومهن سمت چپ را انتخاب کنید به امامزاده هاشم خواهید رسید و مسیر موسوم به جاده هراز را در پیش دارید که البته نزدیک ترین مسیر برای رسیدن به شمال کشور همین مسیر می باشد.
بعد از امامزاده هاشم که دقیقا در بلند ترین مسیر جاده قرار دارد، راه سرازیری را در پیش خواهید داشت که چشم انداز زیبای قله رفیع دماوند را در مسیر جاده می توانید تماشا کنید. این مسیر از تهران تا آمل حدود 200 کیلو متر می باشد.
پس از آمل به محمود آباد خواهید رسید که اولین شهر ساحلی و توریستی در این مسیر به شمار می آید. امتداد جاده محمود آباد به راست، راه رسیدن به بابلسر و بابل را ترسیم می کند و در سمت چپ راه رسیدن به نور و نوشهر و چالوس.
مسیر زمینی سوم
مسیر تهران به سمت کرج را در پیش بگیرید و از ابتدای کرج، به سمت جاده چالوس برانید. جاده چالوس یکی از زیبا ترین جاده های کشور محسوب می شود. وجود سفره خانه های زیبای کنار جاده ای در مسیر از سد کرج تا آستارا و بالا تر، راه استراحت را هموار تر می کند. از آن جایی که حدود 213 کیلو متر از کرج تا چالوس مسیر در پیش دارید، می توانید به چالوس برسید.
در صورتی که تصمیم دارید از شهر زیبای کلاردشت دیدن کنید، توصیه می کنیم که نرسیده به چالوس از شهر مرزن آباد مسیر انحرافی به چپ را در پیش گرفته و بعد از طی 40 دقیقه مسیر به کلاردشت زیبا برسید. برای رفتن به چالوس باید مسیر کلاردشت تا مرزن آباد را باز گردید. از چالوس می توانید به سمت نمک آبرود و تنکابن و رامسر ادامه مسیر دهید.
مسیر هوایی
چهار فرودگاه دشت ناز ساری، نوشهر، بیشه کلا بابلسر و رامسر ارتباط هوایی این استان را با سایر نقاط کشور میسر کرده است.
مسیر ریلی
راه آهن شمال به عنوان یکی از انشعابات اصلی راه آهن سراسری کشور شناخته می شود که از این استان عبور کرده است و بسیاری از شهر ها را در مسیر خود به یکدیگر متصل نموده است.
معرفی سوغات استان مازندران
یکی از مواردی که باید در راهنمای سفر به مازندران به آن پرداخته شود، سوغات این استان است. در بین صنایع دستی استان مازندران، روسری و لباس های ابریشمی، نمد و محصولات حصیری و چوبی از شهرت بیش تری به منظور سوغات استان مازندران برخوردار شده اند. محصولات صنایع سدتی به طور معمول در قسمت های ورودی و خروجی شهر های استان عرضه می شوند و منظره جالبی را به وجود آورده اند.
معرفی اماکن دیدنی استان مازندران
همان طور که متوجه شدید، استان مازندران از شهرستان های مختلفی تشکیل شده است که هر کدام از اماکن دیدنی و گردشگری بی نظیری برخوردار شده اند.
شهرستان ساری
ساری یکی از همین شهرستان ها می باشد که به عنوان مرکز استان مازندران نیز شناخته می شود و دارای اماکن دیدنی و جاذبه های مختلف تاریخی و طبیعی می باشد.
مجموعه اقامتی سد شهید رجایی، هتل اسرم، بادله، هتل ساحل نارنج و سالار دره از مهم ترین مراکز اقامتی ساری به شمار می آیند.
سد سلیمان تنگه با داشتن امکانات رفاهی و تفریحی مختلف مانند متل، رستوران، سرویس بهداشتی، دهکده آرامش، تاج سد، اسکله شیرین رود، قهوه خانه تلاونگ و در 45 کیلو متری شهرستان ساری، یکی از جاذبه های تفریحی این شهرستان محسوب می شود.
چشمه های باداب سورت نیز برای افرادی که به دنبال طبیعت بکر هستند، گزینه مناسبی می باشد.
آب این چشمه ها به دلیل گازدار بودن، خواص درمانی داشته و محلی ها از آن ها به عنوان باداب یاد می کنند.
ساحل خزر آباد که با نام فرح آباد نیز شناخته می شود، در 28 کیلو متری شمال ساری و در ورودی خزر آباد در سه کیلو متری ساحل دریای خزر واقع شده است. این مجموعه از مسجد با دیوار های به جا مانده از یک کاخ سلطنتی تشکیل شده است که دستور ساخت آن توسط شاه عباس صفوی داده شده است. مسجد با ایوان های رفیع، شبستان ها، حجره ها و مناره یکی از مهم ترین بنا های تاریخی مازندران در این مجموعه محسوب می شود.
شهرستان نور
پارک جنگلی نور یکی از جاذبه های طبیعی – تفریحی استان مازندران محسوب می شود که بازدید از آن برای تمامی فصول مناسب است. این پارک جنگلی کیلو متر 5 نور به محمود آباد در شهر نور واقع شده است و از امکانات رفاهی و تفریحی مختلفی مانند رستوران مجهز، آلاچیق های چوبی، پارک بازی، مسجد و زمین های ورزشی برخوردار شده است.
خانه نیما یوشیج نیز از دیگر دیدنی های شهرستان نور به شمار می آید که در دسته جاذبه های تاریخی – فرهنگی استان مازندران قرار می گیرد.
قدمت این خانه به دوره قاجاریه باز می گردد و در نوزدهم آذر ماه سال 1375 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. خانه نیما یوشیج در 5 کیلو متری غرب بلده، روستای یوش واقع شده است. از دیگر جاذبه های گردشگری این شهرستان می توانیم به جنگل نور، آبگرم لاویج، روستای بلده، آبشار آب پری، پارک جنگلی کشپل، غار کهو، رستای ناتل، قلعه پولاد بلده، کاخ تمیشان، فیل سنگی و کاروانسرای زمستانی یالرود اشاره کنیم.
شهرستان آمل
شهرستان آمل، بیش ترین تعداد جاذبه های گردشگری در بخش طبیعت گردی و آثار باستانی را در استان مازندران به خود اختصاص داده است.
دشت لار که در 70 کیلو متری جاده هراز واقع شده است، بزرگ ترین دره در ایران محسوب می شود. بهترین و زیبا ترین چشم انداز ها را می توان از طریق این دشت مشاهده نمود.
آبشار شاهان دشت یکی از جاذبه های طبیعی – تفریحی استان مازندران می باشد که در حاشیه جاده و رودخانه هراز واقع شده است. از جاذبه های دیدنی اطراف این آبشار می توانیم به قلعه ملک بهمن، نقش برجسته ناصر الدین شاه (شکل شاه) و آبگرم لاریجان اشاره کنیم.