به تازگی و با اتمام دوران همه گیری ویروس کرونا و تازه شدن امید ها برای ورود گردشگران خارجی، گروهی از گردشگران چینی به یزد وارد شده اند. به اعتقاد کارشناسان، با توجه به مناسبات مطلوب میان ایران و چین و برخی کشور های دیگر هم چون روسیه، افزایش تعاملات برای ورود گردشگران چینی و روسی یکی از اقداماتی است که می تواند در رونق گردشگری استان یزد بسیار موثر باشد.
به گزارش با من بیا، روزنامه «دنیای اقتصاد» نوشت: یزد میراث جهانی که همواره با عناوینی هم چون شهر بادگیر ها، شهر کار و کاریز و کاهگل، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، حسینیه ایران، شهر دوچرخه ها، شهر شیرینی، شهر قنات، قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب شناخته می شود در مثلث گردشگری ایران و در کنار استان های اصفهان و فارس، همیشه یکی از مقاصد اصلی سفر گردشگران خارجی به ایران بوده اما مشکلاتی در خصوص انتخاب یزد به عنوان مقصد اصلی این گروه ها وجود دارد. درباره گردشگران چینی، سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یزد گفت: هسته تور های ورودی کشور چین متشکل از ۲ دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری و جمعی از فعالان حوزه اقامتی و پذیرایی با بهره گیری از افراد مسلط به زبان چینی از سال ۹۷ فعال شده و اقدامات ارزنده ای در سال های قبل از شیوع بیماری کرونا در زمینه جذب گردشگران چینی داشته است.
هما خورشیدی افزود: این هسته هم اکنون در راستای معرفی جاذبه های گردشگری کشور در زمینه ورود تور فعال است، حضور در چند نمایشگاه گردشگری در کشور چین، برگزاری تور آشنا سازی، برگزاری دو نوبت جشن سال نو چینی در یزد، راه اندازی رستوران غذا های چینی در یزد از اقدامات مهم این هسته در استان است. نکته مهم در خصوص گردشگران چینی این است که آن ها همیشه به هتل های چهار و پنج ستاره و رستوران های خوب می روند، ماشین های حمل و نقل و سفرهایشان باید لوکس و تمیز باشد ضمن آن که اصلا خسیس نیستند، اما ولخرج هم نیستند و به جا خرج می کنند. همین نکته ظریف و مهم و مشکلات زیر ساختی و نبود هتل های چهار و پنج ستاره موجب کاهش علاقه مندی گردشگران کشور بزرگ و پر جمعیت چین و شریک بزرگ تجاری ایران شده است.
استاندار یزد نیز در خصوص وضعیت گردشگری استان و برنامه ریزی برای جذب این قشر از گردشگران گفت: محل اقامتی مناسب یکی از مهم ترین شاخصه های گردشگری است و هر چند اقدامات بسیار خوبی در این راستا صورت گرفته اما هنوز کافی نیست و نیازمند حرکت بیش تری در این زمینه هستیم. مهران فاطمی افزود: صنعت گردشگری یکی از بند های مهم سند یزد نوین است و در راستای همین سند ایجاد مراکز اقامتی و هتل های جدید در دستور کار میراث فرهنگی قرار دارد که با کمک بخش خصوصی و تسهیلات نسبت به احداث هتل های جدید اقدام شده و ادامه خواهد داشت. وی با بیان این که اکنون سفر گردشگران چینی به ایران و استان یزد در حال جهش است، خاطر نشان کرد : با توجه به علاقه این گردشگران به اقامت در هتل های چهار و پنج ستاره و کمبود این زیر ساخت ها در تلاش هستیم در این بخش، زیر ساخت های مرتبط با گردشگری را تقویت کنیم.
رئیس شورای برنامه ریزی استان یزد یادآور شد: در قالب طرح یزد نوین برنامه ریزی کرده ایم ۳۰ میلیارد تومان از خزانه استانداری یزد برای تولید محتوای یزد شناسی به دنیا اختصاص یابد تا حداقل یک میلیارد نفر در جهان یزد را بشناسند. فاطمی با اشاره به این که استان یزد از ظرفیت های خواهر خواندگی با هفت شهر خواهر خوانده خود در دنیا استفاده قابل قبولی نکرده است، تاکید کرد: گردشگری، صنعتی پاک، اشتغال آفرین و یکی از مهم ترین محور های پیشرفت و تعالی استان است و اکنون نزدیک به ۲ هزار میلیارد تومان طرح آماده سرمایه گذاری در این بخش، در استان داریم.
وی یکی از زیرساخت های ضروری گردشگری را توسعه بخش حمل و نقل اعلام کرد و گفت: به این منظور و با وجود شرایط اقتصادی و تحریم های موجود، نخستین شرکت هواپیمایی استان با عنوان «یزدایر» با مشارکت بخش خصوصی و همکاری شرکت هواپیمایی «ماهان» با هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در اواخر سال گذشته راه اندازی شد که اکنون یکی از منظم ترین پرواز ها را دارد. این مسئول ارشد استان یزد دیگر طرح بزرگ مورد پیگیری را راه اندازی «شرکت حمل و نقل ریلی» برشمرد و گفت: یکی از مزیت های بزرگ استان، قرارگیری در پنج راه ریلی کشور و آمار بالای مسافران و گردشگران و بیش ترین حجم بار کشور، به خصوص در شهرستان بافق است که در این خصوص نیز رایزنی هایی با وزارت راه و شهر سازی در راستای راه اندازی یک شرکت ریلی انجام شده است.
وی یکی دیگر از محور های گردشگری در استان یزد را گردشگری سلامت دانست و ادامه داد: نگاه استان به حوزه گردشگری سلامت عمدتا بر گردشگری سلامت گردشگران خارجی متمرکز حرکت جدی در این مسیر و پذیرش گردشگران از این طریق است تا ضمن ارزآوری و ایجاد ارزش افزوده شاهد شکل گیری اتفاقات فرهنگی در کنار آن باشیم. استاندار یزد یکی از ظرفیت های مغفول مانده استان در حوزه گردشگری را ظرفیت منحصر به فرد کویر دانست و اظهار کرد: یزد یکی از در دسترس پذیر ترین کویر های ایران را دارا است که این ویژگی، جذابیت زیادی را ایجاد می کند. فاطمی در بخش دیگر درباره برخی شبهات پیرامون آمار میهمانان نوروزی استان گفت: میانگین آمار ورود میهمانان نوروزی به استان، تفاوت معنا داری با سال گذشته ندارد و تفاوت آن در توزیع سفر ها در یک بازه زمانی گسترده و در چند تعطیلی پشت سر هم بود که مسافران سفر خود را به این استان در طول دو ماه، توزیع کرده بودند.
منبع: ایسنا