خیابان ولیعصر تهران؛ بخشی از هویت این شهر
در صورتی که در شهر تهران سکونت داشته باشید، غیر ممکن است که تا به حال از خیابان ولیعصر تهران گذر نکرده باشید. برای ساکنین پایتخت در شمال و یا جنوب، دسترسی به خیابان ولیعصر، خیلی ساده صورت می گیرد.
بسیار از مراکز خرید، شرکت های تجاری، اتاق های بازرگانی، پارک ها، مراکز تفریحی، ساختمان های فرهنگی، سالن های سینما، مراکز درمانی و مراکز خدماتی دیگر، در این خیابان واقع شده اند.
به غیر از تمامی موارد گفته شده، پیاده روی قدم زدن در کنار چنار های بر افراشته خیابان ولیعصر برای ساکنین شهر تهران، با لذت فراوانی همراه می باشد. امروزه خیابان ولیعصر بخشی از هویت شهر تهران و قلب تپنده پایتخت به شمار می آید.
از این رو، با من بیا برای این که اطلاعات کاملی را در رابطه با امکانات و دیدنی های این خیابان در اختیار شما قرار دهد، در ادامه این مطلب، به معرفی خیابان ولیعصر تهران پرداخته است. با ما همراه باشید.
شاهراهی از شمال به جنوب به نام خیابان ولیعصر
خیابان ولیعصر تهران، یکی از شاهراه های ارتباطی در مسیر شمال به جنوب و بالعکس در شهر تهران می باشد. تا پیش از این که جمهوری اسلامی به پیروزی برسد، خیابان ولیعصر با نام خیابان پهلوی شناخته می شد. خیابان ولیعصر به دلیل درختان چنار زیادی که در اطراف آن کاشته شده است، شهرت پیدا کرده است. اگر چه در گذشته تعداد درختان از آن چه که امروز مشاهده می کنیم، بسیار بیش تر بود!
خیابان ولیعصر تهران از جنوب پایتخت در میدان راه آهن شروع می شوند و تا میدان تجریش در یکی از شمالی ترین نقاط شهر تهران در شمیرانات امتداد پیدا می کند. در طول خیابان ولیعصر مراکز فرهنگی و تجاری، پارک های عمومی بزرگ، رستوران ها و اماکن تفریحی و گردشگری فراوانی وجود دارند.
نام خیابان ولیعصر تهران را به دلیل قدمت بالا و ظرفیت برجسته گردشگری که در آن وجود دارد، در 7 دی ماه سال 1390، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رساندند. از زمان ساخت خیابان ولیعصر تا به امروز، این خیابان محل تفریح و گردش به شمار می آمده است.
البته در گذشته استفاده از این خیابان برای تمامی افراد، امکان پذیر نبوده است و فقط صاحب منصبان دولت و افراد حکومتی اجازه تردد و رفت و آمد و استفاده از آن را داشتند. اما امروزه خیابان ولیعصر محل مناسب برای خرید، تفریح و پیاده روی برای تمامی ساکنین پایتخت می باشد و تعدادی از بهترین دیدنی های شهر تهران در آن واقع شده اند.
گذشته ای از خیابان ولیعصر شهر تهران
تاریخ ساخت خیابان ولیعصر به زمان وزیر جنگی رضا خان در دوران حکومت قاجار باز می گردد. در سال 1300 رضا خان اقدام به خرید بخشی از زمین های بهجت آباد در شمیران نمود. سپس کاخی که به دختر ناصر الدین شاه تعلق داشت را خریداری کرد. در همین زمان نیز ساخت خیابانی در محدوده شمیرانات را آغاز کرد تا دسترسی بهتر و مناسب تری نسبت به کاخ های این منطقه ایجاد شود.
تا پیش از این که رضا خان صاحب قدرت شود، کاخ هایی در شمال و جنوب تهران به واسطه پادشاهان قاجار نظیر احمد شاه ساخته شده بود. به دلیل قرار گیری کاخ زمستانی در جنوب تهران یا همان کاخ مرمر امروزی، رضا خان تصمیم گرفت مسیر دسترسی به کاخ های شمال تهران را تا کاخ مرمر گسترش دهد.
رضا خان پس از این که به قدرت رسید، نام جاده اختصاصی پهلوی را برای این مسیر انتخاب نمود. تا قبل از آن، در مسیر جاده اختصاصی پهلوی، خیابان های خاکی کوچک و گذرگاه های محلی قرار گرفته بودند.
طول زیادی که جاده اختصاصی پهلوی از آن برخوردار شده بود، منجر گردید تا این جاده به بلند ترین جاده در خاورمیانه تبدیل شود و امروزه نیز خیابان ولیعصر بلند ترین خیابان در ایران و خاورمیانه به حساب می آید. در زمان محمد رضا شاه پهلوی، نام این جاده به خیابان پهلوی تغییر پیدا کرد. پس از انقلاب اسلامی ایران، خیابان پهلوی برای دو سال، با نام خیابان مصدق شناخته می شد. اما پس از آن به ولیعصر تغییر یافت.
از همان سال 1300 و همان مراحل اولیه ساخت و ساز خیابان ولیعصر، درختکاری و کشیدن نهر در آن آغاز گردید. پس از گذشت هفت سال، بلدیه تهران این خیابان را سنگ فرش کرد. از سال 1310 در سیستم شهر سازی تهران، آسفالت وارد شد و یک سال بعد از آن، خیابان ولیعصر را آسفالت کردند.
در سال 1318 سراسر دو سوی خیابان ولیعصر را به فاصله دو متر از هم چنار و بین هر دو نهال چنار نیز یک بوته گل سرخ کاشتند و دو حلقه چاه نیز در منطقه زعفرانیه به منظور آبیاری این درختان حفر کردند. با در نظر گرفتن طول خیابان ولیعصر، می توان برآورد کرد که چیزی حدود 20 هزار درخت چنار در این خیابان کاشته شد.
اما در روایت های مختلف، به 60 هزار چنار اشاره شده است که البته از درست بودن این عدد، اطلاعات دقیقی در دست نمی باشد. در هر صورت، امروزه تنها حدود 8 هزار چنار در خیابان ولیعصر دیده می شود!
در ابتدای ساخت خیابان ولیعصر رفت و آمد در این منطقه ییلاقی به درباریان، سفرا، وزیران، نظامیان و افراد خاص اختصاص یافته بود و مردم عادی امکان استفاده از این تفرجگاه خوش آب و هوا را نداشتند. خیابان ولیعصر در منطقه ییلاقی، دسترسی مناسبی به باغ های شمیرانات داشت. استفاده اختصاصی از این خیابان تا سال 1320 ادامه پیدا کرد.
از سال 1320 به بعد، خیابان پهلوی در دسترس استفاده مردم عادی قرار گرفت. چرا که حضور متفقین در ایران و ورود آن ها به جاده پهلوی، باعث شد تا عموم مردم شرایط وارد شدن به این خیابان را داشته باشند و در اطراف باغ های بهجت آباد به گشت و گذار بپردازند.
از دیگر محله های قدیمی در اطراف خیابان پهلوی در روز های گذشته که مردم برای پیاده روی و تفریح آن جا می رفتند، می توانیم به عباس آباد، یوسف آباد و جلالیه اشاره کنیم. با بیش تر شدن رفت و آمد در خیابان پهلوی، مناطق اطراف نیز روند رو به رشدی را در ساخت و ساز در پیش گرفتند. در خیابان پهلوی نیز با گذشت زمان، ساختمان های مهمی ساخته شد. دبیرستان البرز، یکی از همین ساختمان ها در آن زمان بود.
در طی سال های بعد، خیابان پهلوی گسترش چشم گیری داشت و با گذشت زمان، مراکز فرهنگی، تجاری و تفریحی قابل توجهی در این خیابان فعالیت خود را آغاز کردند. تا به امروز که خیابان ولیعصر یکی از شاهراه های پر رفت و آمد و حائز اهمیت در قلب پایتخت به شمار می آید. برخی از بنا های این خیابان هم چنان معماری اصیل خود را حفظ کرده اند و از دیدنی های تاریخی شهر تهران محسوب می شوند.
خیابان ولیعصر تهران کجا است؟
خیابان ولیعصر در مرکز شهر تهران واقع شده است. تا پیش از گسترش پیدا کردن شهر تهران از سمت غرب، این امکان وجود داشت تا خیابان ولیعصر را خط میانی شهر تهران تصور کرد. اما امروزه با توسعه یافتن شهر تهران از سمت غرب، فاصله خیابان ولیعصر تا منتهی الیه غربی تهران نسبت به شرق پایتخت، بیش تر شده است.
خیابان ولیعصر از جنوب به میدان راه آهن و از شمال به میدان تجریش منتهی می گردد. در طول این مسیر تقاطع ها، میدان ها و خیابان های مهمی در تهران، وجود دارد. خیابان ولیعصر در قسمت هایی از امتداد خود با اتوبان مدرس، خیابان فلسطین و خیابان شریعتی موازی می باشد و از مهم ترین تقاطع های این خیابان می توانیم به تلاقی آن با اتوبان مدرس، بزرگراه آیت الله هاشمی رفسنجانی (نیایش)، بلوار میرداماد، بزرگراه حقانی و خیابان ملاصدرا در میدان ونک، بزرگراه همت، خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید مطهری، خیابان دکتر فاطمی، بلوار کشاورز، خیابان انقلاب در چهار راه ولیعصر، خیابان جمهوری، خیابان امام خمینی و خیابان مولوی اشاره کنیم.
به دلیل طولانی بودن خیابان ولیعصر و تقاطع های متعدد آن با دیگر شاهراه های ارتباطی پایتخت، دسترسی به آن از دیگر نقاط مختلف شهر امکان پذیر می باشد و شما در سفر به تهران، هر کجا این شهر که اقامت داشته باشید، می توانید به راحتی به خیابان ولیعصر دسترسی پیدا کنید.
علاوه بر این، در سر تا سر خیابان ولیعصر اتوبوس های بی آر تی در دو جهت تردد می کنند و به سادگی می توانید به ایستگاه و یا منطقه مورد نظر خود برسید.
بخش زیادی از خط سه مترو تهران نیز از خیابان ولیعصر عبور می کند. ایستگاه های راه آهن، مهدیه، میدان منیریه، تئاتر شهر و میدان ولیعصر به ترتیب از جنوب تا شمال خیابان ولیعصر واقع شده اند. در سراسر خیابان ولیعصر، تاکسی های داخل شهر نیز به مقصد های مختلف رفت و آمد می کنند.
خیابان ولیعصر، طولانی ترین خیابان خاورمیانه
همان طور که پیش تر به آن اشاره کردیم، خیابان ولیعصر، بلند ترین خیابان در خاورمیانه به شمار می آید. طول خیابان ولیعصر 17.9 کیلو متر می باشد. این خیابان دسترسی شمالی ترین نقطه از شهر تهران را به یکی از جنوبی ترین میدان های پایتخت امکان پذیر کرده است.
در صورتی که از میدان تجریش در ابتدای شمال خیابان ولیعصر شروع به حرکت کنید، از محله هایی معروف در شهر تهران عبور خواهید کرد.
در ابتدای مسیر خود می توانید از باغ فردوس دیدن نمایید. پس از آن به پل پارک وی خواهید رسید و با گذشتن از این پل، در ادامه مسیر دسترسی به پارک ملت پیدا خواهید کرد که یکی از معروف ترین پارک های شهر تهران به شمار می آید. در ادامه می توانید به یکی از پر تردد ترین میدان های تهران به نام میدان ونک برسید!
در میدان ونک می توانید از مراکز خرید متنوعی که در آن فعالیت دارند، دیدن کنید و از مغازه های مختلف خرید نمایید. اگر مسیر را ادامه دهید، پارک ساعی را پیش روی خود خواهید دید. در صورتی که مسیر سر پایینی این خیابان را هم چنان پشت سر بگذارید، پس از گذشتن از خیابان های عباس آباد (شهید بهشتی)، تخت طاووس (شهید مطهری) و فاطمی، در هیاهو و شلوغی میدان ولیعصر شناور خواهید شد!
فاصله میدان ولیعصر تا چهار راه ولیعصر چندان طولانی نمی باشد و این مسیر برای دانشجو های تهران، خاطره های بسیاری را تداعی می کند. پس از چهار راه ولیعصر، خیابان جمهوری را در ادامه مسیر خود خواهید دید و پس از آن با عبور کردن از خیابان های امام خمینی و مولوی و خیابان های شلوغ و قدیمی این منطقه که هم چنان بافت سنتی خود را حفظ کرده اند، وارد میدان راه آهن تهران خواهید شد.
خیابان ولیعصر تهران منطقه چند است؟
به دلیل موقعیت مکانی خیابان ولیعصر در محدوده وسیع شمالی جنوبی از شهر تهران، این خیابان بخش هایی از چهار منطقه شهرداری در تهران را شامل می شود. شمالی ترین نقطه از بلوار ولیعصر در محل میدان تجریش تا تقاطع پارک وی در محدوده منطقه یک شهرداری تهران قرار گرفته است.
از چهار راه پارک وی تا بزرگراه همت در محدوده منطقه 3 شهرداری تهران واقع شده است. پس از بزرگراه همت تا خیابان انقلاب، بخش هایی از منطقه 6 شهرداری را تشکیل می دهد. این مسیر از تجاری ترین بخش های مرکز شهر به شمار می آید و بخش قابل توجهی از مراکز اداری، مراکز تجاری و ساختمان های فرهنگی شهر تهران در آن به چشم می خورند. ادامه مسیر خیابان ولیعصر که از خیابان انقلاب تا میدان راه آهن را شامل می شود، در محدوده منطقه 11 شهرداری تهران قرار دارد.
آیا خیابان ولیعصر تهران جزو محدوده طرح ترافیک می باشد؟
برای افرادی که در شهر تهران سکونت دارند، اطلاع از محدوده طرح ترافیک، از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. برای بازدید از جاذبه های شهر و تردد به نقاط مختلف با وسیله نقلیه شخصی، باید از محدوده طرح ترافیک اطلاع داشته باشید.
در شهر تهران دو محدوده مکانی مختلف برای طرح های ترافیک تعیین کرده اند که یک بخش طرح ترافیک دائمی دارد و بخش دیگر به عنوان محدوده طرح آلودگی هوا شناخته می شود.
بخش زیادی از خیابان ولیعصر در محدوده مرکزی شهر تهران واقع شده است و به دلیل شلوغی و آلودگی، این قسمت از شهر در محدوده طرح ترافیک قرار گرفته است. از میدان راه آهن تا ورودی خیابان مطهری در خیابان ولیعصر، محدوده طرح ترافیک دائمی به حساب می آید.
این مناطق بخش هایی از مناطق 11 و 6 شهر تهران می باشند. از خیابان مطهری تا بزرگراه همت نیز در محدوده طرح ترافیک زوج و فرد واقع شده است که بخشی از منطقه 6 شمرده می شود.
اهمیت میدان ولیعصر در شهر تهران
میدان ولیعصر تهران یکی از مهم ترین میدان های شهر تهران به شمار می آید که سه تا از معروف ترین خیابان های پایتخت، در این میدان با یکدیگر تلاقی پیدا می کنند. خیابان ولیعصر در امتداد شمال و جنوب این میدان قرار دارد. در ضلع شرقی میدان ولیعصر، دسترسی به بلوار کریمخان میسر می باشد و در ضلع غربی آن، بلوار کشاورز واقع شده است.
در میدان ولیعصر مراکز تجاری و بازرگانی مختلفی وجود دارند. به جز پاساژ ها و مراکز تجاری متفاوت، در حاشیه میدان نیز مغازه های زیادی دیده می شود که بخش عمده محصولات آن ها را پوشاک تشکیل می دهد.
در ضلع جنوب شرقی میدان نیز یک پاساژ و چند فروشگاه لوازم یارانه ای و موبایل فروشی به چشم می خورد. سه سالن سینما نیز در اطراف میدان ولیعصر فیلم های روز را پخش می کنند. سینما قدس در ضلع جنوب غربی و سینما های انقلاب و آفریقا در ضلع شمالی این میدان و کمی بالا تر، در خیابان ولیعصر فعالیت دارند.
از دیگر جذابیت های حاضر در میدان ولیعصر می توانیم به اغذیه فروشی ها و ساندویچی های دور این میدان اشاره کنیم. این غذا خوری ها اغلب پاتوق دانشجویان اطراف میدان ولیعصر و مشتریان مراکز تجاری میدان می باشند. میدان ولیعصر فاصله نزدیکی تا مراکز آموزشی و دانشگاه ها نیز دارد.
ایستگاه های تاکسی و اتوبوس بسیاری دور تا دور میدان ولیعصر به چشم می خورند که رفت و آمد به تمامی نقاط شهر تهران را سهولت بخشیده اند میدان ولیعصر نیز دارای ایستگاه مترو می باشد. با ایجاد امکانات حمل و نقل عمومی فراوان در این میدان، باید بدانید که میدان ولیعصر در محدوده طرح ترافیک دائم قرار دارد و رفت و آمد با وسیله نقلیه شخصی فقط با داشتن مجوز تردد در منطقه طرح ترافیک امکان پذیر می باشد.
جاذبه های دیدنی در خیابان ولیعصر تهران
در خیابان ولیعصر مراکز فرهنگی و هنری، مراکز تجاری و تفریحی و حتی عمارت های تاریخی زیادی قرار دارند که هنگام گشت و گذار در این خیابان، گزینه های جذابی برای سپری کردن اوقات و خاطره سازی به شمار می آیند.
از بهترین دیدنی های شهر تهران در این خیابان واقع شده اند که در ادامه به معرفی و بررسی بخشی از آن ها پرداخته ایم:
باغ فردوس و موزه سینما
باغ فردوس و موزه سینما در محوطه باغ فردوس، به عنوان یکی از زیبا ترین دیدنی ها در خیابان ولیعصر به حساب می آیند که در فاصله ای نه چندان دور از میدان تجریش واقع شده اند. در میان باغ فردوس عمارتی با شکوه دیده می شود که قدمت آن به دوره قاجار باز می گردد. در گذشته این مکان محل بر پایی جشن های ملی و هنری بوده است.
در سال 1381 در محل باغ فردوس، موزه ملی سینما تاسیس گشت. البته این موزه در سال 1377 در ساختمانی در لاله زار راه اندازی شده بود که چهار سال بعد به باغ فردوس انتقال پیدا کرد. هدف از بازگشایی این موزه، حفظ و حراست از گنجینه های ارزشمند در سینمای ایران بوده است. بازدید از این مجموعه برای افرادی که علاقه به تاریخ و فرهنگ دارند، بسیار جذاب خواهد بود.
پارک ملت
یکی از قدیمی ترین پارک های شهر تهران، به نام پارک ملت شناخته می شود که امکانات تفریحی و ورزشی کاملی را در خود جای داده است. پارک ملت یکی از بهترین مناطق مناسب پیاده روی در خیابان ولیعصر به شمار می آید. دریاچه و آب نمای این پارک فضایی دلنشین به وجود آورده اند و گردشگران زیادی را به خود جذب کرده است.
هر روز صبح در فضای داخلی پارک ملت، ورزش همگانی برگزار می گردد. میز های تنیس، مسیر جاده تندرستی، زمین مناسب برای اسکیت سواری کودکان، زمین والیبال و بدمینتون و هم چنین میز های پینگ پنگ و فوتبال دستی از دیگر امکانات مناسب ورزشی در پارک ملت محسوب می شوند.
جاذبه های تفریحی دیگری نیز در پارک ملت تعبیه شده اند که می توانید برای بهره بردن از آن ها، حتما زمانی را به گشت و گذار در این پارک اختصاص دهید. ضمن این که پارک ملت یکی از معروف ترین مکان های گردشگری در تهران می باشد!
پارک ساعی
زیبایی های پارک ساعتی شامل ساختاری جنگلی و پلکانی می شود و همین مسئله آن را به یکی از زیبا ترین پارک های شهر تهران تبدیل کرده است. پارک ساعی با داشتن 6 ورودی مختلف از خیابان های ولیعصر و وزرا، در حد فاصل بین اتوبان حکیم و خیابان شهید بهشتی واقع شده است.
باغ پرندگان و مجسمه های حیوانات از دیدنی های جذاب پارک ساعی به شمار می آیند. این پارک نیز محیطی بسیار دنج و سر سبز برای تفریح و گردش دارد و تماشای بخش های مختلف آن، شما را به خود مجذوب خواهد کرد.
سینما آفریقا
از معروف ترین سینما های پایتخت، می توانیم به سینما آفریقا اشاره کنیم که سال 1343 تاسیس شده است. این سینما به طور کلی امکان پذیرش ظرفیتی معادل هزار نفر را دارد و با وجود افتتاح سالن های جدید در پردیس های سینمایی در طی سال های گذشته، سینما آفریقا هم چنان محبوبیت خود را حفظ کرده است.
در سال های پیش از انقلاب این سینما با نام سینما آتلانتیک شناخته می شد که پس از انقلاب به آفریقا تغییر نام داد.
سینما استقلال
در سال 1339 سینمایی به نام سینما امپایر در خیابان ولیعصر افتتاح شد که امروزه با نام سینما استقلال شناخته می شود. این سینما در شمال میدان ولیعصر و کمی پایین تر از سینما آفریقا واقع شده است.
سینما استقلال با داشتن ظرفیتی معادل 700 نفر، از قدیمی ترین سالن های سینما در شهر تهران به شمار می آید و به دلیل برخوردار شدن از موقعیت مکانی در مرکز شهر، از گذشته تا به امروز هواداران زیادی را به خود اختصاص داده است.
سینما قدس
در میدان ولیعصر، سینما قدس قرار دارد که پیش از انقلاب اسلامی آن را به نام سینما پولیدور می خواندند. این سینما در سال 1346 راه اندازی گردید و در طول سال های بعد، یکی از اصلی ترین مراکز نمایش فیلم در ایران به حساب آمد. این سالن با داشتن 500 نفر ظرفیت و تجربه تعطیلی های موقت در طی سال های گذشته، هم چنان این روز ها فعالیت خود را ادامه می دهد.
پارک دانشجو و تئاتر شهر
پارک دانشجو و تئاتر شهر از برجسته ترین مراکز تفریحی و فرهنگی در شهر تهران می باشند. افرادی که علاقه زیادی به هنر تئاتر دارند، ساختمان تئاتر شهر از خاطره انگیز ترین ساختمان های پایتخت در زمینه هنر نمایش به حساب می آید.
تئاتر شهر در میان پارک دانشجو واقع شده است. این ساختمان و پارک در ضلع جنوب شرقی چهار راه ولیعصر و در تلاقی خیابان ولیعصر با خیابان انقلاب قرار گرفته است. این قسمت از خیابان ولیعصر در مرکز شهر تهران می باشد و از پر تردد ترین بخش های پایتخت شناخته می شود. ضمن این که دسترسی به مراکز آموزشی و دانشگاهی از طریق چهار راه ولیعصر امکان پذیر می باشد.
معماری ساختمان تئاتر شهر با نشانه هایی از معماری اصیلی و سنتی ایرانی و همین طور طراحی کاملا مدرنی که دارد، مورد تحسین مهندسان معماری قرار گرفته است. پیشنهاد می دهیم حتما دقایقی را در پارک دانشجو قدم بزنید و معماری زیبای این بنا را تماشا کنید و پس از آن به دیدن یکی از نمایش های سالن های مجموعه تئاتر شهر بروید!
کاخ مرمر
از ساختمان های تاریخی شهر تهران که در خیابان ولیعصر و در نزدیکی تقاطع آن با خیابان ولیعصر قرار گرفته است، می توانیم به کاخ مرمر اشاره کنیم که قدمتی از زمان دوران پهلوی دارد و در تاریخ 30 خرداد ماه سال 1357 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است!
در آخرین سال های پادشاهی خاندان پهلوی، کاربری کاخ مرمر به موزه تغییر پیدا کرده بود. اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این ساختمان به منظور استفاده نهاد های حکومتی مورد استفاده قرار گرفت و بازدید از آن برای عموم مردم امکان پذیر نبود.
از سال 1398، این ساختمان مجدد به عنوان موزه کار خود را آغاز کرد و درب های خود را به روی مردم گشود. اما هم چنان در بازه های زیادی از سال، امکان بازدید از این مجموعه وجود ندارد.
ساختمان های مهمی که در خیابان ولیعصر قرار دارند…
به غیر از مراکز تفریحی و تاریخی در خیابان ولیعصر، ساختمان ها و مراکز اداری مهم دیگری نیز در این خیابان واقع شده اند و با کاربری های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند.
ساختمان های صدا و سیما یکی از مهم ترین ساختمان های خیابان ولیعصر به شمار می آیند که در میان محوطه بزرگ و سر سبز جام جم قرار گرفته اند. سازمان صدا و سینما در خیابان ولیعصر، بالا تر از بزرگراه آیت الله هاشمی رفسنجانی (نیایش) واقع شده است.
هتل بزرگ تهران یکی از دیگر از ساختمان های معروف در خیابان ولیعصر می باشد که در ابتدای خیابان مطهری قرار دارد. از برجسته ترین ساختمان های آموزشی که در طول خیابان ولیعصر دسترسی به آن ها امکان پذیر می باشد، می توانیم به دانشگاه های خواجه نصیر الدین طوسی، امیر کبیر و ساختمان دانشکده هنر اشاره کنیم.
علاوه بر این بیمارستان های خاتم الانبیاء، ولیعصر و دی نیز مراکز درمانی مجهز و حائز اهمیتی می باشند که در محدوده شمالی خیابان ولیعصر خدمات درمانی مناسبی را ارائه می دهند.
در خیابان ولیعصر تهران چی بخوریم؟
در سر تا سر خیابان ولیعصر، انواع غذا خوری ها به چشم می خورند که شامل رستوران ها و کافه های مجلل و گران قیمت و ساندویچ فروشی های ساده و کوچک می شوند. حتی می توان غذا های خیابانی را نیز در میان آن ها مشاهده کرد که غذا خوردن در هر کدام از آن ها، تجربه ای متفاوت و لذت بخش برای شما رقم خواهد زد.
حال که تصمیم داریم در ادامه تعدادی از معروف ترین و پر طرفدار ترین آن ها را به شما معرفی کنیم، بدون تردید اگر ساکن خیابان ولیعصر و یا محله های اطراف آن باشید یا حتی در دانشگاه های این خیابان تحصیل کرده باشید، نام هر کدام می تواند برای شما تداعی کننده خاطره ای لذت بخش و شیرین از خیابان ولیعصر باشد!
رستوران حاج محسن
رستوران حاج محسن یکی از قدیمی ترین رستوران های خیابان ولیعصر به شمار می آید. در این رستوران امکان سفارش انواع کباب ها و غذا های ایرانی را با کیفیت بالا در اختیار خواهید داشت.
ضمن این که رستوران حاج محسن پیش غذا و سالاد های متنوعی را نیز سرو می کند. با توجه به نظر بیش تر مشتریان این رستوران، قیمت غذا ها در رستوران حاج محسن بالا می باشد.
کبابسرای منصور
نان سنتی همراه با کباب اصیل ایرانی در رستوران منصور، محبوبیت زیادی در بین مردم دارد. کبابسرای منصور سال های زیادی است که مشتریان خود ر ا حفظ کرده است و مشتریان نیز کیفیت غذا های این رستوران را تایید می کنند.
رستوران دیدنی ها
در صورتی که به دنبال رستورانی شیک و گران قیمت هستید که منویی سنتی را به شما ارائه دهد، رستورانی دیدنی های را پیشنهاد می دهیم.
این رستوران با سرو انواع غذا ها و کباب های ایرانی، جزو رستوران های گران قیمت در خیابان ولیعصر به شمار می آید که با داشتن موسیقی زنده، از شناخته شده ترین رستوران ها در این خیابان می باشد.
رستوران ایران ایتالیا
بالا تر از چهار راه ولیعصر، رستوران ایران ایتالیا واقع شده است. در صورتی که به پیتزا علاقه داشته باشید، می توانید تنوع بالایی از انواع پیتزا ها را در این رستوران امتحان کنید. به جز پیتزا، ساندویچ های خوشمزه و برگر های جذابی در این رستوران به مشتریان ارائه می شوند.
رستوران بوفالو
از فست فود های خوش نام و شناخته شده در خیابان ولیعصر، می توانیم به رستوران بوفالو اشاره کنیم که سال های زیادی است از فعالیت آن در این خیابان می گذرد. رستوران بوفالو محبوبیت ویژه ای بین دانشجویان دارد و دقیقا رو به روی پارک دانشجو و تئاتر شهر واقع شده است.
پس از گشت و گذار در پارک دانشجو و تماشای زیبایی های بنای تئاتر شهر، صرف یک غذای خوشمزه در رستوران بوفالو می تواند خستگی را از تن شما به در کند!
فست فود شیلا
رستوران های زنجیره ای شیلا، در بخش های مختلفی از شهر تهران شعبه های متعدد دارند. در خیابان ولیعصر شعبه هایی از این فست فود زنجیره ای نیز فعالیت می کنند.
شعبه های رستوران شیلا در خیابان ولیعصر، شعبه مطهری در نبش خیابان فتحی شقاقی، شعبه ساعی رو به روی پارک ساعی، شعبه میدان ونک، شعبه میدان ولیعصر، شعبه پارک ملت و شعبه چهار راه ولیعصر می باشند.
میان وعده های کلانا
فروشگاه های زنجیره ای کلانا، با ارائه میان وعده ها و نوشیدنی های گوناگون، با هدف ترویج سلامت در نقاط مختلفی از تهران شعبه دارد. این فروشگاه ها با توجه به کمبود وقت و سرعت بالای زندگی شهری، فعالیت خود را در ابتدایی ترین ساعات روز آغاز می کنند و خوراکی های خوشمزه ای را ارائه می دهند.
تعداد زیادی از شعبه های این فروشگاه زنجیره ای در طول خیابان ولیعصر تاسیس شده اند که در پر تردد ترین نقاط این خیابان هم چون پارک وی، دو شعبه در شمال و جنوب میدان ونک، میدان ولیعصر، خیابان دمشق و چهار راه ولیعصر قرار گرفته اند.
کلاب، رپ، کوکی، مافین، دسر، انواع نوشیدنی های سرد و گرم و… محصولات خوراکی و خوشمزه این فروشگاه می باشند.
خیابان ولیعصر تهران با داشتن دیدنی های جذاب، شرایطی برای شکم گردی، مراکز خرید و فروشگاه های متنوع و…، برای هر فردی جذابیت دارد و تهرانی های زیادی در این خیابان خاطرات خود را رقم زده اند. حال اگر شما هم جزو این افراد هستید و خاطره ای شنیدنی از خیابان ولیعصر دارید و یا اطلاعاتی بیش تر در رابطه با این خیابان می دانید، در انتهای این مطلب، آن را با دیگر کاربران با من بیا به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
خیابان ولیعصر به کجا منتهی می شود؟
خیابان ولیعصر یک خیابان شمالی – جنوبی می باشد که از جنوب به میدان راه آهن و از شمال به میدان تجریش منتهی می گردد.
خیابان ولیعصر چند کیلو متر است؟
خیابان ولیعصر تهران با طول 1739 کیلو متر، طولانی ترین خیابان در خاورمیانه به شمار می آید.
آیا خیابان ولیعصر در طرح ترافیک قرار دارد؟
بخش زیادی از خیابان ولیعصر در محدوده مرکزی شهر تهران واقع شده است و به دلیل شلوغی و آلودگی، این قسمت از شهر در محدوده طرح ترافیک قرار دارد.
خیابان ولیعصر توسط چه کسی ساخته شد؟
تاریخ ساخت خیابان ولیعصر به زمان وزیر جنگی رضا خان در دوره قاجار باز می گردد.