خیابان سنگ فرش شده ای در نزدیکی مرکز شهر تهران به نام خیابان سی تیر وجود دارد که معروف ترین فود استریت پایتخت به حساب می آید. این خیابان معروف و مشهور، از دیدنی های جذاب شهر تهران به شمار می آید و علاوه بر داشتن کافه و رستوران های خیابانی متنوع، جاذبه های تاریخی و فرهنگی بسیاری را در خود جای داده است.
با در نظر گرفتن موقعیت مکانی خیابان سی تیر در شهر تهران، بازدید از دیدنی ها و رفتن به این خیابان برای گردشگران، با استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی امکان پذیر می باشد.
خیابان سی تیر در مناسبت های مختلف و خاص در طول سال نظیر شب سال نو، حل و هوای خاص و منحصر به فردی دارد و میزبان گردشگران بسیاری می باشد. برای این که بیش تر با این خیابان و جاذبه های دیدنی آن آشنا شوید، با من بیا در ادامه توضیحاتی را ارائه کرده است. با ما همراه باشید.
در خیابان سی تیر تهران چه می گذرد؟
اگر بخواهیم نام چند خیابان قدیمی تهران را ببریم، قطعا نام خیابان سی تیر میان آن ها دیده می شود. این خیابان به عنوان اولین مرکز غذا های خیابانی که این روز ها به نام استریت فود شناخته می شود، در پایتخت می باشد.
خیابان سی تیر، برای افرادی که به عنوان گردشگر سفر به تهران را تجربه می کنند، به غیر از داشتن دکه ها و کافه های خیابانی جذاب و دیدنی که برای هر نوع سلیقه ای خوراکی خوشمزه ای پیدا می شود، جاذبه های تاریخی برجسته ای را نیز شامل می شود.
چندین موزه و ساختمان مذهبی تاریخی با قدمتی بیش از 100 سال در خیابان سی تیر واقع شده اند و انتظار میزبانی از گردشگران را می کشند. ساختمان های مذهبی که متعلق به ادیان متفاوتی می باشند و آتشکده، کلیسا و کنیسه یهودیان آن ها را تشکیل می دهند.
مهم ترین بنا های مذهبی در خیابان سی تیر دربر گیرنده این اماکن می شوند که در کنار هم موجب شده اند تا خیابان سی تیر شهر تهران به نام خیابان ادیان به شهرت برسد!
این خیابان جذاب و دیدنی، از شلوغ ترین مکان های گردشگری در شهر تهران به شمار می رود. وجود دکه های غذا های خیابانی در این خیابان و فعالیت آن ها تا پاسی از شب باعث شده است تا گردشگران داخلی و خارجی زیادی در شب هنگام در این منطقه گرد هم جمع شوند.
در بسیاری از مناسبت های سالیانه مانند شب نوروز، این خیابان آذین بندی شده و گروه های موسیقی خیابانی مشغول به اجرای برنامه های خود می شوند. متاسفانه در طی سال های گذشته، برخی از واحد های تجاری در خیابان سی تیر بدون دریافت مجوز بهداشت فعالیت می کردند که در حال حاضر این واحد های تجاری فعالیتی ندارند و از عرضه خوراکی های بدون مجوز بهداشت جلوگیری شده است.
به طور میانگین روزانه حدود 3 هزار نفر از گذر گردشگری سی تیر عبور می کنند. کتابخانه ملی ایران در گذشته در این خیابان قرار داشت. اما امروزه ساختمان آن به منظور موزه علوم و فناوری مورد استفاده قرار می گیرد و کتابخانه ملی به ساختمان دیگری انتقال داده شده است.
خیابان سی تیر از محل تقاطع با خیابان امام خمینی شروع می شود و تا تقاطع خیابان جمهوری و در امتداد آن، میرزا کوچک خان ادامه پیدا می کند. این منطقه در محدوده طرح ترافیک شهر تهران واقع شده است و خیابان های اطراف آن، جزو خیابان های شلوغ و پر ترافیک پایتخت به حساب می آیند!
در صورتی که با وسیله نقلیه شخصی برای بازدید از خیابان سی تیر عازم می شوید، ممکن است در زمان پارک خودرو با مشکل مواجه شوید. با این حال، خیابان سی تیر شهر تهران با داشتن سنگ فرش، محلی مناسب برای پیاده روی به شمار می آید و بازدید از آن مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است.
مسیر رفتن به خیابان سی تیر تهران
در صورتی که تصمیم دارید در روز های عادی در طول هفته به بازدید از خیابان سی تیر بروید، توصیه می کنیم حتما از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید. در غیر این صورت شلوغی و ترافیک این منطقه، زمان زیادی را از شما خواهد گرفت و حتما باید مجوز ورود به محدوده طرح ترافیک را از پیش دریافت کنید.
در صورتی که به منظور صرف غذا و پیاده روی در شب هنگام به خیابان سی تیر می روید، پیشنهاد می دهیم که وسیله نقلیه خود را در خیابان های اطراف پارک نمایید. عبور و مرور با خودرو شخصی در این خیابان هیچ مانعی ندارد. اما اجازه توقف در آن را نخواهید داشت!
ضمن این که به دلیل تجمع بالای رهگذران در این خیابان، ورود با وسیله نقلیه شخصی به خیابان سی تیر چندان هم توصیه نمی شود!
ایستگاه های مترو امام خمینی و حسن آباد، نزدیک ترین ایستگاه های مترو شهر تهران به خیابان سی تیر محسوب می شوند. از ایستگاه مترو حسن آباد با پیاده روی کوتاه تر به این خیابان دسترسی پیدا خواهید کرد.
ایستگاه اتوبوس سی تیر نیز در خیابان امام خمینی و دقیقا رو به روی ورودی خیابان سی تیر واقع شده است. بسیاری از مسیر های اتوبوس از میدان امام خمینی در این ایستگاه توقف می کنند و میدان امام خمینی نیز دسترسی مناسبی با اتوبوس از هر کجای شهر تهران برای شما فراهم خواهد کرد.
علت نامگذاری خیابان سی تیر
خیابان سی تیر شهر تهران، پیش از این که انقلاب اسلامی به سرانجام برسد، به نام خیابان «قوام السلطنه» شهرت داشت. این نام به علت سکونت احمد قوام، یکی از نخست وزیران دوره های قاجار و پهلوی در این خیابان انتخاب شده بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، خیابان قوام با الهام از واقعه سی تیر در سال 1331 هجری شمسی، به نام خیابان سی تیر تغییر نام داد.
قدمت خیابان سی تیر به پیش از حکومت پهلوی باز می گردد و به دلیل وجود مریض خانه ای بزرگ در این خیابان، در گذشته دور آن را با نام خیابان مریض خانه نیز می شناختند. این خیابان از مهم ترین و تاریخی ترین خیابان های شهر تهران به شمار می آید که در دوره های مختلف تاریخی، رویداد های متفاوتی را شاهد بوده است.
تصمیم گیری برای ایجاد استریت فود سی تیر
شکل گیری استریت فود ها در نقاط مختلف جهان پیشینه ای طولانی دارد و بسیاری از شهر های اصیل با تمدن کهن، سابقه غذا خوری های سیار خیابانی را داشته اند. در گذشته غذا های خیابانی توسط دست فروشان آماده می شدند و قیمت چندانی برای آن ها تعیین نشده بود.
عدم وجود امکانات حرفه ای آشپزی برای فروشندگان غذا های خیابانی، کیفیت این غذا ها را به غذا های خانگی شبیه می کرد و بیش تر آن ها ساده بوده و مواد غذایی خاصی در طبخ آن ها مورد استفاده قرار نمی گرفت. با گذشت زمان و پس از گسترش گردشگری در تمامی کشور های جهان، غذا های خیابانی به عنوان ابزاری به منظور آشنایی با فرهنگ بومی دیگر نقاط جهان مبدل شدند.
امروزه فود استریت ها، به عنوان یکی از پر طرفدار ترین مکان ها بین گردشگران داخلی و خارجی در تمامی کشور ها به شمار می آیند. مسافران در جهت آشنایی با خوراکی های محلی مردم همان شهر یا کشور، از غذا های خیابانی استریت فود ها خرید می کنند و تعداد کثیری از گردشگران صرف این مدل از غذا ها را به رستوران های مجلل و سفارش های گران قیمت، ترجیح می دهند!
در سال های اخیر، شهرداری شهر تهران به منظور حفاظت از بافت تاریخی برخی از مناطق کهنسال و قدیمی شهر تهران و ایجاد کردن فضایی خاطره انگیز در خیابان های تاریخی این شهر، تغییراتی را در ظاهر این مناطق ایجاد نمود.
به همین دلیل، برخی خیابان ها سنگ فرش شدند و یا عبور وسایل نقلیه در آن ها ممنوع اعلام شد. خیابان سی تیر نیز یکی از همین خیابان ها بود که در سال 1395 کف آن را سنگ فرش کردند و برای جذب گردشگران بیش تر به این منطقه، تصمیم گرفتند این خیابان به مرکزی برای ارائه غذا های خیابانی تبدیل شود و نخستین استریت فود شهر تهران معرفی شود.
کافه ها و رستوران های خیابان سی تیر به صورت فود تراک فعالیت دارند و انواع مختلفی از غذا های خیابانی را به مشتریان خود ارائه می دهد. به طوری که هر فردی با هر نوع سلیقه غذایی، می تواند خوراکی دلخواه خود را از این فود تراک های جذاب تهیه نماید!
انواع نوشیدنی های سرد و گرم در این خیابان دیدنی و دوست داشتنی موجود می باشند و در تمامی روز های سال، گردشگران زیادی را به خود جذب می کنند. بسیاری از علاقه مندان به تاریخ نیز در زمان بازدید از موزه ها و ساختمان های خیابان سی تیر، هنگامی که یکی از نیمکت های چوبی این خیابان را برای استراحت انتخاب می کنند، زمانی را برای صرف نوشیدنی و غذا های موجود و قابل عرضه در خیابان سی تیر اختصاص می دهند.
بین فود تراک های ثابت در خیابان سی تیر برخی گاری های سیار نیز به چشم می خورند که بسته به هر فصل از سال و آب و هوای هر ماه، خوراکی هایی مانند لبو، باقالی، چاقاله بادام و… را به گردشگران و بازدید کنندگان عرضه می کنند.
فعالیت برخی از واحد های غذایی در خیابان سی تیر به دلیل عدم رعایت مسائل بهداشتی، ممنوع شده است و حتی برخی از آن ها پلمپ شده اند! از این رو توصیه می کنیم حتما در زمان خرید از غذا خوری های سیار و ثابت این خیابان، رعایت موارد بهداشتی را مد نظر قرار دهید.
در خیابان سی تیر چه غذایی بخوریم؟
شک نداشته باشید که صرف انواع غذا های فست فود و پیتزا را در خیابان سی تیر در اختیار خواهید داشت. غذا های خانگی و محلی نظیر کباب تابه ای، کباب لقمه، سمبوسه، فلافل و ساندویچ های خانگی از غذا های لذیذ و پرطرفدار این خیابان به شمار می آیند.
در صورتی که برای صرف دسر و نوشیدنی خیابان سی تیر را انتخاب کرده اید، می توانید به کافه هایی که در آن فعالیت دارند سری بزنید و از منوی آن ها، انواع کیک، تارت، دسر، چای، قهوه، بستنی و آب میوه های طبیعی را انتخاب و میل نمایید.
در میان فود تراک های خیابان سی تیر، برخی از آن ها غذا های بین المللی را عرضه می کنند که شامل غذا های هندی و مکزیکی پر ادویه نیز می شوند و توجه گردشگران را به طور ویژه ای جلب کرده اند!
گاری ها و چرخ های دستی در گوشه و کنار این خیابان خوراکی هایی مانند لبو، باقالی، شربت های گیاهی و خانگی را به فروش می رسانند که برای صرف وعده های سبک؛ گزینه ایده آلی به نظر می رسند.
بهترین کافه ها و رستوران های خیابان سی تیر شهر تهران
بیش تر کافه ها و رستوران هایی که در خیابان سی تیر فعالیت دارند، داخل دکه هایی کوچک قرار گرفته اند و یا شبیه به فولکس واگن های سیار دیده می شوند. این فود تراک ها در محل خود ثابت هستند و در طول سال، امکان جا به جایی آن ها وجود ندارد. اما برخی از غذا خوری های این خیابان در طول سال تغییر کرده اند و جای خود را به کافه و رستوران های جدید داده اند.
در بالای تمامی دکه های فعال در خیابان سی تیر، منوی کامل غذا های هر غرفه به نمایش گذاشته شده است و با گشت و گذاری کوتاه در طول این خیابان، می توانید غذای دلخواه و مورد نظر خود را پیدا کرده و سفارش دهید.
از معروف ترین کافه های خیابان سی تیر که قدمت آن بیش از 90 سال می باشد، می توانیم به کافه گل رضاییه اشاره کنیم. این کافه قدیمی در گذشته پاتوق بسیاری از شاعران و نویسندگان به نام و مشهور ایران بوده است و امروزه نیز طرفداران زیادی دارد! کافه گل رضاییه بالا تر از موزه آبگینه واقع شده است.
از دیگر غذا خوری های معروف در خیابان سی تیر، می توانیم از فلافل فروشی آبادان سیتی و قاتوق کده نام ببریم. البته برگر فروشی ها و دکه های پیتزا نیز پر طرفدار ترین مغازه های غذا فروشی در این خیابان به حساب می آیند.
ضمن این که انواع پیراشکی گوشت، ساندویچ های تند محلی و هندی و ساندویچ های بین المللی نیز غرفه هایی مخصوص به خود دارند و خوراکی های خوشمزه ای را عرضه می کنند.
دیدنی هایی دیگر در سی تیر به غیر از کافه و رستوران!
شاید تصور کنید که خیابان سی تیر صرفا یک استریت فود در تهران می باشد که با داشتن رستوران های سیار و دکه های رنگارنگ، برای شکم گردی و صرف خوراکی های خوشمزه مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است.
اما همان طور که پیش تر اشاره کردیم، جاذبه های تاریخی برجسته و معروفی در خیابان سی تیر جای گرفته اند که در طول مسیر آن، دسترسی به هر کدام امکان پذیر می باشد. تنوع ساختمان ها و بنا های مذهبی در این خیابان به قدری زیاد است که نشان دهنده سکونت پیروان این مذهب ها در نزدیکی خیابان سی تیر در گذشته می باشند. بنا های تاریخی خیابان سی تیر شامل موزه ها، کلیسا ها و ساختمان های مذهبی می شوند که در ادامه یک به یک آن ها را معرفی نموده ایم.
موزه ایران باستان (موزه ملی ایران)
موزه ایران باستان که با نام موزه ملی ایران نیز شهرت دارد، اولین موزه رسمی ایران به شمار می آید. این موزه در مجموع بیش از 300 هزار اشیای به دست آمده از دوران های مختلف تاریخی در کشور را برای نمایش در خود جای داده است.
اشیا و آثار تاریخی که در موزه ملی ایران به نمایش گذاشته شده اند، به دو بخش موزه ایران باستان و موزه باستان شناسی و هنر اسلامی تقسیم شده اند که آثاری از دوران پارینه سنگی تا پیدایش نخستین تمدن ها در ایران و حکومت های پس از آن را شامل می شوند.
اولین مرتبه موزه ملی ایران در یکی از اتاق های مدرسه دارلفنون برگزار شد. اما در دوره حکومت قاجار ساخت بنای کنونی موزه ایران باستان زیر نظر آندره گدار فرانسوی و با کمک حاج عباسعلی معمار باشی و معمار مراد تبریزی صورت گرفت.
این موزه در اولین سال های فعالیت خود، به نام موزه ملی شناخته می شد و با گذشت زمان نام آن را به موزه معارف و موزه باستان شناسی تغییر دادند. پس از گسترش این موزه و راه اندازی بخش دوره اسلامی، نام آن را مجدد موزه ملی ایران گذاشتند.
موزه ملی ایران در ابتدای خیابان سی تیر واقع شده است. بخش شرقی این موزه رو به محوطه میدان مشق و پیاده راه ملل می باشد. اما در حال حاضر رفت و آمد به آن از طریق خیابان سی تیر صورت می پذیرد. ورودی و بنای این محوطه نیز با الهام از طاق کسری به اجرا درآمده است.
موزه آبگینه
موزه آبگینه که یکی از موزه های خیابان سی تیر به شمار می آید، اولین موزه شیشه و سفال در ایران می باشد. این موزه در خانه ای تاریخی و با قدمتی از سال های 1300 تا 1310 هجری شمسی قرار دارد که در گذشته به احمد قوام، خست وزیر وقت ایران تعلق داشته است و با نام خانه «قوام الدوله» شناخته می شد.
خانه قوام الدوله با گذشت زمان به ساختمان های سفارت مصر، سفارت افغانستان و بانک بازرگانی ایران تبدیل شد و در نهایت در دوره پهلوی دوم با خریداری این ساختمان، با کاربری موزه مورد استفاده قرار گرفت.
در طراحی موزه آبگینه از تلفیق معماری مدرن و اروپایی و بنا های باستانی ایران استفاده شده است و نشانه هایی از معماری سر ستون های تخت جمشید، کاخ تچر و کعبه زرتشت در نقش رستم در آن به چشم می خورد.
تزیینات داخلی موزه آبگینه شامل گچ بری ها، منبت کاری ها و آیینه کاری ها می شود که با دیدن آن ها حیرت زده خواهید شد! در این موزه پنج تالار تعبیه شده است که آثاری از دوره های مختلف تاریخی و باستانی ایران در آن ها نگهداری شده و به نمایش عموم درآمده اند. در این موزه فروشگاهی به منظور خرید انواع محصولات و صنایع دستی سفال و آبگینه نیز فعالیت دارد.
موزه علوم و فناوری
موزه علوم و فناوری از دیگر موزه های معروف در خیابان سی تیر به شمار می آید که در ساختمان قدیم کتابخانه ملی ایران واقع شده است. نخستین گالری این موزه در سال 1389 راه اندازی شده و بخش های مختلف آن در سال 1391 هجری شمسی، فعالیت خود را آغاز کرده اند.
در این مجموعه آثاری تاریخی از دستاورد دانشمندان ایرانی در طی سالیان طولانی به نمایش عموم گذاشته شده اند. در حال حاضر هفت گالری در موزه علوم و فناوری فعالیت دارند!
کنیسه حییم
ساختمان کنیسه حییم در سال 1292 هجری شمسی در خیابان سی تیر و به دست استاد عزیز معمار ساخته شده است. این بنا محلی برای عبادت یهودیان در ایران بود و خیابان های اطراف آن نیز برای سکونت و زندگی این شهروندان مورد استفاده قرار می گرفتند.
درب ورودی کنیسه حییم، آبی رنگ می باشد و نام این ساختمان به زبان های عبری و پارسی بر روی آن دیده می شود. محوطه داخل این مجموعه حیاطی با صفا با درختان بلند و حوض قدیمی را شامل می شود.
در مجموعه کنیسه حییم سرداب و آب انبار نیز وجود دارد که روزگاری به عنوان پناهگاه مهاجران جنگ زده استفاده می شدند. در معماری بنای کنیسه حییم سبک دوره قاجار به چشم می خورد.
آتشکده زرتشتیان آدریان
آتشکده آدریان در واقع تنها ساختمان آتشکده زرتشتیان در شهر تهران به شمار می آید که قدمت آن به سال 1293 هجری شمسی باز می گردد. آتش این عمارت را از آتشکده یزد به تهران انتقال داده اند. عمارت آتشکده آدریان با استفاده از سنگ مرمر ساخته شده است و ستون هایی با سر گاو در آن دیده می شود که در دین زرتشت نمادی از آفرینش به حساب می آیند.
در حال حاضر مراسم زرتشتیان شهر تهران در مناسبت های مختلف در این ساختمان به اجرا در می آید. علاقه مندان به بازدید از بنا های مذهبی نیز می توانند در طول هفته برای بازدید از این آتشکده به خیابان سی تیر بروند. جالب است بدانید که مدرسه فیروز بهرام که مرکز آموزش زرتشتیان می باشد، در مجاورت ساختمان آتشکده آدریان واقع شده است.
کلیسای انجیلی پطروس مقدس
کلیسای انجیلی پطروس با داشتن قدمتی بیش از 140 سال، یکی دیگر از بنا های تاریخی و مذهبی در خیابان سی تیر به شمار می آید که بیش تر مورد توجه مسیحیان قرار دارد. در معماری این بنای مذهبی، تلفیقی از سبک مدرن غربی و اصیل ایرانی دیده می شود. کلیسای انجیلی پطروس با داشتن ساختمانی مستطیل شکل، از محرابی به شکل ذوزنقه برخوردار شده است.
به منظور تزیینات داخلی این کلیسای تاریخی، گچ بری های زیبایی به اجرا درآمده اند. کلیسای انجیلی پطروس دارای دو ورودی غربی و یک ورودی شرقی می باشد و دو بنای دیگر در محوطه بیرونی آن به چشم می خورد. به دلیل برگزاری مراسم کره ای ها در طول سال های اخیر در این کلیسا، از کلیسای انجیلی با نام کلیسای کره ای ها نیز یاد می شود.
به غیر از جاذبه های تاریخی و فرهنگی که در خیابان سی تیر قرار دارند، دیدنی های دیگری نیز در فاصله ای نه چندان دور از این خیابان واقع شده اند که در مسیر دسترسی به خیابان سی تیر شهر تهران، امکان بازدید از آن ها وجود دارد و زمان چندانی را از شما نخواهند گرفت.
از مهم ترین این جاذبه های تاریخی که در اطراف خیابان سی تیر قرار دارند، می توانیم به میدان حسن آباد، سر در باغ ملی، میدان مشق، موزه ارتباطات، پارک شهر و موزه عبرت اشاره کنیم.
بهترین زمان را برای گردش در خیابان سی تیر انتخاب کنید!
از بهترین زمان هایی که می توانید برای بازدید و گشت و گذار به خیابان سی تیر بروید، شب های طولانی تابستان می باشند. قدم زدن و گشت زدن در میان کافه ها و غذا خوری های خیابان سی تیر حال و هوای جذابی دارد و گردشگران زیادی در طول شب های تابستان، به دفعات این محل را برای گردش های شبانه خود انتخاب می کنند.
در بسیاری از مناسبت ها و جشن ها در طول سال نظیر اعیاد مذهبی، شب سال تو و روز های نوروز، تزیینات و برنامه های خاصی در خیابان سی تیر انجام می گیرند که رونق و شلوغی این خیابان را دو چندان می کنند. در طول بهار و تابستان نیز جشنواره های متنوعی در خیابان زیبای سی تیر برگزار می گردد که طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده اند.
به منظور بازدید از جاذبه های تاریخی که در خیابان سی تیر واقع شده اند، لازم است پیش از غروب خورشید و در ساعت های ابتدایی روز به این خیابان بروید. به یاد داشته باشید که ساعت کاری موزه ها و بنا های تاریخی در مناسبت های خاص و تعطیلات رسمی متغیر می باشد. از این رو لازم است حتما اطلاعات کاملی را در مورد ساعات بازدید از هر کدام کسب نمایید.
فصل های پاییز و زمستان در جهت بازدید از دیدنی های تاریخی خیابان سی تیر گزینه های بهتری به حساب می آیند. چرا که این زمان از سال، تعداد کمی از گردشگران مشغول سفر هستند و فرصت کافی برای بازدید از بخش های مختلف ساختمان ها و بنا ها را در اختیار خواهید داشت.
برای بازید از خیابان سی تیر به این نکات توجه کنید!
رعایت برخی از نکات در زمان بازدید از خیابان سی تیر علاوه بر این لذت بیش تری از گشت و گذار در این خیابان به شما خواهد داد، در وقت و زمان نیز صرفه جویی خواهد کرد و در زمان گشت زنی در آن سردرگم نخواهید شد:
خیابان سی تیر در محدوده طرح ترافیک شهر تهران واقع شده است.
به منظور سفارش غذا در خیابان سی تیر تهران، ابتدا در طول این خیابان قدم بزنید تا با تنوع غذا های آن آشنا شوید.
در جهت سفارش غذا و خوراکی هایی که گاری ها و ون های خیابانی عرضه می کنند، حتما به رعایت نکات بهداشتی توجه نمایید.
برای صرف غذا شب ها و برای بازدید از موزه ها و دیدنی های تاریخی، صبح هنگام زمان های مناسب تری به حساب می آیند.
حتما پیش از بازدید از موزه و ساختمان های تاریخی در خیابان سی تیر، ساعت کاری آن ها را مورد بررسی قرار دهید. بیش تر موزه هایی که در این خیابان فعالیت دارند، تا ساعت 17 عصر فعالیت دارند. اما بنا های مذهبی ساعات کاری متفاوتی دارند.
برخی از ساختمان های مذهبی که در خیابان سی تیر قرار دارند، تنها در روز های خاصی فعالیت می کنند. به طور مثال آتشکده آدریان تنها در روز های دو شنبه و چهار شنبه میزبان گردشگران می باشد.
محیط خیابان سی تیر امکان ثبت عکس های یادگاری جذابی را در اختیار شما قرار می دهد. پس اگر به عکاسی علاقه مند هستید، دوربین خود را فراموش نکنید!
تلاش کردیم در این مطلب به طور کامل خیابان سی تیر شهر تهران که به عنوان اولین و معروف ترین فود استریت پایتخت شناخته می شود را معرفی نماییم. شما نیز می توانیم تجربه های خود را از بازدید دیدنی های تاریخی این خیابان و یا گشت و گذار هایی که در میان کافه ها و رستوران های خیابانی آن داشته اید، در انتها با دیگر کاربران با من بیا به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
خیابان سی تیر کجا است؟
خیابان سی تیر در نزدیکی مرکز شهر تهران و در خیابان امام خمینی واقع شده است.
دلیل شهرت خیابان سی تیر چیست؟
خیابان سی تیر نخستین و معروف ترین استریت فود در شهر تهران می باشد.
معروف ترین جاذبه تاریخی خیابان سی تیر چه نام دارد؟
موزه ملی ایران یا موزه ایران باستان
معروف ترین کافه خیابان سی تیر چه نام دارد؟
کافه گل رضاییه