استادیوم البیت قطر
استادیوم البیت به عنوان یکی از ورزشگاه های مدرن و جدید کشور قطر شناخته می شود که در شهر الخور این کشور بنا شده است. یکی از مهم ترین مسابقات فوتبال، یعنی بازی افتتاحیه جام جهانی 2022 قطر در این ورزشگاه برگزار خواهد شد. در طراحی این استادیوم 60 هزار نفری، نه تنها به گذشته و میراث کشور قطر توجه ویژه ای شده است، بلکه ساخت آن مبتنی بر اصل پایداری بوده است و الگویی به منظور ساخت و ساز سبز استادیوم ها در آینده به شمار می آید.
طراحی استادیوم به شکل چادر قبایل عرب، سقف تاشو و سیستم های خنک کننده، نقش مهمی در تنظیم دمای ورزشگاه برای بازیکنان و هواداران دارند. به همین دلیل در زمان تماشای بازی ها، هیچ یک از تماشاگران احساس گرما نخواهد کرد.
با من بیا در این مطلب تصمیم دارد به صورت کامل به معرفی استادیوم البیت قطر بپردازد و شما را با تاریخچه آن آشنا کند. با ما همراه باشید.
ورزشگاه البیت کجا است؟
ورزشگاه البیت در پنج کیلو متری جنوب شهر ساحلی الخور و در مجاورت جاده ساحلی الخور واقع شده است و حدود 50 کیلو متر با شمال دوحه قطر فاصله دارد.
دسترسی به استادیوم البیت
برای دسترسی به استادیوم البیت می توانید از خودرو، تاکسی و مترو استفاده نمایید. با توجه به این که بر اساس پیشبینی ها مترو دوحه به جا به جایی بیش از یک میلیون نفر در جام جهانی 2022 کمک خواهد کرد، مترو بهترین حالت سفر برای تماشاگران بازی ها در البیت به شمار می آید. استادیوم البیت در حاشیه جنوب شرقی شهر کوچک الخور قرار دارد و تنها استادیوم جام جهانی فوتبال می باشد که در محدوده شهر دوحه واقع نشده است.
از آن جا که الخور در شبکه مترو حضور ندارد، برای رویداد های بزرگ فوتبالی، اتوبوس های شاتل به طور معمول مسافران از ایستگاه متروی لوسیل به استادیوم می برند که شمالی ترین ایستگاه در خط قرمز می باشد. انتهای دیگر خط قرمز، بعد از گذر از مرکز دوحه، به فرودگاه بین المللی حمد منتهی می شود.
علاوه بر این که دسترسی آسان از فرودگاه بین المللی حمد قطر به ورزشگاه جدید الخور با مترو امکان پذیر می باشد، تعداد زیادی اتوبوس و تاکسی نیز در این مسیر فعالیت دارند.
معرفی استادیوم البیت الخور
استادیوم البیت که با نام استادیوم الخور نیز شناخته می شود، مساحتی بالغ از 200000 متر مربع را به خود اختصاص داده است و توسط پارکی شده که اندازه آن معادل با مساحت 30 زمین فوتبال می باشد. البیت به معنای خانه می باشد و به همین دلیل این استادیوم به شکل یک چادر بادیه نشین سنتی طراحی و ساخته شده است. ورزشگاه البیت نمادی از مهمان نوازی در صحرا به شمار می آید که به استقبال مهمانانی از نقاط دور و نزدیک می رود و آن ها را با بخشی از فرهنگ این کشور آشنا می کند.
از آن جا که حفاظت از محیط زیست عامل اصلی در ساخت ورزشگاه البیت بوده است، تسهیلاتی برای اتوبوس ها و سایر وسایل نقلیه فراهم گردیده است تا ترافیک کم تری در جاده های محلی ایجاد شود و از این طریق تاثیر منفی بر روی محیط زیست کاهش پیدا کند.
از مهم ترین دغدغه های تماشاگران فوتبال در سفر به کشور قطر، انتخاب هتل در نزدیکی استادیوم البیت می باشد. تفرجگاه ساحلی السطان با 184 سوییت و اتاق لوکس، در نزدیکی ساحل معروف الخور واقع شده است و مجهز به ساحل خصوصی، استخر روباز، رستوران، جکوزی، تجهیزات لازم برای ورزش های آبی و… می باشد. تفرجگاه مروب سیمسمه گزینه دیگر برای اقامت در نزدیکی این ورزشگاه و در شهر الخور می باشد که فقط 15 دقیقه با خودرو با ورزشگاه البیت فاصله دارد و به عنوان هتلی 5 ستاره، 52 ویلای لوکس با امکانات عالی را در خود جای داده است.
ظرفیت استادیوم البیت چند نفر است؟
استادیوم البیت از سه طبقه سکو تشکیل شده است که می تواند 60 هزار تماشاگر را در خود جای دهد. پس از جام جهانی 2022، با حذف تعداد زیادی صندلی، ظرفیت آن به 32 هزار نفر کاهش پیدا می کند.
ورزشگاه البیت میزبان کدام بازی های جام جهانی 2022 قطر می باشد؟
در مجموع 9 بازی در استادیوم البیت برگزار خواهد شد که شامل بازی های مرحله یک هشتم نهایی، یک چهارم نهایی و نیمه نهایی می شود. اولین بازی جام جهانی فوتبال 2022 در 21 نوامبر در این استادیوم برگزار خواهد شد. در جدول زیر بازی های تعیین شده برای این استادیوم را برای شما درج نموده ایم:
تیم های فوتبال | تاریخ برگزاری مسابقه | ساعت برگزاری مسابقه به وقت محلی |
قطر – اکوادور | 21 نوامبر (سی ام آبان) | ساعت 19 |
مراکش – کرواسی | 23 نوامبر (دوم آذر) | ساعت 13 |
امگلیس – آمریکا | 25 نوامبر (چهارم آذر) | ساعت 22 |
اسپانیا – آلمان | 27 نوامبر (ششم آذر) | ساعت 22 |
هلند – قطر | 29 نوامبر (هشتم آذر) | ساعت 18 |
آلمان – برنده دیدار کاستاریکا با نیوزلند | 1 دسامبر (دهم آذر) | ساعت 22 |
مرحله یک شانزدهم (تیم اول گروه B – تیم دوم گروه A) | 4 دسامیر (سیزدهم آذر) | ساعت 22 |
یک بازی از مرحله یک چهارم نهایی | 10 دسامبر (نوزدهم آذر) | ساعت 22 |
یک بازی از مرحله نیمه نهایی | 14 دسامبر (بیست و سوم آذر) | ساعت 22 |
استادیوم البیت چه زمانی و چگونه ساخته شد؟
طرح ورزشگاه البیت در 20 ژوئن 2014 (30 خرداد ماه 1393) رونمایی و کار های مقدماتی آن شروع شد. با این حال امضای قرارداد با پیمانکار در ژوئیه 2015 صورت پذیرفت و ساخت و ساز آن به طور رسمی در سپتامبر 2015 آغاز گردید. ساخت این استادیوم پس از سه سال به اتمام رسید تا الگوی درخشانی به منظور استادیوم های آینده باشد.
95 درصد کار فونداسیون و تمام دیوار های طبقه پایین تا هشت نوامبر 2016 (18 آبان ماه 1395) به اتمام رسید. استادیوم البیت در آغاز سال 2019 آماده شده بود، اما تا سال 2021 افتتاح نشد و از دلایل این تاخیر انجام نشدن تست تهویه مطبوع و همه گیری ویروس کرونا بود. این ورزشگاه در 30 نوامبر 2021 (9 آذر ماه 1400) به منظور برگزاری بازی قطر و بحرین در عرب کاپ 2021 به بهره برداری رسید و فینال همین مسابقات نیز در هیمن استادیوم برگزار شد.
ورزشگاه البیت از روی چادر بادیه نشین عربی الگوبرداری شده است و ابعاد آن بالغ بر 372.5 متر در 310 متر، به ارتفاع 37 متر می باشد. در اصل، نما و سقف آن قرار بود به رنگ سیاه ساخته شود که نوار های سفید رنگی در آن ها کار شده باشد، اگر چه با شروع کار ساخت این ایده تغییر کرد و پوششی سفید رنگ که با نوار های سیاه با عرض های مختلف بر روی آن ساخته شد. این نوار های راه راه نماد قبایلی هستند که در گذشته از چادر های مشابه استفاده می نموده اند.
طراحی استادیوم از روی این چادر های سنتی، علاوه بر نمای فوق العاده چشم نواز، بسیار کاربردی می باشد و سایه ناشی از آن مکمل فناوری های خنک کننده این استادیوم خواهند بود و میزان انرژی لازم برای خنک سازی محیط را به حداقل می رساند.
استادیوم و میدان مستطیل شکلی اطراف آن بر روی سکوی مدروی به ارتفاع 14 متر واقع شده است که به طور مصنوعی ایجاد شده است. رنگ غالب در فضای داخلی ورزشگاه البیت، قرمز می باشد و برخی از صندلی ها به شکل طراحی سادو (طرح هندسی در دست بافته های عربی) چیده شده اند. 100 صندلی نیز برای نمایندگان مطبوعات در این محل تعبیه شده است.
استادیوم البیت با مشارک بنیاد اسپایر ساخته شده است و امتیاز کلاس A را از سیستم ارزیابی پایداری جهانی (GSAS) دریافت کرده است. همین طور در ساخت آن از مصالح ساختمانی سبز و آخرین فناوری به منظور حفظ انرژی و آب استفاده شده است. بخش بالایی این ورزشگاه، 28000 صندلی موقت را در خود جای داده است گه پس از جام جهانی 2022 قطر، جمع آوری خواهند شد و به کشور های در حال توسعه ارسال می شوند که به زیر ساخت های ورزشی نیاز دارند. از این رو اهداف پایداری مجموعه نیز محقق خواهد شد.
بدنه ساختمان به طوری طراحی شده است که در تابستان، خنک و در زمستان گرم باشد. سقف تاشوی این ورزشگاه که 1600 تن وزن دارد، به سیستم های تهویه اتصال پیدا کرده است. به همین خاطر دمای مطلوبی را برای تماشاگران و بازیکنان فراهم خواهد شد. این سقف عظیم الجثه، در مدت زمانی 20 دقیقه ای باز و بسته خواهد شد.
بررسی امکانات استادیوم البیت قطر
پارک البیت که استادیوم را احاطه کرده است، در 11 فوریه 2020 (22 بهمن ماه 1398) افتتاح شد و محل روباز مناسبی برای گردش و تفریح خانواده های بومی به شمار می آید. جالب است بدانید که اصل پایداری در طراحی محوطه اطراف استادیوم البیت نیز رعایت شده است. زمین های ورزشی، زمین های بازی، تجهیزات ورزشی، پیست های دوچرخه سواری و دو و میدانی، بخش های مختلف این پارک را تشکیل می دهند. مسیر های پیاده روی نیز از میان درختان عبور می کنند و تماشاگران می توانند از آن ها به منظور رسیدن به استادیوم استفاده نمایند.
این ورزشگاه به پارکینگ بزرگی مجهز شده است که توانایی جا دادن 6 هزار خودرو، 350 اتوبوس و هزار تاکسی را به صورت هم زمان در خود دارد.
پس از اتمام جام جهانی 20200 قطر، طبقه بالایی استادیوم برچیده خواهد شد و این فضا به منظور ساخت هتلی 5 ستاره مورد استفاده قرار خواهد گرفت. ضمن این که قرار است یک مرکز خرید، رستوران، سالن بدنسازی، محوطه بازی کودکان و امکانات دیگری برای این استادیوم تعبیه شود. شعبه ای از آسپتار، مرکز پزشکی ورزشی قطری، نیز در نزدیکی این استادیوم افتتاح خواهد شد.
دیدنی های اطراف ورزشگاه البیت الخور
شهر الخور، یکی از شهر های قطر می باشد که به عنوان محلی ایده آل برای دوستداران طبیعت به شمار می آید و مرکزی برای غواصی مروارید و ماهیگیری می باشد. هم چنین علاقه مندان می توانند با تور های کایاک سواری از جنگل ساحلی التکیره بازدید نمایند. در ادامه به معرفی برخی از دیدنی های پیرامون ورزشگاه البیت پرداخته ایم:
جزیره بنفش
جزیره بنفش با نام اصلی «جزیره بن غنام» در 19 کیلو متری استادیوم البیت واقع شده است. به دلیل داشتن طبیعت زیبا، گیاهان و جانوران خاص و عجیب، گزینه مناسبی برای سفر یک روزه محسوب می شود. محیط آرامش بخش این جزیره به شما این امکان را می دهد تا به دور از شلوغی شهر با طبیعت ارتباط برقرار کنید و از پیاده روی و پیک نیک تا تماشای پرندگان و انواع خیوانات دریایی، کایاک سواری در میان جنگل های حرا را تجربه نمایید و از سفر به این شهر قطر خاطره سازی کنید.
نام این جزیره به هزاره دوم قبل از میلاد باز می گردد. زمانی که این جا محل اصلی صنعت رنگ بنفش بود. لازم است بدانید هیچ امکاناتی در جزیره وجود ندارد پس کلاه، کفش مناسب پیاده روی، آب و… را با خود همراه کنید.
الخور مال
الخور مال که در ساحل شرق کشور قطر و 6 کیلو متری استادیوم البیت واقع شده است، بالغ بر 55 هزار متر مربع مساحت دارد و با معماری سنتی عربی و فضای داخلی فوق مدرن خود، هر بازدید کننده را شگفت زده می کند. این مرکز خرید از دیدنی های کشور قطر محسوب می شود و بیش از 10 فروشگاه مانند طیف وسعی از فروشگاه های لباس را در خود جای داده است. به همین دلیل می توانید صنایع دستی و سوغاتی های شیک و خاصی را از آن خریداری نمایید.
گزینه های غذاخوری تنوعی از جمله دسر فروشی ها، کافه ها و فست فود ها در الخور مال فعالیت دارند که برای هر نوع سلیقه ای مناسب هستند. سینمایی مجهز با جدید ترین فیلم های هالیوود و بالیوود و منطقه وسیع آموزشی برای کودکان، از دیگر امکانات الخور مال محسوب می شوند.
موزه الخور
موزه الخور در شهر الخور و در 57 کیلو متری شمال شهر دوحه واقع شده است. حدود هشت کیلو متر نیز با ورزشگاه البیت فاصله دارد. این موزه یک ساختمان دو طبقه باز سازی شده می باشد که طبقه همکف آن به بخش مردم شناسی و آشنایی با زندگی دریایی، ماهیگیری، غواصی و کشتی سازی سنتی اختصاص داده شده است. تمامی موارد نام برده شده المان هایی هستند که شهر الخور از گذشته تا به امروز به آن ها شهرت داشته است.
در طبقه اول، آثار باستانی به نمایش گذاشته شده اند که به تازگی کشف شده اند و در صنایع باستانی به منظور ساخت رنگ مورد استفاده قرار می گرفته اند. هم چنین نقشه های زمین شناسی مربوط به تغییرات قطر در 120 هزار سال گذشته و اکتشافات باستان شناسی نیز در این طبقه خود نمایی می کنند.
ساحل الفرکیه
ساحل الفرکیه فقط هفت کیلو متر با استادیوم البیت و دو کیلو متر با الخور مال فاصله دارد. از آن جایی که این ساحل در بین گردشگران چندان شناخته شده نیست و هیچ هتل و یا خانه ای در نزدیکی آن ایجاد نشده است، بسیار خلوت می باشد و به راحتی می توان در طبیعت زیبای آن به آرامش رسید.
حدود 50 سایه بان، سرویس بهداشتی و دوش، باربیکیو و مسجد برای رفاه گردشگران در این ساحل تعبیه شده است. کودکان نیز می توانند در زمین بازی مخصوص به خود لحظات شادی را سپری کنند.
در صورتی که اطلاعات بیش تری از استادیوم البیت دارید، می توانید آن را با سایر کاربران با من بیا در انتهای این مطلب، به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
بازی افتتاحیه جام جهانی 2022 قطر در کدام ورزشگاه برگزار می شود؟
استادیوم البیت
شکل طراحی استادیوم البیت از چه چیزی الهام گرفته شده است؟
چادر قبایل عرب
ورزشگاه البیت توانایی میزبانی از چند تماشاگر را دارد؟
60 هزار نفر
استادیوم البیت چه زمانی افتتاح شد؟
این ورزشگاه در 30 نوامبر 2021 (9 آذر ماه 1400) برای بازی قطر و بحرین در عرب کاپ 2021 به بهره برداری رسید.